Apr 29, 2011

bile orang lain kutuk awak di blog dier..errr sengal...

salam..salam..semua...


yo ..yo...semua tanya aku ada dak tu kutuk aku kaw2 di blog...siap buh entry muke ok...

OMG!!!

ACAh je..sebenarnya dah tawu lama dah saje wat xtawu...
kepada yg tawu dan kepada yg xtawu..erm mai nak explain sikit...

tu kisah lama. der u dah lambat...
..dulu yes saya admin kad satu group tu..pas tu dah stop..xnak jadi admin byk t.jwb kud jadi budak suruhan pon xpe lah...haha...


herm sebnornya salah faham...sikit..mb dia xdapat terima teguran kita..
xsemua dapat terima kehadiran kita dan tak mudah untuk org senang dengan kehadiran kita..faham kan???

sbb dia wat nie cwl tegur die...n ada lah ayat2 lain..


huhuhu...rasa nya patut tegur ke x? bila kad tmpt owg dia kata cam tu...

cwl bukan sumone yg jenis buruk2 kan owg di blog itu bukan saya..heha..kalu gado mcm mana pon cwl xkan lah tempek gambo dia kad blog pas tu mencaci...rasanya nmpk mcm budak2 kud..no need la.
sapa yg kenal cwl tawu lah..saya bukan spt org tu want entry...
berpegang teguh tak kan link or sebut nama dia di blog...

al kisah dia...

dia nie kawan cwl ..
sebenarnya dia bukan suka cwl wat suke2..mmg lah dari dia cwl kenal blog dan dari dia juga lah cwl kenal keburukan or musuh2 di blog..
pelikan kita berblogging juz hapy2 tapi ada yg xsuke..nk wat cmna ..kan xkan nk pksa org suke kite...
dan 
budak xxx nie adalah kawan kepada yg xsuka cwl ok.

dialog dengan xxx

xxx: !@$%^&*(_(*&^%$ ( mencarut2)
cwl: erm jgn lah kata mcm tu...
xxx: lupa diri dulu kau pernah joined ini teeeeeeeeeeeeeet....pas tu dah lupa?
cwl: owh saje tukar mood ...hehe..nanti ada msa joined lah balik..(cwl mood riang gembira)
xxx: oow melenting
cwl: ??????
xxx: rasa bagus sgt dgn TEEEETTT..... admin sana?
cwl: saya juz tlg membe...

pas tu dia print screen ubah ayat..sebnor cwl pon dah print screen ayat2 dia..
tapi xnak tayang kang malu pula dia...

tapi nk tunjuk sikit..

tak paham tentang ini...


personal chat

xxx: sebenarnya kawan ko tu pon teeet xsuka ko..
cwl:xpela
xxx: siap lah ko aku wat entry maut kad ko..
cwl: saya xlayan fitnah..
xxx: aku sumpah owg xfolow blog ko.. ( woo sumpahan mashuri ....)

lepas tu cwl buang dia dari friend!

igt satle masalah... tibe2...

ada org bg tau cwl...

membe baik hati: wei2..kesian ko ada owg wat entry sal ko..aku baca tapi ayat dia tulis kad chat dah berubah lah...
dia edit ea???

cwl: jap nak tgk...

 entry  xxx..

bla..bla cwl budget bagus ..bla.bla
..bla..bla...bla..

 (ye la aku suka buject2 takut over buject)
hehehe smpt wat lawak lagi pdhal dah kena kutuk kaw2...

glup2 terkejut sambil tercekek nk tergelak pon ada cam budak xmatang..hehe,,,nevermine la...aku dapat pahala free best nie,sapa nak bagi?
( sebenornya dalam hati sedih)

xpelah aku maaf kan besa lah adik2 lagi pon..belajar dari kesilapan..hehe..mb xramai suka bila di tegur...

ok apa cwl bila buat 
kena kutuk kau2 di blog???....


1. memohon pada Allah s.w.t agar insan yg menyebarkan fitnah itu diampunkan dosa nya dan muga2 dia sedar akan kesilapan dia...(AMIN)
2.cwl pi blog tulis mintak maaf ( tapi dia halau n removed cument cwl)
3.tidak terlalu ambil hati,buat ia sbg pengajaran dan belajar dari kesilapan (i'm not pertfect)

SO CWL XBERHENTI MEMBLOGGING...WAT PE NAK STOP SBB DIA?

pas tu ada tangan2 n mulut tepuk tangan bila cwl kena mcm tu...dia puas hati..kud..but pas tu cwl pon dah xkwn dgn dia bf cwl pon xbagi kwn dengan dia tu..sbb bf cwl kenal sapa depa duaolang tu...
tapi cwl nk kawan juga..xsuke gado2...
suke kawan dengan semua...
(pasal nie biar dirahsiakan)

selepas kejadian tu cwl bangun dan mula berkarier sendri tanpa mengharap bantuan org sgt
( siket2 adela haha)

semuanya dah berlalu dan pengajaran wat CWL..
masa tu baru nak kenal erti blog...haha..kesian kan start2 kena kutuk..


thanx 4 reading 

I'm not PERFECT but i not single too hehe...




























6 comments:

Cik Misi said...

CikMisi : sabar je la ngan kerenah manusia ni....

aliana azman said...

eishh ade plak XXX tu ckap cmtuu ,sabar ye sis :)

CWL wanie LovelA said...

cik misi...sabo ni oden sabo..mai peluk cik misi

CWL wanie LovelA said...

aliana tq syg

Zaza said...

sabar la yer...

CWL wanie LovelA said...

tq zaza