Jun 30, 2011

Jangan terhege-hege dengan BF orang...

salam....

semalam cwl kesian dekat membe cwl bila dengar cita dia.....
cwl rasa sangat-sangat tak patut dan tak adil untuk dia....
cwl takut benda-benda mcm nie jadi kad cwl....
mood feeling putus cinta lah konon hehe....


Sebagai perempuan kita janganlah menyakitkan perasaan sesama kaum kita.saling hormat menghormati milik orang lain.Kita tak tahu benda ini akan terjadi kad kita balik rite? sebab tu cwl tak suka layan or rapat dengan lelaki yang dah ada awek sebab cwl pk perasaan awek dia..mmg lah cuma sekadar kawan tapi perasaan orang kita tak tau ? kalau dia mendoakan kita balik dan kita kena balik macam dia rasa.. padan muka kan..so jalan selamat cwl tak nak kacau balak2 orang nie....


 Cerita kawan cwl ....

Memang lah mereka cuma kawan sahaja...tetapi terlalu akrab sampai bf tu tak layan awek sendiri dengn kawan perempuan dia sentiasa ada masa.tetapi dengan awek sendiri tengking2...kadang2 si awek nie sentiasa tengok diaorang mesra kad facebook dengan gamba diaowg dengan ayat-ayat manja menyakitkan perasaan si awek nie....yang peliknya perempuan yang terhege-hege dengan balak orang tupon dia dah berpunya tapi tah lah dia tak rasa malu dan tak hormat perasaan orang.si laki tu pon salah juga dah ada gf agak-agak lah kan.ingat lah awek sendiri...

EVEN perempuan tu tak da niat or suka kad bf orang just hormat perasaan org..tak salah kan?


cerita kedua CWL...
pasal adik angkat...adik angkat ni dah berpunya dan selalu duk mesej dgn pkwa orang.si awek ni saba ja..kata si awek nie tengah-tengah dating si adik tu boleh cakap sayang-sayang..BENTAK LAH HATI si awek nie....adik angkat ..adik angkt je lah jgn duk gewdik sgt.dekat fb pon duk gewdik2.
BILA SI AWEK NI BESUARA lelaki ni mula CAKAP pikir negatif and queen control..lelaki nie kalu dah bosan dgn perempuan xde ayat lain kan..KAta si awek nie kalu kita cakap dekat bf nak buat macam tu..tahu lak si laki nie jeluz macam tu lah si awek ni rasa..Tp si awek ni baik dia kata dia syg bf dia ..dia xsanggup wat mcm tu..teharu cwl T-T...

-> BAGI CWL BENDA NI TAK KAN JADI KALU DUA-DUA PIHAK TAK MELAYAN....

->KALU JADI PEREMPUAN TOLONG HORMAT PERASAAN PEREMPUAN LAIN..

->KALU JADI LELAKI JANGAN LAH NAK CURANG SANGAT...



korang percaya karma itu wujud kan?  what goes around comes around...so be ware...
jangan sesekali menyakitkan perasaan orang lain..



Kau hancurkan aku dengan sikapmu...Tak sadarkah kau telah menyakitiku.. ♥ cinta ini membunuhku
layannn...





NEED FEEDBACK...

10 comments:

aizamia3 said...

kalau boleh kurangkanlah.. tak pun nasihatkan kawan tu, janganlah sama2 naik sampai awek tu makan hati..

CWL wanie LovelA said...

aiza> mmg diadah xda perasaan..tgu masa ja tu

cik najihah said...

setuju..bende x kan jadi kalau 2 2 x layan..
ramai lagi laki yang single kat lua tu

hafiza said...

tak payah la nak ade adik angkat bagai kan , ntah ntah adik sndri pun tak terjaga ;p

CWL wanie LovelA said...

cik najihah betul tu

CWL wanie LovelA said...

hafiza setuju

mojako_ila said...

bg ila xde istilah adik2 angkat ni..sok2 trangkat..so gurls beware okeh dgn bf pnye adik agkt..if necessary, remove adik angkat dr idup bf kite..kekekeke..

Anonymous said...

setuju sangat dgn cik wanie!aku pun ade kwn dgn sorg mmt ni.rapat la jgak smpai aku ade hati kat die.tp aku tak prnah bgtau dia..tp lps aku dpt tau dia ade gf aku mendadak trus lost contact dgn dia.Aku fikir prasaan gf dia kalau aku stil lyn mmt tu lg.same2 pmpuan kena la jage hati.aku sedih jgk tp dr aku buat hati pmpuan lain sdih...takpelah.Aku redha :) sory terpanjang plak komen aku.hee

CWL wanie LovelA said...

mojako_ila hehhe

CWL wanie LovelA said...

anon tu yg terbaik