Apr 27, 2011

ye la awok owang bando kita jo owe kampong kan!

salam...

semalam cwl cuti....

huhu then start koje...pelik cuti rabu kan nk wat cmna naseb oden ..hermm...

semalam ada perkara sengal berlaku...


alahai menyampah bila daku teringat kembali asa nk cepok2 budak tu...

pendek kan cerita cwl p kedai makan dengan siapa jangan tanya tapi warung je lah..
kedai makan biasa yg ada jual ulam2 biasa lakan ...owg kampong.bukan owg bandor ...kampong girl..
saya bangga jadi budak kampung k!

ok balik ke cerita asal,satu minah ni ...cwl xkenal pon tapi menyampah tgk gelagat ya allah....gedix lol...
tawu lah keluar ngn bf ..nak jadi plastic ke apa ke hypo ke apa ke tak payah lah menghina makanan org kampung..



kedai makan nie mcm bufe lah kan, so berbaris semua...
bila berbaris nie ada satu minah nie..cwl tgk bf dia pon malu dgn gelagat dia..tawu dia nk wat manja tapi awek lu wat xkena tempat la brader...

dekat bufe tu ada lah ulam2 ,mcm ulan raja,pudina,petai,jering, hapa lagi mcm2 la..
sambal belacan ada,tempoyak ada ,,sapa nak amek.
i orang melayu k ,i makan belacan sapa yg ckp xpenah makan tu ntah lah...
tak kisah lah tapi xpayah menghina k...!!!


ok cwl nk citer situasi minah kerek tu....



muka minah kerek tu dgn gincu terang nyampah aku..



cwl dengan gembira cedok lah semua ulam2 ,semua lah kan.pas tu minah tu dah kad sebelah dgn bf dia.
kalu nk ckp pon cakap jauh2 tawu minah tu cakap ape..

B, i xmakan petai ,belacan, ulam2 nanti busuk mulut i pastu pahit er..,ni makanan orang kampung hulu banat mana nie.sapa lah yg bongok makan ulam2 nie mmg kampong tol lah b..
patut lah mulut orang kampung busuk2 kan..
dia gelak dgn nada kutilanak tol!!

bf dia pon diam jer...


haloo minah nampak tak owg kad belakang nie tgah amek apa.
kalu ya xsuka pon cakap jauh2 !

mmg mulut ko orygnal busuk ler...



gini lah....

kok ya xmakan xsuka xpayah menghina begitu sekali..cakap siang pandang2 lor ci adek oitt..

takut apa yg awak cakap tu makan diri kud...
  


ulam2 ulaman...pic from google...



 ulam2 ni banyak khasiat,awek muda,kurang2 muka aku nampak muda dari ko.cis!
bikin panas tol!


ko xbesa makan xtau betapa sedap nyer...

asal kalu org bandar xleh makan ulam2???

haiyaaa...

saya bangga jadi dak kampung,lantak la org nk kata apa.i xbangga jadi budak bando...pon

ok kampung girl disini hua2!




jgn terasa dengan entry nie..saya hanya tuju to that gurl yg menghina makanan.
ulam2 tu ciptaan allah so i rasa xpatut lah di hina..

tak kira lah awak orang bandar or orang kampung plz respect each other..

sebelum datang nya bandar rasa nya di situ xde kampung ke??

so juz renung2....


 thanx 4 reading ...

10 comments:

nelly said...

Aiseh !! Dia tak dilatih dari kecik kot .tapi , tak patut cakap macam tu ~

=='

♥Loly GawGieha♥ said...

Dik....orang bando suma asal kampong...tp yg menyedihkan...orang kampong datang bando act cm orang bando...jadi culture shock lagi tuh,,,lagi xlei pandang...ramai cm gini..anyway...proud to be originality hahhahha

CWL wanie LovelA said...

nelly yeah...dia xpatut menghina ciptaan allah

CWL wanie LovelA said...

loly,xsemua org kampung culture shock.i'm stil ok je? tapi tak perlu menghina makanan kalu rasa diri dah bandar sgt kud.

Lya AsyLya said...

pergh minah tu bajet gud gud lak eyk...
ulam tu baek tuk kesihtn ape...
seskeati je dy na ckp cmtu...
ta suke la org yg blagak cmtu...

CWL wanie LovelA said...

TU LA CWL NYMPAH

isma said...

perrrgggghhhh... rasa nak bagi penampar ye pompan tu. gedik gile. tapi, selalu yang gedik ni cakap tak serupa bikin. tah2 dia duk lagi ulu banat dari isma... haaahahahaa

isma kampung girl gak.. :)

CWL wanie LovelA said...

hahhaa like u isma

❤ Senorita Zulaika ❤ said...

LIKE =p

CWL wanie LovelA said...

tq like