Jul 29, 2011

Misteri kucing berkat bulan Ramdhan~

salam...

hari nie hapy sangat..
kucing cwl dah pulang ke rumah!



cwl ada kucing 3 ekor kad umah..nama-nama diaowg jiji,bob dan chamelion.comel3!
bob ni kucing yang suka bunyi miaw3! kuat dia bunyi  kalau dia masuk rumah semua mesti cakap 
"radio rosak masuk dah"...hehehe
tapi dalam minggu lepas kucing yang nama bob nie hilang....dekat seminggu jugalah...cwl and family semua sedih yelah family kitaowg anggap kucing2 nie sebahagian dari family.mmg kucing-kucing nie sangat manja lah.tak kisah lah korang beranggapan pelik~

semua ingat yang bob dah mati atau di langgar kereta sebab dah seminggu menghilang kan...
tapi  cwl sembang dengan kakak cwl kalau bob tu still hidup...
(b4 misteri kehilangan kucing selesai)

mcm mana nasib dia sekarang?
dia dah makan?
dia duduk kad mana?
adakah manusia2 kad luar sana simpati dengan kucing yang dilihat di jalanan?
adakah dia kena seksa dgn diaowg...?


(persoalanya begitu banyak sampai kakak aku terBlur~)

entah mb family kitaorg terlalu syg kan kucing-kucing tu ,,,,

but harinie mb berkat bulan Ramadhan kucing cwl balik :)
tapi apa yang sedih kaki dia patah ...dia kurus sangat2 mb seminggu tak makan...and semua macam teruja tgk bob balik.semua family cwl igt yang kucing tu dah takkan balik dan hanya menjadi sejarah.almd dia dah balik ...syukur sgt!

so kad sini cwl nak merayu kan semua orang....
if nampak kucing jalanan..
  • bagi lah dia makan
  • jangan sepak2 dia
  • jangan spray kucing tu..
  • jangan lah seksa dia...
  • even penakut dgn kucing jgn over sgt sengal tgk owg mcm tu kdg2!
 cuba bayangkan kalau korang kad tempat kucing tu...apa yg korunk rasa? nak bercakap hanya mampu bunyi miaw3! so renung2kan lah~

18 comments:

Mizz Atie Zieya Shukri said...

bestnya ada kucing...
kucing zieya nama orange..
tapi da mati da thun lepas..
huhu..
sedyh

fiqaliqa said...

beznya, byk kucing cwl ni yee :) bgz2. syg haiwan byk pahala :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

misz> jgn cedih2

cik wanie Lovela (CWL) said...

fiqa > :)

fathiahRAIHANA said...

syioknye ade kucennn . hihi .
dah lama nak try bela ,
tp takleh tahan bulu die =.=

Fatin Nadiah said...

bestkan ad kucing..
sblm nie ad jgak kucing tp bru je mati mggu lpas..

cik wanie Lovela (CWL) said...

fathiahmmg syok

cik wanie Lovela (CWL) said...

fatin hehhe

Su[E]yDA said...

sue pown sayang kucing sue sgt2.
name dye miaw2, nga'u. dwe2 kucing kelabu.

miaw2 tuh kucing lame. dye majuk ngn sue tnak balek sbb sue layan kucing laen(ade anak kucing baru maser tuh)

nga'u tu spesel sgt. sbb dye lahir same dgn tarikh lahir sue. n sue jugak lah jd mak bidan mase dye lahir tuh. hehe. tp skg dye da mati keracunan makanan. tarikh dye mati pown same dgn tarikh lahir sue. sedih sgt. sue jugaklah yg tanam dye dekat depan rumah jerrr. p2 one day mak wat landskap kt depan umah. dorang p korek balek kubur nga'u. eda marah lah n of coz maser tuh bangkai nga'u dah reput. tp bau tuh hanya sue jer yg bau. pelik an? mlm tuh twos sue mimpikan nga'u.

nga'u masuk bilik sue ikot tingkap. sue pown peluk nga'u n cakap lame tak nmpak. mane hilang. nga'u just manje2 ngn sue. ktowg slalu tdo same2. tp kali nie lpas nga'u mnje2, dye twos keluar ikot tgkap jugak.

biler sue sedar jer. sue trase eppy sgt dpt 'jumpa' dye lg :)

kusyi said...

teringat kat kucing kusyi kat tmpt tnggl lama.. huhu..bnyk tu... mcm2 nama.. do re mi.. haha..kt umah baru, bela kucing baru.. haha~

cik wanie Lovela (CWL) said...

su > :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

kusyi >:)

Dalin said...

Perasaan sayangkan haiwan ni.. tak semua ada.. lebih lebih kucing.. dulu Dalin duduk asrama.. ada kucing liar (yang tak liar pun sbnrnya) lalu lalang koridor Dalin.. bilik neighbour ni takut kucing, selalu rotan dgn bendera kecik tu... sedih taw..

I love all of my cats~!!

cik wanie Lovela (CWL) said...

perempuan yg byk love kucng nie hehe

fara feroza said...

kalau tk suke jgan pukul2 or sepak2 diorg ni..kucing ke anjing ke.... sian lah... diorg bukan takde deria sakit ok...??? mood : bengang lak..hehe

besnya kucing dah blik..cepat2 bg rawatan.. kucing bela ni tak reti cari makanan sbb slalu org hulur..:)



RYAN BENJAMIN

cik wanie Lovela (CWL) said...

hehhe tu lah tgh buat

Hamzah M alfarizi said...

follow back blog gue

Hamzah M alfarizi said...

follow back blog gue