May 4, 2011

recyle membantu sikap shopaholic!

askum...

p/s: semua sibuk tanya contest tu..hehehe wani dah senarai pendek..dan dah ada pemenang!
mintak..besabo ok..
tgah tgu hadiah2 yg oder baru smp...
so saba k...


hari nie nak cakap pasal shopaholic....diantara patut membeli atau tidak patut dibeli..?.


cwl mengaku gaji baru dapat dan gaji cwl dah habis...ini semua keje shaitoon ni rojim..yg memukau2 cwl suruh membeli,beli dan terus membeli!...
dan akibatnya cwl menangung derita sehingga hujung bulan..maaakkkk!


ok lah nk tgk apa cwl beli...ni yg 1/5 ...belom termasuk 4/5 punya shoping gedabak..mcm durian runtuh...
cwl nie jenis brg cantik je mesti beli xkisah mahal ke tak..
so..itu puncanya barang cantik!










barang ni baru stgah jam keluar dah membeli.dan membeli belom lagi 2 jam 0r 4 jam hehe..


cwl beli make up elianto sikit je..byk pastu shoping baju,pastu shawl suda tentu..aksesory dan sbgnya heheh..



terlalu tensionn baju yg baru beli nie aku kasi teady bear aku pakai hahaha..kesian ko..
 nama teady nie...chamy...pakai baju cwl beli fit pulak tu heheh!


ok mb tabiat stgah orang suka berjimat cermat dan tabung kecemasan kalu emergency case....nmpk cwl je ler xde tabung emrgency case tu..so padam muka sapa suruh shoping xigt dunia,,,i dah besar..bak kata mak i xnk tangung i..i kena bdkri nasib baik duduk serumah dgn mak i..tidak mati kering ko cwl...
tiada makanan bagi mu kalu pgai shopaholic mu nie..huhunk smbg stdy cepat2 xnk jd pkeja yg berkalber...
doakna cwl cepat2 masuk U AMIN!


so lepas ni cwl akan cuba tahan nafsu membeli..dan mebeli..nk try jadi budak jimat...
i hope so..menjadi yunk...

lagipon semnjak pupuk sikap recyle brg2 ni rasa mcm byk membantu cwl dari membeli..
so cwl rasa patut membeli jika perlu je kud..
kalu rasa jarang pakai and xperlu..rasa nk kurang2 kan membeli siket..ok x?

so CWL rasa korunk patut try sikap recyle n renovate brg lama ke baru membantu kud..korang patut try!
cwl rasa bila wat mcm tu kita dapat dua tiga barang baru..kud..mcm shawl subang sendry tu..n byk lagi nanti cwl tunjuk kad korang..k!

so cara yg terbaik membeli jika perlu..membuang sebelom recycle ok baby n dude!

cecece..i sahut cabaran nie nie!


now cwl tgh on perjalanan naik berat bdan dgn satu sesi product nie...n dia membantu hlgkan bekas2 jerawat so bila berjaya nanti cwl share..skg on percubaan.! wish me luck also doakan cwl masuk u..cepat2 dah penat keja...habiskan duit bkn mnympan!


ok bubye....





love u yg leave cument!

8 comments:

RaraPuing said...

eyeshadow tu sale an by 1 free 1 bessstttt

CWL wanie LovelA said...

tak sale pon sini? ...xdpt pcuma pon

ain syafain said...

dah dapat pemenang?? wahh! cepatnya..

haa! ain nak teka ape product yg kak wani pakai tuh? VCO betol tak? hehehe

syeraheenim said...

wow byk nyer sis cwl bernyoping .. heeheheh ..
sis doakan syera dpt jwb add math nati taw hehee :)
risau lahhh heheh .. okay da byee na study niee hee :)

aidatulhjr said...

cara nak elak shopping keterlaluan, jgn pegang cash banyak2.. takpun bagi mak pegang sume gaji tu, suruh dia bagi duit blanje hari2 cam mase skola dolu2. haha

CWL wanie LovelA said...

ain..bukan vco lain..dia bagus sgt..akak baru try tapi membe yg dah pkai kulit dia mmg cantik dan btammbh slim tp sis nk bg gemok hehe

CWL wanie LovelA said...

syeraheenim ,ok syg

CWL wanie LovelA said...

aidatulhjr..hahha mcm best