Apr 30, 2011

masuk WAD sebab jerawat?

salam...


p/s : sesiapa joined my contest ....contest sedia maklum dah ditutup.but sapa yg nak hantar lagi diterima sehingga 3/5 selepas tu dah xde dah k. 
faham kalu terlambat.hehhe..
ok hadiah dan pemenang akan di umum kemudian ..
kami perlu kan masa untuk memilih bukan main random je.so harap besabar..
kalu bole tu add cwl kad facebook senang sikit  nk contc ok.
TQSM 4 joined!


berbalik citer asal...


ok my cousin masuk hospital sbb jerawat..OMG...

sepupu laki cwl dia nie aktif orgnya suka lasak pas tu captain bola..koko pon aktif.banyak terlibat aktiviti luar lah pendek kata..mmg kulit dia berminyak dan bejerawat terok teruk sgt!
tapi bagi cwl biasa lah remaja kan nanti dah berusia dia akan hilang dengan sendiri tambah kulit laki yg kasar tu paling senang nk hilang parut jerawat.so jgn bimbang sgt oke!

tapi sepupu cwl,dengar nasihat kawan dia..bagus punya kawan bagi advice xmengkaji dulu suka suki dia ja bagi petua.
yg my cousin ni pon satu ngok tak tanya owg pcya sgt cakap si kawan dia..

twu petua kawan dia bubuh ubat gigi dekat jerawat..

my cousins tu balik umah apa lagi letak ubat gigi kad jerawat...tengah malam tu muka dia bengkak...
menakutkan kud dia menjerit2 igt ka kena sampuk ka apa..tgk2 muka ya allah..terkejut cwl..
haa habis muka dia merah bengkak2 mcm kena gigit tebuan ..

mcm nie lah gambaran muka dia,,,


sampai 

MASUK WAD 2 HARI KUD!


so jgn memaen dgn jerawat jangan suka hati tempek mende kad jerawat..
tanya owg dulu..
ni tak tanya sesat lah.kang dah masuk wad!

ye la ubat gigi pon xtulis yg ubat gigi utk menghilang jerawat.
xde pon ko renung2 sampai terkeluar biji mata pon xde tulis eh..
ubat gigi untuk gigi lah hehe...

tips sebenar menghilangkan jerawat

sape yg baca majalah DARA edisi 107 Mei "11
muka surat 156

best majalah nie beli lah mcm2 ADA (EH terpromot)

1. beli pencuci muka yg benar2 utk hlg kan jerawat ..means khas 4 hlg kan jerawat ,jgn pencuci utk cerahkan kulit ko buh kad muka .bila jerawat xhilang salahkan produk.hehehe..
2.cuci muka 2 kali sehari ( means pagiwktu smbhyg subuh dan waltu malam pas balik umah jgn lebih2)
3.guna kan peyegar .penyegar tu toner lepas cuci muka kena pakai toner untk tutup liang2 pori dari terbuka selepas wajah dicuci.
4.amalkan minum air putih ( air masak) kan cwl pernah bagi tau air masak ni banyak khasiat.pas tu ambil vitamin c.bagus utk kulit.
5.pakai masker @ ubt jerawat supaya jerawat cepat kering.tp cwl cadang kan pakai masker mmg cepat kering cwl dah cuba.
6.elak mengopek ,memicit or segala cara korang wat agar jerawat tu pecah dengan kuku korang yg penuh bakteria tu..akan wat muka kowang kadar jerawat meningkat.cwl besa wat makin bertambah.so kalu nak runas jerawat tu sgt pakai alat khas utk picit jerawat mcm besi tuu..sebelum guna rendam dgn air panas dulu k.tapi bagi cwl xpayah picit biar smp dia kering k!

semua dengan izin ALLAH S.W.T insy...

saje nk mencapap muka kad sini sambil tayang jam baru hua3...i hope u dunt mind..:P

ok thanx 4 reading tqsm

18 comments:

Farah Nordin said...

Tulah, pencuci muke semua bukan boleh dipakai. Ckp dkt cousin cwl moha cepat sembuh k. Cwl nanti nak add sis dkt facebook :)

y u y u Z u l a i k h a said...

pehhh.. bahya tu! yuyu pernah kena serangan jerawat masa sememeh dulu dulu T_T

nelly said...

Wah , bahaya nya !
sampai macam tu sekali ???
Kena jaga-jaga ni ~

CWL wanie LovelA said...

farah thanx

CWL wanie LovelA said...

yuyu ..skg dah dah lincin beseri apa rahsia

CWL wanie LovelA said...

nelly yes jgn sebarangan

CikHaniBhulat said...

muka hani pon kena serang jerawat skrg ni..hurm..xsuke la..sedeyyy!!!!hehehe...

takutnyew, sbb jrwat pon ley msuk ospital...bhy ni

=)

ummi hannaluqman said...

saya dah add di fb....nama noor suhaila

ain syafain said...

hah! contest ditutup ?? rasa nak tercabut jantung.. penat mengarang ni kak wani, wuwuwu~

CWL wanie LovelA said...

cik hani :O

CWL wanie LovelA said...

umi > ok

CWL wanie LovelA said...

ain nak hantar lagi sis terima

AMALINA 498032 said...

ISH JERAWAT PUN BHYE ER.... ADUHH TAKUT LA PLKKK.....

Khairil said...

ish..bahaya ni..kulit dia sensitif atau allergik kut...kalau diikutkan ubat gigi tak jadi masalah kalau kena kulit muka...

Pink and Chocolate Diary said...

cwl..dh add tp cwl blum approve >nur syahirah
emm...sya mmg slalu bli mjlh dara, tp yg mei blum,
t nk try laa..coz sya pun da mslh jrwt ni, tkot jgk, tanak msok osptl

CWL wanie LovelA said...

AMALINA 498032 ,jgn buh bukan2 kad muka je

CWL wanie LovelA said...

Khairil ubat gigi ada alkali .kadar alkali dia tinggi dan xsesuia utk kulit muka.beli pencuci muka khas utk jerawat n kulit :)

CWL wanie LovelA said...

Pink and Chocolate Diary .dear kalu boleh add facebook yg atas,sbb personal id payah detect sikt.:)