Apr 20, 2011

memandang seseorg dgn BADAN?

salam....

nak tanya pendapat korunk..ponting sgot ker berot badon...huhu?????
any idea????
hermmmm....
kenapa setiap kali...sesorg 2 akn judge ssorg dgn melihat berat????
xsemesty nya gemuk kita xsihat dan xsemestynya kurus kita xshat???

                                                            korunk pon tahu kan semua ni xpenting?
                                 
lumrah hidupka???

kalu boleh nk teman hidup msty slim gila bangang...?
tabiat owg kita ker???

salah ke gemuk?
salah ke kurus?....



anyway aku tergolog dlm ktgory kurus..la 

           HERM AKU PAHAM...SAPA YG ALAMI MCM AKU..


sob3...sob..huhu..



berat badan aku xseimbang ...

berat aku 43kg tinggi 164.5..huhu
saje nk wat point2...huhu...


bagi aku semua ni xpenting janji haty mau suci iklas....
first aku nak cita sal gemok....

xsalah  kalu kita gemuk..yg penting kita sihat..kita xkcu owg ..kita makan ke ape duit kita
bak kata brother lu sibuk ape hal??? haha..
susah kalu hidup nk perfect..
no body perfect 
kadang kita gemuk sebab fakto genetik..,metabolisme rendah,tekanan dan sebagainya...
semua nya ada hikmah gemuk ke kurus ke...
so what ..?
pedulikan kata2 mereka!!! 
be ur self!
n be wht u want 2 be!



kdg2 aku tension tgk owg membeza2kan..mereka pon mahkluk tuhan..ishhh..
bukan nya ada mata satu ke? kaki lapan ke?
kan?
so apa duk gelak2 ngumpat?

ada gelaran utk diaowg???
????


so what??? ada masalah kata adik ni...hehe


sebab nk kurus banyak girls sgup berdiet makan sayur jew..huhu..


utk apa nk kurus ?? nk slim???



pacal kurus...


gemok salah..kurus salah...

her...kadang muak owg asyk kata kurus la..xmakan la...kita makan tp metabolisme tinggi nk wat cmna??

bukan nyer kurus smp nmpk tulang...

super kurus..ni baru betul wakaka...


jgn lah kita duk nilai org??
kita ni perfect sgt??
lawa sgt ke? ensem sgt ke?
semua owg ada haty

n ada perasaan

..


rESPECT each other la bro...!


so adakah anda menilai seseorg dgn berat badan??
jawab2?





12 comments:

cik ziqa said...

yaa..respect each other !

saya kurus...cmne nk gemuk ye..heheh

CWL wanie LovelA said...

awak salah tanya soalan kepada saya kerana kita serupa hahaha

nelly said...

Nelly tak macam tu

awanis said...

tidak3..
kene la nilai seseorang tu dari rohani dia, bukan dari luaran je..

Pink and Chocolate Diary said...

klau bdan cantik..hati xcantik xguna jgk hidup xbhagia, janji hati jjur insyaAllah bhgia dunia akhirat...kan3

CWL wanie LovelA said...

nely hehe

CWL wanie LovelA said...

awanis yup <3

CWL wanie LovelA said...

pink love ur statment

Khairil said...

suka yang ambil berat....(bukan berat badan le..)

CWL wanie LovelA said...

he3 ye la

nabilah said...

im fat! tapi pasal sayur tu i dontr think its a problem. coz im not a picky eater, but right now im concern about my weight since takut dah tua senang dpt penyakit, jalan takut sakit kaki pasal nak tampung badan yang berat. so i ate a lot of vege, so this way i elak mkn makanan bergoreng n kurangkan daging. tapi kene jaga gak. sayur is good!

CWL wanie LovelA said...

ur r rite