Feb 17, 2011

LOVE NATURE..COMMON PEEPS !


askum peeps

hary nie..
nak story mory sal alam...

serius sakit mata tgk owg buang sampah..
common peeps dunia ni bukan milik kita sowang jer..

kita tgah share k..mmg lah sharing is caring..
but 

kalu ko buang sampah merata2..

nak 

cal caring lagi ke?

bukan susah buang sampah pon..

amek sampah buang dalam tong sampah..

 ikud cara ni k!
yang ni jangan sesekali!



bumi kita cantik kud..dowh....



aku xpaham y mesty kta buang sampah merata2..
kalu nak kata xde kesedarn sivik..
kempen dah berpuluh2..
kad skolah cikgu dah jalan tangungjawab..
but kita yg degil....


even mmg ko xkisah n xsayang langsung bumi ni pon...
kesian lah dgn penduduk muka bumi ni..juga...



ni sungai tau... skg jadi macam hape lagi...




aku bukan lah baik sgt ikud cara wat kitar semula..

but sekurang2nya aku xbuang sampah merata2..


cuba tgk gambar ni...arahan denda rm500 xde sapa yang takut!


jangan cakap

owng lain xwat keja..

arahan yg diberi pon anda xnak ikud..


kadang2 aku kesian gak kd abg..MP..


mmg lah keja dia...but kalu korang xbuang smph sgt kan senang keja dia..
korang igt keja dia agkt samapah je ke???




pemalas buang sampah merata2!!!!



susah sangat ke buang sampah dalam tong sampah??? 


haah!


ko ensem ke?
comel ke?
cantik ke?
artist ke? 
apa ke??
kalu ko buang sampah merata2..


kau ibrat sampah di mata aku!




bumi kita dah panas...




NAK CAIR DAH PON!




bila bumi ni panas..ais cair paras air laut naik..then banjir!!!




BILA BANJIR????


KORANG SALAHKAN SAPA??


APA MENGAPA BAH MENGAPA BAH??


LU SENDRY BIKIN LA!!!








even haiwan ni dah mcm ni pon kowang xkesian..




....


ikud cara yg betul untuk jaga earth!












popet banyak pon xguna...







nak sayang bumi kita ke x?



JAWAPAN KAD TANGAN ANDA

;)

4 comments:

Ezay Hadry said...

good job citer pasal alam sekitar
serius mmg suke entri ni
ramai yang tak hargai bumi ni..
kadang2 dh meluat ngan sikap manusia
sikit pn tk ambik peduli..

CWL wanie LovelA said...

ye la..awak je yg cument hehe thanx membaca

EJA said...

huhu..rakyat malaysia kurang kesedaran pasal persekitaran ni..

CWL wanie LovelA said...

sedih sgt