Jun 5, 2011

fahami lah wanita ..cee wah...

askum...

 this i s fact ttg wanita..kalu bole semua perasaan dia nak jaga.kalu jenis cam cwl lah...rasa cpt bersalah...kalu yg xrasa ape2 mmg haty mu kering sungguh ..hehhe...tapi the point semua wanita nie sntiasa mjga perasaan orang..lelaki ler..


berbanding dengan lelaki...

jika lelaki tu cakap TAK...(maknanya mmg tak)
kalu dia cakap YA ( maknanya mmg ya)

kebaikannya lelaki sentiasa bckp terus terang..

berbanding dengan pmpuan dia mengharap kan lelaki tu memahami apa yg dia nak...

perempuan ni kdg2 dia suka bckp yg bertentangn even benda tu sedang menguris2kan haty dia...or benda tu dia xsuka..sbb syg punya pasal...


contohnya situasi...


dia ada bf..dan bf dia bli kan dia hadiah..ermmm contoh blouse...ok blouse dia corak rainbow...pelangi kehncuran..dengana renda2 penuh2...mmg huduh giler.

then laki tu hadiah kan..mmg pmpuan tu cakap waa cantek sukaa....tp sbnarnya nak menjaga aty..sbb perempuan perasaan menghargai inggi..


situasi kedua..


ok dia nampak kasut ..then kasut tu cun..then bila bf dia tanya nak tak?
ia JAWAB TAK.. sbnarnya nak....
tapi dia ikir kesian bf aku..mcm tu la..

dalam banyak2 hal perempuan mmg mcm tu..


sekian..tu lah serba sikit :P mmg koruk xpuas haty kan??
manusia mmg xpnah puas ..kekek..



aku tengah belajar drive balik after langgar kucing dulu..now bawa keta balik trauma dah hilng peace no war!








8 comments:

nukilanaffiza... said...

sala CWL: bila baca tergelak abg fenn....sebab memang ada kengkadang awek (skang dah jadi wife) ckp mcmtu..terutama pasal nak beli kasut...
so..abg fenn dah tau la..kalau dia kata taknak bermakna dia nak ek...ok terus beli jer....eheheheh

CikHaniBhulat said...

salam dear..just nak bg teguran cikit.jgn mrh ye.hani pon bukan btul sgt..tp hani rasa yg ni hani ley tgur..

seelok2 jgn bg salam dgn singkatan, xelok.contoh, akum, askum...kalo mls nak tulis pnjg, just tulis salam je..dpt jgk phla..if kamu tulis salam cm askum tu, xdpt pe2 pon..ini pon dpt tahu dr ustazh n ustz..maaf yew...peace =]

Mohamadazhan hjDesa said...

salam..pertama kali ke sini

cuba utk memahami wanita jua =)

Nurulbadiah Lai said...

akak faham wanie ngeee...

love u

CWL wanie LovelA said...

mcm tula abg fen

CWL wanie LovelA said...

cik hani> tq

CWL wanie LovelA said...

mohammad > :)

CWL wanie LovelA said...

nurul> kakak syg muah