Dec 31, 2011

tutorial : cikwanielovela style NJ :P

salam
NAH SEKETUL MUKA UNTUK ANDA :p




Maaf bilik saya semak,muka saya menyampah ,saya anoyed,tak suka ke apa saya mintak maaf saya cuba wat yang terbaik utk tutor kali nie.have a nice day guys :)


video



ala menyampahnya .....:p

peace :)



GOODLUCK SELAMAT MENCUBA :)

shawl ,iner neck n other stuf cun bley oder kad BUTIK PINKKU

p/s: tq sbb support sy spjg 2011 wlpun saya baru bloging dlm tahun 2011 smuga korang still suport sy in 2012....

Dec 30, 2011

1.1.2012

salam,

tak nak cakap nak lukis saja.....p/s : maaf siapa yg terasa dgn entry nie.world peace <3


thanks yg blogwalking sini i will blogwalking back :)

Dec 29, 2011

Dunia Moden

salam,



first jawab soalan cwl
p/s :baca dengan nada yang sangat laju dan berombak ketika membaca soalan ini k!

KORANG ADA BERAPA GADGETS??



sekurang-sekurangnya mesti 2 atau 3 gadget that m i rite? hepon ,lapy ,iphone,n bla bla..blaaa..

aku akui dunia kita terlalu canggih sampai skg..-:
tak payah jumpa pun tak pe juz web cam,
tak payah jerit-jerit skg dah ada hepon,
tak payah susah hantar task email ada,
tak payah shoping susah2 ,shoping0n9 ada,
takpayah susah2 cari jodoh facebook ada,
kalau busan nak bersosial kampung chat ade....



soalan kedua berapa banyak laman sosial yang korang ada?
 sila tick...

facebook ❒  myspace  friendster  twitter   blog  shelfari  mylife  hi5  

p/s: sila nyatakan jika tidak ternyata di atas....bla bla bla byk betul...

tertinggal sesuatu ayat ''JANGAN LUPA FOLOW SAYA YA'' ahakzzz...

cantik tak aku lukis?? hahaha modal dulu2 bukit,matahari ,pokok bendang sungai hahahhaha...


aku juz terkenang zaman kanak kanak aku...aku rasa budak sekarang dah tak macam dulu2 lg...

dulu-dulu budak-budak mana layan social social pages nie kitaorang layan

panjat pokok,polis sentri,main kawen2 ,terjun sungai,aci kejar, wau mana ada on9 nie..

zaman dulu kini dah lain i miss my zaman kanak2 a lot..



p/s:dunia moden kadang-kadang menyebabkan keseronokan yg sbnar kian luput




Dec 28, 2011

BAJET shomel tapi TERENCAT

SALAM..

aku tak paham budak-budak sekarang suka tulis A jadi Q.konon  comel sangat-sangat lah cakap mcm tu.ala-ala lidah pelat shomel ke? bukan salah ibu mengandung mahpun cikgu-cikgu yang mendidik nie salah diri sendiri .jangan lah wat stranger2 yg baru nak kenal bahasa melayu rasa hairan dan was-was wei.
adik adik yang keterfikiran nak buat macam nie pk dulu  naa sbb akak baca rasa nak muntah darah aih...!

dulu penah juga kawan cwl msj macam nie-

wqni hqng wqt qpq?
cwl reply : wei ni bahasa sanskrit atau jawa timur nie?

another example baca kad bawah nie....




mungkin aku rasa depa nak habaq depa pasangan paling sweet di muka buku dengan harapan nak cikwanielovela cakap eh eh eh sweet la korang sampai jiwang a dan q dah tak kenal... .psangan plg sweet sedunia i like i like cam tu kod?

aku setuju dengan status nie :)

p/s: jangan terasa ok.martabatkan bahasa melayu yeee bukan mendownkan bahasa melayu :)

Dec 26, 2011

Padah percaya cinta muka buku najwa latip

salam,






ini semua salah najwa latip ..aish,,,,nak tau kena baca....maaf lukisan aku buruk dasyat!


sekarang nie yang popular facebok le dengan lain kata muka buku.dulu masa zaman-zaman kegemilangan aku semua layan myspace aku tak nafikan ramai awek cun dekat myspace yg 8o% tak bertudung pakai seksi2 sekarang facebook pun still ada minah yg pakai baju sekerat2 aku tak paham depa nak tayang apa baik buka semua ja.bila gamba dia kena curi atau disalah adaptasi kan nak salah sapa? salah najwa latip ka? juz kiding cik najwa tu xtawu apa2 hehe semua salah diri sendiri la kesian najwa tak pasal nanti dia hentam aku di blog pula.cik najwa latip dah ada blog tau korunkkk :)


bahana facebook  yang aku rasa bermain diminda aku sekarang ....


1. Dp macam Juliana evans bila jumpa juling van KECIWA!!
sekarang nie aku tak paham kebanyakkan orang suka try cari gf/bf dia di muka buku.dan golongan ini di panggil desprate kud .apa yang dijadikan cerita ,gamba laa beb bleh edit gila2 hang nak ubah muka hang cun gila2 chicken chop pun no hal .hg nak jadi sapa??? habaq mai lekas..nak jadi aaron aziz,fernando toress,julia zigler,najwa latip small matter wei!! buka ja photoshop photoscape dan sbagainya edit laaa konpem ramai yg akan add korunk.SO nak dijadikan cerita slalunya org yg brknln di fb nie akan caple dulu pas tu baru ajak date sblum jumpa bukan main meroyan hari2 muka buku selepas muka bertemu muka.terus brake ye banggg??? alasan sbb i tgk kad fb muka u mcm juliana evans tu i ajak cple pas jumpa mcm kak limah sory  ye babai!! keciwa...laaa.ya la masa chat bukan main ckp i tak kisah tak kisah ayat jaaa...
.kdg2  aku rasa dalam 99% mb 1 % bejaya smp kejijang pelamin kud .yg balance tu tawakal jelaaa....


2.Ramai mempunyai muka yang sama ,sama dan sama.....menjadi tanda tanya dan persoalan ???
ok ,aku rasa semua tau tentang faker sbb aku pun ada faker .bahaya juga lah ada fake sbb dia boleh merosak  nama baik korunk.kadang2 aku tak paham napa dia jadi fake dia nak apa??apa yg dia dapat?? lemas oo..
aku penah juga lah jumpa muka satu perempuan nie aku akui dia cun habis tapi yang aku pelik berapa ramai muka macam dia kad facebook dan aku tak tahu mana satu betul dia...sbb smua muka mcm dia .org kata kalau 7 org muka sama mcm kita kalau jumpa kita bole mati?? tapi dia xmati pun... :P mitos kah..
tapi masalahnya lebih dari 7org muka macam dia baju mcm dia pose mcm dia. apa tu?...haiya fenink2....


3.Melaraaaaaaaaaaaaa kan..
bahana facebook nie satu ja kadang-kadangd ia boleh kita melaraaaakan sampai sanggup tanguh wat kerja len  asal kan dapat bermuka2  di facebook...aku pun kadang laraa main facebook dia mcm ada satu daya tarikan magnet mcm memanggil tau cth: cwl on fb on fb on fb.....:P


4.update status tapi cakap tak supa bikin...
sesetengah orang menghapdate status tak serupa bikin cakp mcm ni bla bla bla last2ly dia buat menda tu apakah?? apakah ? apakah jadahnya semua ini...pastu bajet good good ckp mcm nie mcm tu mcm nie haiyaaa.jgn cakap benda yg kita tak mampu buat k!! tapi kdg2 aku tengok budak2 baru darjah 5,6 updte status mcm org dewasa ooo....


5.Dosa mata mata dan Gambar
aku malas nak cakap tapi kadangkadang tu ada pakai tube sampai nampak benda yang tak sepatutnya ada yang  mcm nie  mcm tuuuuu...lelaki tengok free show pastu tu depa dapat dosa free juga kesian kad depaaa.bagi aku plz lah wei kita pmpuan pakai lah elok2 bukan tak da baju yang elok pun .kalaupun badan hang MANTAP sekalipun hang galak nak tayang kad orang pun .hang tayang kad laki hang sudalah!! nie aku bengang bila gamba hg orang buat bukan2 baru  hg nak nages2  repot polis bagaiiii...terlajak upload pic  payah dikkk oiittt..so upload gamba dgn bijak k!


6. Buka Aib sendiri
aku malas nak komen pasal nie paham2 lah....kan.sendiri tulis sendiri tagung!


7.Kitaran hayat cinta muka buku
haiyaa... nie lagi satu kes .facebook nie boleh tmpt cari jodoh dan tempat putus cinta .so read this carefully..


 kitaran hayat cinta muka buku :)

Add as friend ----> Approve -> Write something on wall -----> Intro -----> Everyday chatting ------> Ask number phone ------> Texting -----> Calling -----> Meet -----> Express his love ------> Couple ------> Make relationship status -----> Hangout -----> Misunderstanding  jeluz-----> Fight -----> Break up---->unfriend/block



p/s: pada adik yang masih bersekolah cintai lah buku sekolah bukan muka buku yee !

Dec 25, 2011

PART 11 CWL

salam..
 
entry yg lalu tu bukan cwl lah kahwen or bertunang tu my sista.both my sista sorang kahwen sorang bertunang.tapi my sista sista dah pesan jangan upload gamba mereka di blog so korang layan je lah gamba -gamba aku yg bajet lawa nie.even aku takjadi pengantin aku juz jadi pengapit ok lewww dari ta daaa kan hehehehe...jadi pegapit ye bukan pengantin :p

layan zassss,...


pengaruh movie ju onn payah~awasi anak2 anda k




susah juga nak bajet tapi ipad nie tak cun la dah lah aku xcun sgt :P

  ternampak muka pengantin alamak ..kakak aku marah :P



pengapitnya tak bertangungjawab pada pengantinya dia makan ikud dan dia.konfem pas nie xda sapa pggl jadi pengapit da.



nie best friend aku dulu selalu ajak aku main lari2 tapi dia dah nak kahwin aish smua nak kahwin awal ja...tapi aku nampak mcm ^&***( pe hal la..



aku di apit oleh dua bidadari dua2 kazen aku .single lagi cam aku :p


yang hensem pakwe aku .ta delah adik...



kazen ak.aku minat gigi dia :) siyes



 at the last aku jadi juru kamera masa tunang akak aku :)




p/s: Mafa juara aku tak suka asmida menang :P

Dec 23, 2011

PART 1

aku xpuas aty ipad aple nie gamba xcun...aku lagi cun dari gamba tu k :P perasannnn

salam,

lama giler xupdte blog tak blogwalking setelah demam dan sakit misteri kini aku kuat kembali wah wah semangat bloging.apa yang penting bagi mak ayah aku skg adalah tentang KESIHATAN aku .aku sedar depa care about aku i love u both.dan aku pk masak2 aku nak ................. ok rahsia .harinie aku nak update entry yang aku tangguh ok part 1.layan lah gamba-gamba aku suprise!!!




mis yu all serang blog korang kembali hehehehe.... :)

Dec 20, 2011

RUMAH REHAT

salam...

mesti korang pelik kan mana cwl menghilang ......
sebenarnya tak sihat sangat but try updte blog even di wadkan..maaf la korang kalau cwl tak blogwalking korang back but insy bila sihat wanie akan lawat korang k :)

layan~


 aku tak tau ada org dari penjara .tapi waden dua org tu tau tau ja aku nak poss....


mendongak melihat drit habis wah busan weh!!!



muka sakit mcm demam kuning ja,aku paksa diri aku smile hebat tak?
mesti korang anoy tgk muka pucat tanpa makeup ,takkan masuk wad aku nak berdandan kan..:P




                                         last pic muka tak saba nak balik rumah hehehehhe~


p/s : TCRE KORANG SEMUA :)

Dec 14, 2011

wanita TAK suka LELAKI TANYA BERAT BADAN!

salam.....






isu berat badan nie sangat senstif lah bagi kaum wanita sebabnya wanita akan pikir ini _______ selepas lelaki bertanya.ingat sangat sensitif k !!!


apa yang wanita pikirkan???
dia tanya berat badan aku tak dapat terima aku seadanya ler la tu....dia igt dia elok sgt pui3! T_T

jadi soalan berat badan serta badan lelaki plz jangan aggap ia remeh mb bg korang alaa tanya ja pun.tapi hati wanita mudah sentap tau.hahahah...i knoe lah i wanita k so kalau nak tau jumpa tengok lah her2..takpayah kalut sms tanya berat dia ok!




terimalah daku dia dan seadanya....ok! bai

p/s:thanks drop coment maaf aku tak blogwalking masa sbb aku demam penink tgk lapy lama2 hangpa drop ja coment t aku p terjah hangpa balik thanks .rindu semua :(

Dec 12, 2011

sapa kata SHOUTMIX kena bayar?

salam,
blogger cik wanie mengelabah!
Rasanya benda nie dah tersebar luas,pasal shoutmix kena bayo, wei sapa rasa dia kaya boleh lah bayo naa :),Direct aku searched  kad ungle G semua wat entry pasal shoutmix tu kena bayor.TU dia bloger update 1,2,3 page  laju naa hangpa semua sebarkan mcm kilat,tapi aku malas aku biar keadaan cool dahulu so hari ini aku LANCARKAN hari Meninggalkan shoutmix beramai-ramai dan gantikan dengan shout atau jeritan baru.


DIRECT ENTRY SHOUTMIX!!!

THANKS uncle G

Ramai Blogger nak hangin asal nak bayo pulak ye la orang dah best guna shoutmix kena bayo pulook,aku sbg bloger yang baru 5 bulan bloging walaupun aku dah wat akaun dah lama tp stat bloging dalam tahun nie means baru lagilah itu yg aku nak cakapkan. Rasa macam tak adil la.baru nak rasa kehidupan shoutmix dah kena buang tapi tak pala tak da jodoh dgn shoutmix nak wat lagu manaaa~

sebab apa kena bayor klik this link  BACA  ( Tak paham wat-wat paham pendek kata den2 kena bayo)


NAK GELABAH 
melalut tak tentu pasal wat apa banyak lagi lah pilihan saya kini telah menggunakan cbox  :)


my cbox baru

jangan susah hati banyak lagi wei!!!


Banyak lagi pilihan untuk gantikan shoutmix ( copy from LYSSA FAIZUREEN)



mintak copy ya malas nak paste satu :)


p/s: jangan lupa delete akaun shoutmix tu and gantikan dengan shoutbox baru ya .

apa heran sgt dgn shoutmix tu her3~

Dec 11, 2011

entry ulang tayang : Pengomen di KOMEN!

SALAM...

p/s: first aku nak cakap aku busy,sbb pa aku busy t aku habaq kad entry g latest laa aku recyle entry aku ..baca lah nah harap tehibur :P

entry hari nie pasal READERS.....
kadang-kadang ada reader yg betul-betul baca blog kita dari A-Z.....
ada bloger yg skrolll coment plg bawah je..tgk reader lain komen apa
then copy coment tu hahhahhaa......betul ke tak????? jujur r wei kdg2...semua buat menda nie.. :P

contoh....


tiba.....pengomen...



di sebabkan MALAS nak baca  zaiton zaibidin tgk komen lisa surirumah 
( hakikatnya lisa surirumah pon komen main agak-agakjew) then zaiton zaibidin copy lah apa lisa surirumah cakap sbb zaiton zaibidin malas nak baca entry tuh...padahal tajuk entry JA ..hapyyy tp contain tgah frust!!

so jadi pengomen biar iklas...
AND HATI-HATI KETIKA MENGOMEN ....
jgn mghrap I KOMEN U KOMEN I....

p/s: hipokrit dan pembohong besar lah kalu tak besa wat,aku manusia yg tak perfect kdg2 aku mengaku aku ada ter... wat  tapi tak selalu igt aku jahat sgt ka???? :P

Dec 7, 2011

GOOD BYE Button Follow Blog Removed?

salam

GOODBYE BUTTON FOLOW




entry aku pendek ja just nak tanya korang yang tawu tentang hal nie.

tak tawu sahih ke tak dengan ura-ura mengata next year start bulan march button yang kad tepi tu bakal di bubarkan pendek kata di removed and tak da wat forever and ever.kalau macam tu kesian dekat blogger yang dah 10k folower,blogger yang penat lelah folow me folow back.tapi aku tak kisah sangat kud .

BAGUS juga buang tak de lah orang label had nie popular had nie tak kan...

LEBIH LANJUT KLIK this link. 


p/s: even buton folow ada ke tak da.janganla lupa ziarah menziarahi naa..kita tetap kawan naaah!

Apakah CITA-CITA ANDA?

salam

first aku mintak maaf aku lambat blogwalking blog-blog hangpa tersayang semua aku agak bz.membersihkan nama aku dalam beberapa hal yg membabitkan masalah dalaman.herm nak jadikan cerita someone nie perangai macam budak-budak rasuk orang nie,cucuk orang nie wat cerita sini sana ,buruk2kan aku di blog saba je laaa,konon jangan tengok zahirnya  blablabla diaowg burukkan aku tak nak bagi orang kawan aku wat fitnah macam budak2 lol depa nie.aiyayaya tp aku nie cool :P
 taubat tak mau ada pertalian ngn depa sekeluarga!!!


ok balik topik asal.

aku malas mengarang harinie nak tanya apa cita-cita hangpa masa kecik-kecik dulu?dan apa dah jadi dengan sekarang.hangpa jawab dengan sebaik mungkin di ruangan komen naaa!!!


Tapi sebelum tu aku nak habaq kecik-kecik dulu aku nak jadi piwenses nak kawin dengan anak raja >_<
dato F pun ok la :P



BUDAK nie tengah moody ..tengok r muka tengah garang nie heheheh~



Dec 6, 2011

RETISS LAH SANGAT~




SALAM.

aku bajet muka artist terkenal TAPI~

AKU CUMA KENAI BRITNEY SPEAR JA!! nak cuba klik nie link 

Had len sumpah chek tak kenai! awat semua cina,jepun korea~

dulu ada juga orang kait kan muka aku sama dengan heliza wah pui pui persan suda~




adik mana tah tagged ..thanks adik wat akak perasan :P

p/s: be ur self lantak lah ada klone :P


awie mesti ko nak cakap ''sengal ko wanie'' aku tawu dah komen ko :P

Dec 5, 2011

Bangla lebih COOL dari Indon

salam......

p/s: first at all entry saya nie bukan berbau nak bergado-gado dengan orang indonesia saya mohon maaf jika ada segelintir org indonesia kurang enak dengan entry saya nie.niat saya nak menerang kan situasi sebenar :) 


suntingan youtube:




aku ada duk baca kad utube rakyat malaysia and indonesia bergado-gado panggil malingsial la,indonsial la,maling la,INDON? 



Indon is a short term for Indonesia and Indonesian, similar to Brit for Briton or British, that was used widely in Malaysia, Singapore, Brunei and The Philippines to refer Indonesia or Indonesian for short. Some Indonesian media has formerly used the term.


persoalan kenapa indonesia menganggap perkataan indon tu sebagai perkataan yang hina? sedangkan bukan panggil indon shit macam diaorang duk sebut malayshit?????


for information warga indonesia..

orang malaysia nie suka shortfom maksud kami semua panggil indon adalah singakatan dari indonesia kami tidak berniat untuk mengangap indon satu perkataan yang hina.Yang aku tak faham kenapa orang indonesia nak marah kita orang panggil indon sedangkan perkataan INDON itu adalah sebahagian dari nama negara kalian juga kan? sedia maklum singapura mengunakan bahasa yang sama spt malaysia dan ada juga kawan aku dari singapura yang memangil indonesia INDON kenapa rakyat indonesia tak marah kad singapura juga sebab panggil indon?. sedia maklumlah kami rakyat malaysia lebih nyaman memanggil indon but we still respect korang sebab kad sekolah dah ada subject baru iatu KESEDARAN sivik yang tinggi .dekat sekolah cikgu-cikgu kitaorang dah ajar hormati negara jiran,hormat bendara negara lain dan juga lagu kebangsaan negara lain.kami rakyat malaysia tidak didik untuk sentiasa membenci antara satu sama lain :)
kalau takda pelajaran sivik pun mmg kami terlatih tetap saling hormat ^_____^


aku bangga sebab MALAYSIA TETAP BERADAB TENGOK NIE!
even mcm-mcm konflik malaysia tetap layan indonesia sangat nice!



P/S:  AKU RASA BANGLADESH LEBIH COOL DARI INDONESIA SEBAB AKU PANGGIL BANGLA-BANGLA depa tak marah pun sebab depa tawu yang bangla tu singkatan dari nama negara depa juga :) SANGAT cool gila orang BANGLA !!!!!

apa opnion korang?

Dec 4, 2011

Ombak rindu BIASA JA~

salam


mama aku cakap ombak rindu BIASA jew~
hahaha mak mak hangpa kata apa pula hehehhehe?
cikwanielovela cakap OMBAK RINDU best sangat-sangat huhuhu~

aku nak kritik OMBAK RINDU walaupun aku tak da ijazah atau master dalam seni .hehehhee...

first kenapa watak mail muncul?
izzah pi sambung degree tau mana dia dia terus reja ngn suami dia?? n dia tak keja ngn suami dia pon!!!!
haris jeluz dengan kwn sekuliah izzah nama RIZAL bukan mail weiii !
sepatutnya haris ada adik perempuan nama HAZIRAH iatu anak kandung dato sofia!
dan watak mila jadi inoccent?
sebenarnya masa haris masuk wad mila perangai kepala batu tak tengok suami dia lasung! mana ada adengan mila nanges  masa suami dia eksiden.
apakah apakah??? aku salah baca novel?
PENGARAH tak baca novel ka? cwl apa hang cakap nie kang kena saman ~

cuma tajuk filem nie kena ubah kepada rindukan ombak kud :P cuz 100% lariii dari novel!

apa yang aku suka?

watak izzah sesuai juga dengan maya even masa preview mcm tak ok bila tgk best!
watak lisa,aaron,pak dollah ,mak hariss memang sesuai sangat!
part paling aku suka pak dollah cakap MEROYAN..hehehhee...
konkulusi FILEM MELAYU PERTAMA YANG KELUAR DARI MULUT AKU BEST!!!!!
aku bukan tak suport industri mesia aku supot aku layan cita yang lain-lain tapi perkataan best tu payah aku nak sebut.kalau best aku cakap best.tapi nie filem melayu petama aku cakap best.!

gamba?

seksa habis pic nie..asal button small xleh small dah aiyayay~ igt cita twilight tadi :P



amboi aku sengaja kecik kan gambaq ada yang klik bagi tumbuhbesaran ka?
aku tak berapa suka part nie sikit2 dah la~ takpayah tunjuk sangat aksi suami isteri :p



MAK LIMAH MANDI TAK MAU TENGOK KA?????
aku kasi clear utk para jejaka sekodeng!
best tak? best tak? muahahahaha.....

bye!

p/s: juz my opnion :)

Dec 3, 2011

DIA Komen Blog Popular je~

salam,
Bella swan kau ingat kau je leh peluk robert pattinson? .tengok le aku ngn taylor lautner har3! 
muka aku agak pucat cuz aku tak wearing makeup pas asar yg penting enjoy .*sbnarnya tgk ombak rindu :P

K, ada yang selalu cakap setengah blogger tu komen blog popular hari-hari dengan harapan dapat tumpang popularity supaya dapat popular?? tapi blog popular tu tak penah komen blog dia bukan takat komen tak pernah singgah pun tak pernah.mb diaowg busy kud jadual padat k bersangka baik wei!!
jangan terlalu mengejar popularity kerana ia akan menyusahkan kita.blogger kena iklas wei kalau popular tu alhamdulillah lah kan reziki.

cuma aku harap blog-blog top hargailah blog-blog baru or blog kecil-kecil yang selalu wat entry sal blog dia bukan senang owg nak review blog kita, secara automatik kita dapat bina nama.wei  bkn senangkan orang nak suka kita betui dak?.

ME???

Dilema bagi blogger baru macam i nie..nak kata ada folower sedang-sedang alhamdulillah still ada folower,still ada reader n pengomen baik hati drop komen dan alhamdulillah saya hapy berblogging. wuhuhuhu...
konsep akulah. TAK DA makna hang popular ke dak.hangpa komen teguq  aku apa yg betui dan salah,insy aku komen and jadi reader setia hangpa juga ^_^.aku lebih selesa anggap blogger sebagai KAWAN. daripada jadi orang asing yang komen .bagi aku tiada orang asing.kalau komen blog aku auto adalah rakan-rakan bloger.bagi pendapat aku rakan bloger nie lebih caring kud dari rakan Facebook :P.

P/S: adakah hangpa blogger yang pilih buku-bulu?????
haaa..lupa nak habaq hangpa taklama lagi buton folow akan dilupus stat next year kud :)

Dec 2, 2011

MADU

SALAM......

gambar nie MANIS MACAM MADU TAK?

nie adik lelaki aku noooo saja nak wat macam laki bini jap...
terselah kependekkan aku.acct aku sengaja pendekkan leher aku sbb masa tu kepala agak pening :P


Aku nak cakap soal MADU bukan madu lebah yang Pooh suka makan tu.Nie madu  had tu had laki boleh kahwin banyak-banyak tu ....tau kan..kan...? lelaki bab madu-madu depa laju lah noh sokong sangat-sangat and jawapan yang akan diberi pun bukan main hebat-hebat asalkan dapat kahwin lagi.Yes bermadu tak salah dalam islam. tapi yang salah tu bila manusia tu tak da kemampuan org utara cakap ''garik'' nak kahwin lagi.tu bukan soal kemampuan dah tu soal nafsu sampai anak bini tebiaq kad rumah asalkan hari-hari dapat bersama bini muda..betuilah orang cakap CINTA TAK KEJAM cuma manusia yang tak pandai menghargainya.
kalau aku lah aku pun rasa tak rela dimadukan mana ada perempuan rela kalau rela pun mesti hiris-hiris hati dia lumrah manusia .tapi dari sudut positif boleh bermadu asalkan dia adil tapi mana ada manusia perfect yang mampu adil sbb kita bukannya nabi. kepada lelaki kalau nak bermadu pastikan anda adil ,layan sama rata jangan kahwin duk jengah bini muda buang bini tua pulak~

secara jujurnya aku tak rela bermadu har har titik sapa nak kahwin ngn aku dia kena sayang aku ja..har har ! *kecuali hal yg tertentu je yg akn wat aku rela*

macam citer ombak rindu hariss sayang izah sampai tak mau kahwin ngn mila.best ooo cite ombak rindu.
kali petama aku tengok lelaki pakai tisu tengok filem.air mata lelaki kan MAHAL? mahal lah sangat~


anak buah aku tak layan ombak rindu depa layan ombak kameriderindu...

p/s: perempuan-perempuan diluar sana adakah anda rela dimadukan coment dengan jujur! hehehehe!

redha itu iklas,pasra itu menyerah.....~ombak rindu3!

Dec 1, 2011

MATI sebab MAKAN COCA COLA DAN MENTOS?

salam..


aku ada baca satu artikel bukan satu banyak k.dari blogger-bloger yang menyatakan makan coca cola and mentos boleh menyebab kan kematian? ada juga minum hundred plus pun dengan mentos tak bole bole mati juga? ada juga cakap satu budak mexico mati sbb makan coce n mentos had biru sekali gus..hurrmmm

ADAKAH INI MITOS SEMATA-SEMATA?


tak tawu sahih ke tak? aku pun tak uji lagi....

tengok dah??
hangpa kalau dah cuba habaq aku naa....

sebagaimana kita tahu asal usul makanan nie pun dari yahudi so aku rasa KITA BAKO aik BOIKOT !!
jalan selamat TAK PAYAH minum hangpa minum ja air merah ,air oren yang mak hanpgpa bancuh lagi selamat.mak hangpa bancuh lagi power sebab air tangan ibunda kita kan her3...

p/s: aku tak berapa sihat  harap hangpa teruja baca blog aku smbil tinggalkan komen :)

salam takziah ---- to my beloved rara zikry aku sedih bila dapat tau dia dah tak da lagi even tak pernah kenal dia aku selalu ikut perkembangan dia ,dari dia sakit secara tiba-tiba ,koma and menderita beberapa bulan akhirnya dia telah tiada didunia ini.yang pasti yang hidup pasti akan mati.wani ucap salam takziah buat rara zikry sekeluarga .pada para blogger yg mengenali rara zikry kita mendoakan roh beliau di tempat dikalangan org2 yang beriman .AMIN.


Nov 30, 2011

LAGI LAGI SI NAZMI FAIZ MANSOR

salam

KENAL KE TAK?  nie muka FERNANDO toress malaysia :P


junior aku nie selalu hantaq surat nak tackle aku tapi aku tak berjawab menyesal tak layanko dulu nazmi.
waekkk udah2 nipu cik wanie oit!!

TAHNIAH wat NAZMI FAIZ !!!

Gol yang dijaringkan adik kecik cili padi nie masa vs bahrain terpilih GOL ke 7 terbaik di dunia oleh FIFA


tak tawu la nazmi nie amek spm ke dak sbb dia busy skang kan kan.tapi apa pun aku rasa dia akan amek lepas tamat semua permainan anatara kau dan aku :p.aku doa yang terbaik for nazmi faiz semuga prestasi cemerlang dia bukannya seperti KISAH DONGENG  yang ada ketika low profile dan hilang selepas popular meningkat harap even popular pun biar prestasi  cemerlang macam cristiano ronaldo.CR mmg popular mmg kaya playboy but prestasi tetap di utamakan tak nak lah nazmi faiz jadi macam segelintir pemain kita sekejap2 ja NAMA TOP .bila dapat awek retiss HANcur...so nazmi faiz carilah awek BLOGER k.hahaha....

ok bagi peminat si nazmi korang boleh dapat informasi dia dari web nie


"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

salam...


wani joined giveaway kak irine nadia marcello kita nieh.!! wah teruja teruja sangat2!
sebenarnya wani baru beli soab saja dari kak irine seriusly soab tu pakai dalam 2 hari memang nampak effect.effect dari segi apa? rasa kulit cam fresh dia tak da gatal2 cuz mmg sesuai utk all type skin.mcm wani kulit cerah mmg mudah alah n senang naik bintik2 merah jerawat so bila pakai alhamdulillah bukan nak belagak ka apa mmg OK SANGAT!!! sudah beralih arah pada procuct nie terus! sbb best best best!
memang nak buat entry alang2 baca ada GIVEAWAY..apa lagi laju2 nak joined boleh save money.
baru GUNA tab soab  dah nampak impak BELUM 3 set lengkap lagi!!!!

nie lah 3 product tu 
1. TAB EX
2.TAB SOAB ( wani dah cuba nie mmg best!!)
3.HD glow essence

LEBIH LANJUT BACA NIE!

1.TAB EX: Tab EX = RM 180 per bottle ( 60 tablet)
More info tentang faedah Tab Ex :- KLIK SINI 

2.TAB SOAP : RM 70/ 125 gram
More info tentang faedah TAB SOAP yg HOTTTTT ni :- KLIK SINI

3.HD Glow Essence : RM 180/ 50 ml
More info tentang faedah HD GLOW :- KLIK SINI

( korang cuba ,kalau tak best wani cakap tak best sbb best wani sugest)


KENAPA NAK SANGAT PRODUCT MIRACLE TAB NIE?

 ANSWER:
wanna be cantik macam kak irine bole? serius nak sangat-sangat sebab BERKESAN.kalau tak berkesan tak mau lah.sebab dah try TAB SOAB dia memamg best sangat2 tak bohong korang untuk tujuan promosi sebab kita dah cuba nak juga korang semua rasa sendiri betapa bestnya tab soab belum lagi tab ex and hd glow..mmg nak sangat tapi nak beli tab ex and hd glow tapi TAKDA bajet T_T sedihkan...so harap dapat pree dari kak irine yg cumel!! ok dah terangkan sebab apa.huhu!

p/s : korang nak joined klik sini
       yang nak beli picit sini terus  ( banyak lagi product kecantikkan dari irine meroyan tengok)

harap-harap menang AMIN.wish me luck!

Nov 29, 2011

MY TASTE LELAKI MALAYSIA

salam....


aku nengok ramai beno mintak lelaki korea mata sepet-sepet.aku blogwalking ja mesti si min hoo.lee min hoo mu guna manderem apa wat awek-awek mesia gila-gilakan kamu wuhuuuuuuu heheh :P gurau ja.tak pasai kena saman  jap gi.

tapi bahana korea menjajahi malaysia dengan lagu-lagu depa  mmg hebat aku TAK NAFI kan lagu depa best,tarian depa best muka depa hensem aku akui tu..mesti hangpa baca sambil hanguk2 kalau hangpa baca sungguh-sungguh la~

aku juga tak nafikan kekuatan K-POP bukan aiskrim POP.anak buah aku si sepet nie haa..bukan main lagi dia menari menara meniru  bila dengar lagu  korea yang pop tu. bahana k-pop sunguh !

nah amek kau maksu poss ala2 retiss korea lagik!!...


kenapa aku tak minat korea sangat...bukan tak minat kureng~.

1. mata dia sepet  bajet mata aku bulat sangat lah :P
2.aku tak faham bahasa korea what the fish diowg cakap apa tu hehehhee...
3. lelaki korea kebanyakkan jambu2 pakai makeup geli lah........ heheheher.abis peminat korea hentam aku pasni!!!
4. aku seronok tengok tarian diowg tapi time aku nak bersenam je la.time tak bersenam aku katup TV !!

hoohoho masing-masing ada cara tesendiri aku tetap suka aktress malaysia.entah mb taste aku lelaki melayu kud....sebab kalau mengharap korea jauh sekali baik aku lupakan niat aku dan jauhkan diri daripada realiti dan angan2.nanti hati juga terluka dan TERKERCIWA huhuhu....muah

hehehe minat dato F lagi... hehehe

p/s: peminat koreaaaaa~ jangan marah ye :P