May 21, 2011

kau x worst aku g worst & aku bagus aku lagi bagus! ( comparing) credit to maria elena

salam~

acct semalam..semalam lah...
tgk video
kak maria elena...
nak wat video respon..malu..juz wat entry je lah..

who wins? 

credit to :Maria Elena Is Greek Helen

 tadaaaaa~ (like3)

first nk jwb salam kak maria dulu...

walaikumusallam (dah jwb tanda syg ehheh)

hahhahaa...my god aku gelak golek2 tgk video kak maria nie. give 5 star lah to kak maria..

.tapi,cwl faham ape kak maria nk sampaikan mmg tersampai lah hehehhe!

nie lah realty life.. kan..dunia penuh hypkrit plus konkrit!

semua biasa buat kan ..tapi jgn melampau sgt rite!

bohong lah kalu xpenah wat kan nobody perfect heheh...cwl pon biasa juga wat comparing...dgn membe2...hahaha pengakuan jujur!

 wlpon comparing ada dua jenis...

one > sapa lagi teruk..

two> sapa lagi bagus...

tapi

mcm kak maria cakap comparing unhealthy way lah.

setuju dengana apa yg kak maria cakap lah...

tapi kebiasaan lahkan kalu kita nk bandingkan dgn kawan..mesti nk banding yg kita ni lagi terukkan,...

i teruk..i lagi teruk...i hudoh i lg hudoh..i gemok..i lagi gemok.. blablaaabla...

(kita xsedar yg dia nympah giler ngn kite)

tapi conclusion monolog dalaman..

 suka ayat kak maria tu.. lika sejuta kali!

( nak cakap dia cantik lah tu)

hehehe..... 

setuju dengan kak maria... seharusnya kita chil n bersyukur..

&

say..

alhamdulilah i xmcm tu..hehhee..

 example :

 
pic from google

PAHAM KAN..KAN..KAN...? hehhehe..


ok part two..nak menunjuk2 sapa bagus...dan bagus..

ini jarang2 berlaku..kalu berlaku pon...ia secara sindiran kud...

kalu yg mmg style nk menunjuk mmg xbole bla kan... 

 how 2 explain...paham2..la...

  mcm kak maria ckp..acct nie ia bukan utk korang je..ia reminder tuk diri sendry juga lah..sbb kdg2 kita bila dah bercakap xsedar kan..so be ware lah kan..

kalu nak wat comparing secara sihat it's ok lah kan..mb kita bole perbaiki stdy utk dapat better than dier kan..acct dia bergantung kepada kita jugalah..yg decide comparing nie ke arah negatif or positif .

tapi seeloknya xpayah compared2 nie...kdg2 kita xsedar kita menyakitkan org so..

so...bersyukur jelah!

 

 bye..tq..need u feedback!

 

 

6 comments:

Munirah said...

betul lah tu. rasenye bende ni jd sebab culture kite kn jenis yang cakap berlapik2, so bila nk menunjuk cantik, kita bising canang satu dunia muka kita buruk (padahal kita tau, tak lah teruk mane)dgn niat org yg dengar tu akan puji2 kita.

CWL wanie LovelA said...

munira> hahha habbit all peeps

Anonymous said...

i suka entry nie!

CWL wanie LovelA said...

cik anon credit to kak maria

mad khaz said...

yup,setuju :D

beselah manusia, tak sempurna :)

CWL wanie LovelA said...

mad kaz> so remind ower self..start from now