Apr 17, 2011

JANGAN KUTUK FATIN LIYANA,CIK EPAL DAN BLOGGER LAIN sbb hijab PLZ RESPECT BEB!

ALERT
kpd yg joined contest CWL..cwl xtau nk tutup bila tapi insy CWL AKN TUTUP DALAM BULAN 5..
SBB cwl xjumpa baju ala2 korea yg betul2 cantik n puaskan haty cwl.lepas jumpa cwl terus tutup this contest.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
salam...
cwl ada salah satu pengemar fasions dan mengaya style hijab...
adakah ia bakal menjadi isu jika mengaya ???
then 

tadi jejalan2 ...tibe2 terjumpa satu entry nie....




kes nie mmg lama....tapi ia mengundang kntroversi...




ok wait2...dalam entry dia perlu ke dia mengaibkan orang lain dgn statmt mcm nie...


ok apa maksud dia...mentioned nama2 nie? even kalu xsuka sgt xpayah nk sebut2 nak aibkan owg...
 bukan niat cwl membaking bloger2 sbb fanatik or what...
but
kalu dosa sesama manusia kalu dia xmaaf kan sampai mati kau bawa dowh....


teguran ada dua..

teguran membina 
@
teguran menghentam???




Teguran ada caranya..bukan yg main hentam buk gedabOH je ...dah kaji betul2???


jika tak halang apa makna ini entry???
JIKA KITA MENJATUH HUKUM SESUKA HATY....
BAYANGKAN KALU BERIBU2 ORG BACA DAN BERAPA DOSA YG AWAK KUTIP??


so cwl merujuk org yg lebih ARIF TTG BAB2 AGAMA NIE....insy dapat membantu kita semua...

jejalan2...terjumpa maklum balas dari seorang ustad nie,,,,
suka cara penulisan dia kemas..nak tau g banyak boleh terjah sendry: 



apa yg xbest ttg blog tu....senang2 dia je..amek gambo owg tanpa mmnta kebenaran....

kesian FL.AKU TGK GAMBO DIA JADI MANGSA KEADAAN....
YE LAH NK TUNJUK CONTOH BAYANGKAN KALU GAMBO ADIK KAU KE,MAK KO KE..KITA WAT CONTOH UNTK ENTRY KAU YG NEGATIF..RASA2NYA KAU SUKA KE???
NIE YG WAT AKU PALING HOT...

FL terima nasihat yg si (aku xnk sebut nama korunk dah tau kan)
but si unamed ni jawab mcm hape lagi..cuba tgk...




ok2 kau amek pic kad google...bukan kau xkenal tuan dia sapa kan? kau kenal sapa owg tu sbb awal kau wat entry kau mentioned nama dia kan? so susah ke nk mintak kebenaran? dan perlu ke kalu org xizin kan kao guna juga pic dia...? then kau haram owg kumen.owg xkan kumen jika kau xguna pic dia.
even kau menegur org ..kau tak perlu nak habaq nama owg tu!
tu dah nampak kau aibkan org but xnak ngaku amacam tu...

dan kau hitam2 mata ,mulut dia seolah2 
dia dah wat jenayah yg besar????
 
apa persepsi org kalu tgk gambo tu kau wat mcm tu?
mst first owg igt dia nie ada masalah.
so cuba kau wat mcm tu kad pic sendry...
apa perasaan awak mesti awak rasa privasi awak di ceroboh...
niat nak menegur tu xsalah cara menegur n mengambil pic org tanpa kebenaran dia anggap pencuri k!

BG CWL ,FATIN LIYANA dia dah cukup baik k..kalu dia nak dia leh ja sue org2 yg dikatakan pencuri nie...so renung2 balik.kalu dia nk wat laporan polis anytime.but cwl xrasa FL nie TAK  kejam dia still btmbang rasa,.so you r lucky.but jgn amek kesempatan diatas kebaikan org!
JIKA NAK CARI APA2 YANG PANAS UTK BLOGING PON JGN SAMPAI HAK ORANG KAU MENGAKU HARTA EVEN KO JUMPA GAMBO DIA TEPI JALAN PON JANGAN KAO MENGAKU NIE HAK KO N SENANG2 TEMPEK KAD UMAH KAO. 



JANGAN SALAHKAN ORG BILA DIHENTAM TERUK...



Hati2 bila nk mengeluarkan statment..
''terlajak drive keta kau boleh u turn...terlajak kau taip post kad bloging sakit jiwa brader....''


EVEN NAK MENASIHAT XSALAH..TAPI.....cara awak tu je salah...


Gini kita skg beredar berpusing mengikut peredaran zaman....dulu kita jalan kaki,pas tu ada basikal,pas tu moto,pas tu keta,pas tu kapal terbang...so adakah mengikut peredaran zaman menjadi satu isu???

jadi jika teguran anda itu insy kami pengemar shawl nie akan perbetulkan jika salah dan silap.
but
tidak perlu menjatuhkan dosa sesuka hati tanpa sumber yg jelas!

SETIAP INDV MMPUNYAI HAK MASING2...JADI HORMATI LAH HAK INDV SEBELUM HAK ANDA JUGA DI CABUL...( JGN PK BUKAN2)


AS LONG NAK MENEGUR ...
PK 100X SEBELUM MENGHENTAM...KERANA IA MEMAKAN DIRI ANDA SENDRY...




jadi adakah kita perlu bako bako?

so utk meredakan situasi layan this video...









ops! SOLEY SOLEY...LEY2



14 comments:

hawasumiri said...

mmg x patut btul la.. mane boleh tgur mcm tu.. cerminla diri dulu.. dari bahasa pun taw mcm ne, ni suke2 hati tgur org.. x layak btul..

CWL wanie LovelA said...

yes dia menghentam bukan nasihat

pwincess Lov3y dOv3y said...

smpai gitu sekali dyer hentam orang ek???ape salah diorang tu smpai kena hentam camtu sekali...tak patut orang tu wat mereka2 t...

CWL wanie LovelA said...

yes..kalu kena kad cwl...mmg pitam

misz sheyla said...

bukan dah lame ke kes ni??? die pun dah mintak maaf??? ke aku salah??..pada pendapat sheyla la...ape yg die kate tu ade betulnye cuma yg tak betul die petik n amek gambar orang....sheyla pun jenis yang suke shawl warna wrni ..tapi suke tengok orang pakai la..huhu

CWL wanie LovelA said...

statment dia kus shyla..even dah lama..blogger yg baru mcm saya..rasa mcm xindah dunia blog bila owg wat mcm nie

Farhana Jafri said...

for me, ad btulny dy ckp tu tp salah sbb dy dh mngaibkan org.. even org tau tp seelokny jgnla bkk aib org.. blogger lain pon dh wt serangn balas sal entri ni.. tp klau di fikir logik entri dy mmng berani and betul.. pndapat ana je.. jgn mara ea.. hehehe

jemput singgah ANASAURUS :)

CWL wanie LovelA said...

hehe semua ada pendapat sendry...

Anis Zaty said...

salam..pd anis salah die sebab cara die menegur tu x proper..klu die tegur ngan cara yang baik, orang boleh terima rasenye..nie menghantam orang macam tu, xbaik la kn..?? kalau anis pulak, anis suke je jalan2 kat blog dorang nie coz pic dorang cute2 semue..^_^

CWL wanie LovelA said...

sokong anis

ika said...

kesian FL...

CWL wanie LovelA said...

yup

Anonymous said...

CWL ckp org salah tegur, kamu pn salah meyh..secara tak lgsg kamu pn dpt dosa..ni antara FL dgn bdk tu, tak patot kamu marah lebih2 plak..
mgkin kamu tlalu fanatik kt FL, kamu pn tak sedar..ok salam :)

CWL wanie LovelA said...

cik anon ...nie benar so y nk dapat dosa lak..lain lah org keluar fatua sendry surely dapat dosa.even saya fan dia FL...it's not ur problem.