Jan 27, 2011

makeup menyusahkan..

salam..
              actually,
hahaha.......
aku xpandai makeup..
aku selalu nya without makeup..


kecuali nak g tempat yg memerlukan keyakinan..

kenapa aku xsuka makeup..

  1. sebab kulit aku sensitif
  2. kalu aku makeup keesokan harynya jerawat akan naik
  3. MENGAMBIL Masa yang lama untuk makeup dan remove makeup
  4. xnatural beauty lorr
  5. nampak bedak kau 2 ..eye liner cair ..argg
          rasa heavy kad muka.. kan kan..


gurl's aku tawu kiter kite terpaksa..bukan sengaja
tetapi hanya menutup cela yang kad muka..
huhuhu...


tapi smenjak2

aku tere lah juga pasal2 makeup..

sebabnya my sis selalu makeup g keja..dan aku selalu tgk

esok aku share ape yg aku pakai...untuk owang kulit sensitif macam aku ni

selalunya owg kulit senstf adalah owg yg berkulit cerah pendek kata putih? putih ke..

seriusly aku xpakai pencuci muka
aku juz basuh muka dgn air kosong..n makesure tangan aku bersih..
kulit aku pon xlincin sangat adalah ketumbuhan kd muka yg aku xalu2 kan,,normallah manusia..

muka aku kalu xmakeup??

muka cam pelik sikit kan..


nampak cam muka budak kesian...



now


bleh makeup sikit2 ..

tp xlah tebal..

pkwa aku marah kalu tebal2 dia akn cakap kedut2 hahaha...

so now kalu jumpa dia aku akn kurangkan makeup..

girl's yg mgerty psaan aku je tau nape kdg2 kita makeup..
sbb kita nk tutup cela 
nampak perfect depan si dia cee wah...



tapi kalu dekat sini jumpa kawan g kelas aku xmakeup..
aku jaga kulit takut  MR.jerawat ada kad muka...


anyway ..

pesanan kepada cik kulit senstf esok aku share
apa ye sesuai ngn kita.. owke..
jangan igt kulit senstf mcm kita xley bergaya,,,huhu

                                                                                                                  
to be continued....

5 comments:

Illy Int said...

like this hihih :))

cik wanie LovelA said...

tq laling sponge bob

Yuny Khoo said...

dgn make up.. ada rse keyakinan sikit.. hehee^^

Azza Firza said...

tapi yang natural, tak make up majoriti cantik kot, ekeke, kalau salahgunakan produk kecantikan tu lha yang biasa en jerawat hinggap tau ((:

cik wanie LovelA said...

yuny khoo....betul2 nk nak keyakinan jer..hehe

azza... mstylah natural beaty the best,,,,,haha produk jgn ckp ...takut nk try bkn2