Mar 6, 2011

jerawat? kulit kusam ? kulit xcerah nk putih?

askum

entry ini menjawab soalan jerawat...dan penghidap jerawat
mana ada peep yg suka jerawat 
kalu ada tu kena chek mental hehehe~


SAYA CWL pernah menghidapi jerawat bleh dikatakan kronik 
akibat memakai salah produk serta makeup..


jerawat ni pembunuh keyakinan...
serius kalu ada jerawat ...
alamak habis lah muka aku..almak apa nk wat ni..kulit aku dah hudoh ni....

kalu pkwa aku
or 
guys yg aku minat ni habis lah..punah harapan aku nk wat dia jadi bf hehe~

aku tawu perasaan org yg ada jerawat yg teruk..sbb aku alami dia 
mmg xselesa
rasa berminyak
n gatal2
tapi aku bsyukur cuz jerawat x teruk sgt
effect sbb makeup
n bukan jerawat batu
dia juz merah2 n cam ruam...

mcm2 juga aku cuba.
 prduk 2 produk ni.huh sebal sebal

hasilnya tetap sama!

but now aku dah hapy sbb aku dah jumpa solution dia...
NIE NAK SHARE ..NIE..

sewaktu jerawat bemaharajalela or jerawat menari2 kad muka aku ...ni

aku malu malu dan sgt malu hahha...


aku juz amal kan petua ..


bahan2 nya...




cara2nya

first
asing kan telor putih dan kuning

tomato smash2 sampai hancur 
then 
campur ngn telor putih
then korang pukul  tomato n telur putih sampai keluar buih
tempek kd muka!
pas tu
korang basuh muka sampai bersih
amek ais tenyeh2 kad muka n kad kwsan jerawat tu
lepas dah buh ais
ambil telur kuning tadi tempek kad muka
sampai kering
then basuh
enjoy je masa this process k!

selalunya aku akan simpan sampai 3 hari ja
bahan2 tu

xelok lah lama2 kan..


selamat mencuba!


insyllah sebulan cam tu dapat ler result.....


cwl igt nk wat tutorial video juga....


tapi nk tgk feedback berapa org support dulu

kalu ada baru buat..

siapa yg rasa cwl patut wat tutorial video?

sila leave kan comment..













.




15 comments:

najwa's said...

hehe buat jek! :) :) thnks for sharing maaa.. mana dapat petua ni?

CWL wanie LovelA said...

belajar kad MP

Warna Warni Kehidupan said...

katakan tidak kepada jerawat dan kulit kusam hahaha

CWL wanie LovelA said...

yes

ceotgilalensa said...

wat videoooooooo! heheheeh

Ana_Liyana said...

go go go...sis CWL...saya sokong akk...

CWL wanie LovelA said...

hehe tq dear

izzati wanie said...

sis, buat la video..hihi ^_^

CWL wanie LovelA said...

hehe on the way edit2 yunk

Qil_Bintang said...

thanz 4 shring.,
sngt2 l0w self c0nfdnt., :`(

ain syafain said...

Ooo Yeahh!

ain pernah try buat letak tomato jer kat muka.. tapi tak pernah lagi campur ngan telur..

bakal dicuba sebab jerawat tengah aktif membiak kat muka sekarang ni.. banyak tension maa!

CWL wanie LovelA said...

gud luck

sigadis kecoh said...

buat saje ... mesti best ! ;)

CWL wanie LovelA said...

gudluck

sha my heart said...

tq dapat petua baru =)