Apr 13, 2011

scrub STRAWBERRY!

salam 


hari nie nak ajar wat scrub strawberry!

korunk semua tau khasiat strawberry rite?


Strawberry mengandung zat anti alergi dan anti radang.
 
 
so apa kita cuba wat scrub..!
dan
 
muka yg akan jadi mangsa testmoni adalah saya sendry!
 
 
BAHAN2 UTK SCRUB STRAWBERRY..
 



yup gula dan strawberry!



first stape lenyek kan strawbery



pas tu masukkan gula dan siap scrub kita..gula tu xnak hancus2 k..! biarkan dia kasar!


cara nk aply....
gosok dgn berus sabut..hehehe..tipu je...

tgk lgkh2 dia..

letakkan di hujung jari make sure jari kowang dah basuh cuci2..dengan detol ke life boy ke..igt cuci tgn selepas ke tandas malaysia o lebih sihat.. :P < ayt amy mastura hehe...


pas tu...
aply kad muka jgn main tenyeh ja..tenyeh pelan2 dengan gula tu k...



korang mesti tanya2 kan y cwl pakai gula...nak bagi muka manis ke? hape ke?

sbnarnya khasiat gula nie...

gula mengandung zat-zat pelembut yang berkhasiat menghilangkan sel-sel kulit mati.

THAT y saya gunakan gula...!




Oopps termakan sedap sgt..jgn tiru perangai xsenonoh nie...



biar kan ia kering sambil membuat muka yg menjemukan...saya lah hantu strawberry cepat lah wat2 takut :P



taDDDDDAAAA!!! 
AMALKAN TIAP2 BULAN INSYLLAH..KULIT2 MATI AKAN HIDUP SEMULA..SEMUA NYA ATAS IZINNYA...





 SELAMAT MENCUBA!













8 comments:

Nur Liyana said...

ye ke??wah nk try..hahahha
susah nk dpt strawbeery kat sini.hehhhehe


nnt semut dtg ler kalau ada gula..hahaha

nukilanaffiza... said...

wah...boleh jadi penceramah kecantikan cik CWL nih...apa2 pun memang dah cute pun orgnya...

jom ke blog Mr Fendi...ada mintak pendapat sikit la

CWL wanie LovelA said...

nur liyana> hehe muka kita manis lah tu semut dtg hahaha

CWL wanie LovelA said...

nukila> hehe mana ada ok sayang saya p bg pendapat laa ni

MasyitahHassan said...

tQ .. nice entry

CWL wanie LovelA said...

welcam

Auji Izra Sygku Dyla said...

alaaa...xsampai hati nak buat strawberi mcm tu..hehehe...xD

CWL wanie LovelA said...

saya pon hehe