May 6, 2011

perlu @ tidak tumpang popularity blogger yg TOP???

salam ...

jawab2 siapakah salah???


tibe...ada owg ajak kita ber ym ..so cwl kata ok...



dia cakap mcm nie...

ko igt ada budak nie yg suka buject kebagusan dia,,
,dia msj aku ckp saya newbie dah ramai folower dari awak...

pala hotak dia bikin panas stament nk bg satu dunia dia newbie yg ramai folower masa singkat..tapi dia sedar dia naik atas tiket apa???? tiket tumpang popularty orang lain!
aku kdg2 xpaham owg skg nie...asal blogger tu top je..buat2 baik..hakikatnya dia bukan suka pon...dia cuma nak menempek popularty org lain.cuba lah bangun atas usaha sendry..kalu cam aku pon nk menempek dgn blogger tu..dah mcm cable besar pula kan.xsyok lah kalu blogger skg amalkan konsep tumpang popularty blogger lain..rasa xfair..folower ramai sbb blogger si top lah..sbnarnya dia tah sape2 je entry tah hape2....tapi bodek dia tu hebat...satu demi satu blogger dia bodek..hah! tension..rasa malas nk bloging!
tapi apa aku nk ckp stkat blogger ramai owg xbaca entry dia xyah lah belagak sgt!

cwl: sentap tetibe..(cwl pon suka post link dkat blogger top hehhe)

cwl: ko kata sapa????


membe ngamuk: sapa2 yang terasa!



ok..ok....ok...

sapa yg terasa dia lah wat kan kan...cwl terasa hahaha.....tapi cwl xdelah tumpang popularty owg mintak dia tlg ke hape setakat p dkt si top tu post link blog adala...hehhehe...ok lah..

pk betul juga cakp dak nie biar lah owg baca blog kita..folow kita sbb suka entry kita..bukan sbb owg folow kita sbb diperkenalkan oleh blogger sang top..cwl rasa bloger top dulu2 pon berusaha sndry mencari folower.kita pon kena start dari bawah ..baru lah bertahan lama.!

cwl rasa mengaku that blogger mmg sombong tak tentu hala dan belagak..tapi dia kena sedar dia ramai folower ats tiket apa...xbaik kutuk owg lain..syg fofular itu tidak membawa makna syg...
semuanya sama di sisi ALLAH S.W.T..


bak kata2 hikmat mrs amarah:
KALU FOLOWER RAMAI PON KALU DIA XBACA ENTRY pon sia2 je...
ye la kalu folower ramai tapi entry xde respon..ye la sbb owg xkenal ko sbb entry best..owg folow sbb cable besar tu..hehhe ...

(aiyayya panas punya statment)

jadi blogger jangan sombong sgt..sombong bertempat syg...even bloger yg top pon masih rendah diri.so kita kena belajar respect orang lain  :)




PERLU ATAU TIDAK???

TEPUK DADA TANYA SELERA...

saya wartawan chanel lovela melapor kan diri hehheh...














14 comments:

Cik Azizah said...

betul gak tu...kalau follower ramai sekalipon kalau xramai nak komen entry dia sia-sia je jugak kan..xpyh tumpang populariti pon sgt..kita kan boleh melangkah sendiri..

CWL wanie LovelA said...

@cik azizah...tu lah ada benor dia ckp hehe

Abang Long said...

Salam.. silapnya dia mungkin mulut celuparrrrr, sombonggggg dan berlagakkkk seolah-olah dunia bloging ni dia yg punya... Ramai follower tidak semestinya melambangkan kejayaan sesebuah blog 100%. Ada bnyk faktor lain lg. Mcm Abg long yg tue bangke ni, follower agak boleh tahan juga sebab selalu g blog org lain dan follow so diorg follow la balik..tp visitor xsampai 20% dari follower sehari...so, amende nak bangganya. Conversion jgn citer laaa..klu xpernah cashout Nuffnang jgnkan nak berlagak, nak follow blog org lain pun terasa gak malunya...ish3

CWL wanie LovelA said...

@abang long wani setuju dng abg ahhaha

einz miszmessy said...

manusia mmg cmtu,,,kdg2 lupe diri~so kita jgn wt cmtu...t owg makin tak suka ada...hoho....kan??kan??hehehe....

CWL wanie LovelA said...

@einz miszmessy ..cobaaan

cik ziqa said...

haha..nme pon manusia... :) kejar follower tapi entry ntah pape, no point an..

Aimi dan Pakcik Hashim said...

tak habis2 cerita follower ni
hahaha... berkurun dah

Ary ariasputera said...

huhuhuhu....tambah panas arrr nanti pendebatan ini di muka bumi..

CWL wanie LovelA said...

cik ziqa..stgah owg entry dia thape2 sbb diari..kalu serius mb lebih fokus ke arah diplomasi kud hehehe

CWL wanie LovelA said...

aimi hehehhe..sebenarnya bukan ckp sal folower ckp sal si pemilik blog yg angkuh...

CWL wanie LovelA said...

ary..manusia suka global warming kekeke

EJA said...

sabar..sabr...dear...tiada manusia yg sempurna..jgan brhenti beblog k..hihi

CWL wanie LovelA said...

hehhe eja syg..bukan saya..tapi membe hehehe