Jul 28, 2011

Lelaki dan perempuan MMG tak boleh jadi sahabat :)

salam....




mb ada yang akan cakap : AKU RASA INI TAK BETUL ADA JUGA BERSAHABAT WITHOUT FEELING MEELING!

MY QUESTION IS: kalau kau tak da feeling kad dia? ko rasa dia tu mcm tu juga ke?

(perasaan mengharap itu tetap wujud walaupon hanya sebelah pihak)


Cammon ca mon..lah der ko jer tak de feeling ,tapi dia tuu cmna? kalau kau tanya dia mesti dia jawab tak sbb ko pon dah cple and dia pon dah cple..kalau dia ada masalah dia cari kau..kau pon sibuk2 nak dgar masalah dia sedang awek and bf kau terbiar ja...dia cite kad kau dia mengharap ler kau simpati dalam masa yg sama kau pon cerita pasal awek kau or bf kau yg mengongkong ..walhal ckp lah sama2 taruh perasaan......bukan aku nk cakap aku pon manusia ..kdg2 kita mengharap ia akan jadi lebih dari itu wlpon jawapan di bibir TAK..hati? bila benda dah jadi bolehlah kita jawab jodoh pertemuan di tgn tuhan dengan senang2 korang tgglkan bf/gf korang untk sahabat yang entah hape2....dan bercinta dengan sahabat tu~ 
then tradisi tu kau buat lah untuk akan dtg dan akan dtg...fine wani fine kritik lah lagi!

why perempuan dan lelaki tidak boleh bersahabat terlalu atau telebih2 akrab...
  • perasaan cinta itu mudah wujud bak kata mat salleh
 ''HOW CAN WE BE LOVERS IF WE CAN'T BE FRIENDS."
  • banyak lagi kawan perempuan dan lelaki dalam dunia nie! belom pupus lagi ....321 tu tipu ja :
  • even kau tak da perasan dia ada perasaan kad engko itu ibarat kao dah main kan hati dan perasaan dia tau!
dan pelabagai reason yg bersubab nak munasabab......

bukan bermaksudkan perempuan dan lelaki tak boleh bersahabat..sekadar kawan biasa tu aku rasa ok lah..jangan dia dah awek & bf kau tiba2 nak jadi kawan baik.fikirlah perasaan awek and bf dia.
cee one day kau dah cple ngn dia tu...then dia wat mcm tu juga ..haaa masa tu..hamek kau baru kau rasa kan kesaktiannya! ahhahaha!

p/s: jaga lah batas-batas pergaulan kita  ...salam ramdhan yg bakal menjelma !

24 comments:

Ku Azhar said...

aiyookkk!!! :D

cik wanie Lovela (CWL) said...

aiayyaya

My Name is Mar said...

Tetiba nak keluarkan ayat KUCH KUCH HOTA HAIN..
LOVE is FRIENDSHIP..
Huhuhuhu....

Antara lelaki dan perempuan ada satu tarikan yang akan mendorong perasaan cinta tu..

Most POPULAR Korean-Japan-Taiwan Movie/Drama (TOP 50)

adila idayu said...

yuppp...cik wanie camne nak buat shout box yg ade gmbr kite tuh???

iPai said...

wah marah ke ??

mengikut pengalaman kawan, dia kate memang akan berlaku masalah2 macam, dan ia kembali balik kepada tuan punya badan .. kalau dia suka sangat sampai tinggalkan yg lama, kan dah kira macam buruk gayanya ..

iPai said...

selamat menyambut ramadhan ye CWL, cik wanie ..

nah danbo pink permintaan CWL;
http://www.mediafire.com/i/?rbkhbv94u4xhevb
http://www.mediafire.com/i/?fhljxk5bkmnkn9l

nisa1069 said...

betol.sy sokong. saya kapel ngn bf saya pon. sebab kiteoeg dulu bestfriend. haha.

belogkiter said...

betul. perempuan dan lelaki tak boleh jadi kawan. setuju sangat. sebab memang dalam Islam juga ada garisan dan panduan di dalam pergaulan kan?

Dea said...

setuju..:)

'yAnA' Cute said...

Haa..Haa..Tak Tahu...
Spe suh ade fell..hehe ^^

Oppa Kudin Nz said...

bole jela bersahabat..
tp jgn lah cube nk ngorat plak..haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

mar >betul2

cik wanie Lovela (CWL) said...

adila wan hazel wat kan:)

cik wanie Lovela (CWL) said...

ipai :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

nisa > tgk what i tell betulkan :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

belog > betul2

cik wanie Lovela (CWL) said...

dea tq dear

cik wanie Lovela (CWL) said...

yana> :P

cik wanie Lovela (CWL) said...

oppa > ngorat tu ttp akn wujud

Abang Stalker said...

fuhh..abg terasa dik.HAHAHA

sbb abg berkwn dgn gf org. :P tp kami xde la feelings2 cmni. :)

nsb baik..tp..prnh gk terlintas nk mgtl.HAHAH

AwieKashi said...

Yup....saya sokong!

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg stalker hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

awie tq

AwieKashi said...

sama-sama.... =)
*nothin' mtter...