May 15, 2011

statment girlfriend baru to ex ''perempuan pakai tudung macam haram jadah''...

salam...

hari nie tentang cinta lagi....bila gf baru campur dlam masalah dgn exgf,,,rasa ramai pernah alami kan...?





act..bile jejalan ..cwl kan suka tgk status fb owg..gambo2 owg sambil tolong vote...then jumpa sesuatu yg kurang menyenangkan..

''SETAKAT PAKAI TUDUNG.......cam haram jadah xpyah r....

nama2 org yg dinyatakan cwl terpaksa kaburkan...harap 
 maklum cik cwl blur kan..n cwl xkejam nk bg tau girl nie sapa...

acct kes nie berkenaan dgn membe cwl...

diaowrg nie cple sejak form 3 until now...dkat 5 tahun xsalah...biasala..kita hnya mampu merancang tuhan yg menentukan rite?
bagi cwl diaowg nie mmg sweet tapi bf dia nie panas baran kuat jeluz n suka marah2..selalu pesan kad membe cwl ni jgn mcm ni jgn mcm tu..n membe pon ikud je.mmg dia xde kawan laki la...pas tu bila masing2 dah smbung belajar ..lelaki nie mcm ragu2 dkat dia selalu cari salah dia..walhal laki nie dah ada girl lain kad sana tu dia suka marah2 membe cwl nie..
but suatu hary terkantoi lah juga lelaki xguna tu,,,,
malam birthday dia ..
membe tu sangup malam2 naik moto nak bg teadey bear besar dah la naik moto..pegang teady bear besar..malam pulak tu!
laki tu dah balik lambat kad rumah....ye la g smbut bthday dgn gurl len..
tibe2 laki tu cakap 
'' asal ko bagi teady bear ? aku bukan budak2 lagi""
membe cwl mcm syg kan dia xkisah laki tu ckp apa pon..i know her...setia..
tibe2 malam tu dia xsengaja nk buka fb bf dia..ye la dia pcya n dia xpernah sport chek..buka dan buka..
fb bf dia tu ada pic girl lain sambil suap2 kek..n girl tu pon bg teady bear juga
( so cwl tpk masa membe cwl bg teady ber dia maki hamun.
dgn gurl tu siap gedik2 posing2 lagi dgn teady tu)
membe cwl diam..xckp apa2 dia xnk putus cuz dia syg bf dia..5 tahun bukan 5 hary kan..
n dia wat semyang istiqarah...
lepas 3 hary dia wat solat istiqarah..dia dapat satu mimpi yg muka bf dia xelok sgt2 huduh sgt...n pas mimpi tu membe cwl  tu mintak putus,,,n laki tu mmg nak sgt la...kan.sbb dia dah gurl len.now membe cwl dapat bf baru yang lebih baik dari ex dia yg panas baran tu la..
but b4
masa nak putus tu..
ex bf membe cwl bagi alasan..yg suap kek tu awek membe kawan dia..bf dia pon duk sebelah..punya xnk mengaku yg tu awek baru dia.yg xlojiknya...xkan lah laki lain bg awek dia kena peluk dgn membe dia..kan?
but si GIRLFRIEND BARU ...nie xpuas hati dgn mmbe cwl..dia mmg free hair..ye la bole amek pic pelok2 rapat2...kan..dulu dgn membe cwl xdpt ..dgn gurl yg baru nie dapat..suka lah tu kan...what eva suka haty ko la kan.but yg xsyiook nya...membe cwl dah putus tapi gf baru si mamat nie jeluz n ada2kan cerita.dan one day sepupu kepada membe cwl nie p lah tanya napa wat mcm tu...but si awek baru diA tu yang lebih2..dgn budak2 pon umo 12 tahun pon nak gado..awak tu dah 21 tahun..sptutnya sbg awek baru dia..awak xmengalakkan mereka bergdo nie awak sengaja nk laga kan dan kait dgn nama membe cwl..
tapi mmbe cwl ni bukan nak puji dia bagus..la gurl tu watpa dia diam ja..siap g mintak maaf wlpon dia xsalah.
bagi cwl rugi sgt2 bf dia dapt awek bagus2 nk cari yg kurang elok kan...
tp nk wat cmna jodoh semua di tgn tuhan...
BUT cwl yakin one day laki tu akan menyesal n akan cari membe cwl balik..


but statment dia 
perempuan pakai tudung mcm haram jadah
  cwl xdapat terima..dia wat satatment dia pk semua orang dulu..mak dia pakai tudung x? dia xpenah pakai tudung ke? adakah semua pmpuan pakai tudung mcm haram jadah? even  ramai yg free hair  cwl jumpa semua nya baik2  xde pon  mulut mcm ko..owg mcm ko yg membusuk owg yg free  hair.dari owg nmpk baik terus x..n semua akn pk semua free hair jahat..dan sebenarnya x!
so sebelom cakap befikir dulukan...jgn main cakap ..even tengah marah2 kawal lah diri kan.



sebagai gf baru..n kita tawu bf kita ada ex..kita xbole masuk campor..n sepatutnya kita jangan mengapi2kan keadaan..ok!


nobody perfect... <3


SELAMAT HARY GURU TU MY FAMILY YG SEMUA CIKGU2 BELAKA,,,,
INSY CWL coming soon cee perasan...
n semua cikgu cikgi di seluruh mEsia...


love u cikgu!

14 comments:

intanEyka said...
This comment has been removed by the author.
Pink and Chocolate Diary said...

xsukanya...hish..gram bla bca.. >_<

Anis Nasri said...

biase la cwl..
perempuan mcm tu mmg kuat meroyan..
xcukup ajaran..
lg better kite menutup aurat wlaupun xsesempurna Khadijah bt. Khuwailid al-Asadiyah r.a. setidak-tidaknye kite berusaha nak menuju kearah yg lbh baik.

Mek Norfa said...

naperla tudung jugak yg jadi isunya... bagus apa dia menutup aurat kan cwl? si gf baru tu isu cmni pun nk gaduh.. mcm budak2 je..xpaham tul lah.

CWL wanie LovelA said...

intan > hehe

CWL wanie LovelA said...

pink> sama la dgn cwl

CWL wanie LovelA said...

anis > yup

CWL wanie LovelA said...

mek> tu la

shafmechy said...

mcm2 btol perangai manusia ni kn...

CWL wanie LovelA said...

yup

♥Loly GawGieha♥ said...

Sungguh kesian terhadap perempuan tu...actually i pernah kata kat exgf hubby i..
DARI PAKAI TUDUNG LONDEH..
semata2 nk pikat balik kot..boleh ke cam gitu?
rambut tetiba di warnai bagai bulu singa u...
kalau maki orang..dl hangat dengan friendster..
kat shoutout tu..maki i "(sampai dlm kain mak i)"
xsangka orang tu..dari pakai tudung tp tabiat cm tu..patut pon die LONDEH tudung tu..dari memalukan orang yg pakai tudung kan kan kan?
hopefully...lepas ni i bertudung...InsyaALLAH i akan behave my self

CWL wanie LovelA said...

loly> acct xkisah as long jgn kita wat org..je .

ain syafain said...

wahh! baik giler kawan kak wanie tuh.. laki tu tak reti menilai perempuan agaknye..

tapi bagos pon kawan kak wanie dah putus ngan laki tuh.. wat sengsara hidup + sakit hati jer..

CWL wanie LovelA said...

betul2