Apr 11, 2011

ashraf sinclair & Bunga cinta lestari pegang ANJING???

salam..


cuba tengok video nie!

mb dah lama..but cwl je baru perasann..but nak share gak!






OK IKLAN PONDS!


IKLAN BAGUS ...


tapi.........


adakah muka owg terpaksa gelak2 pegang anjing? benda nie leh elak?




but tetibe ada anjing? y bagi anjing? dah xde cokelat ke? bunga ke? dah sold out ke?

dua muslim bukan none muslim...

senang je owg cakap pas nie samak je la?

ok lah begini lah artist skg semua amek mudah!


adakah kite jenis orang amek mudah dalam sesuatu pekara???? 


pegang anjing mmg xdosa tapi haram..

TAPI ADAKAH ISLAM MENGHALALKAN CARA?


bila owg none muslim pertikai kan cmna?
adakah contoh yg baik bg org yg baru mgenali islam?

apa pendapat korunk?


adakah korunk menyokong? renung2 lah...jgn sama kan iklan nie dgn dokter haiwan lak....









10 comments:

❀Hanim_RosLan❀ said...

muslim pada name je..tp hakikatnye kafir...Tuhan kate haram memegang..jika TERpegang..kena samak..lainla kalau mcm doktor haiwan..ade hukum yg lain plak..

CWL wanie LovelA said...

tapi tu konsep kita salah..dokter haiwan terpaksa dan nawaitu dia membantu haiwan.teapi hakikatnya dia boleh elak ..cuba tgk cara depa pegang gelak2 ada kah terpaksa?

L.U.Q.M.A.N said...

Salam semua

Memandangkan da ada thread sblum ni yg begitu sensitif, yang mana ramai yg bising bila ada sorang ni nk bela anjing, maka ramailah yang suka2 ati mengeluarkan hukum yg pegang anjing tu HARAM

Mengapa ramai yg begitu bising bila sebut pasal pelihara anjing, tetapi mengapa ramai yg mendiamkan diri pasal sentuh BUKAN MAHRAM@ANAK DARA ORANG????

Sentuh bukan mahram x bley nak samak daa, direct dapat dosa, so solution, minta taubat

Sentuh anjing x haram, x dapat dosa, cuma kena samak utk membersihkan diri dari najis

Sekadar untuk makluman.tiada niat nak singgung perasaan :)

CWL wanie LovelA said...

luqman> mmg xberdosa,,,tapi depa nie bukan darurat lagi sampai terpaksa pegang anjing.

L.U.Q.M.A.N said...

ye,yg tu mmg sy stuju.yelar,banyak lagi barang yg boleh bagi,tpi balik2 anjing.dh lar anjing ni prkara yg snsitif.spatutnye tukar la barng lain wlaupun pgang anjing ni xharam.ye dak?hehe

CWL wanie LovelA said...

YE LA.kalu xde barang lain xpe juga...banyak lagi boleh pegang..xkan anjing.bukan darurat pon

Hani Shubie said...

haha~ ntah pape lah. klau bg chocolate + roses kan lg sweet. xpon bg je teddy bear yg besar gile. ni bg anjing? xptut2.... lg2 muslim.

CWL wanie LovelA said...

yup mcm dah terdesak sgt..bukan darurat pon

misZ iLmi raHEem's said...

ee~
xsuka & rasa xsenang hrti ja tgk video ni..hurm
=_='

CWL wanie LovelA said...

i m tooo dear