Jul 1, 2011

tips make up mata dengan betul....ala2 rainbow...

salam...

nice...in google :P


nak wat video tapi my laptop tak clear mcm michael phan...
so cwl amek keputusan juz terangkan insy if ada masa cwl wat video tutor...
CWL DAPAT TIPS DARI PARAMUGARI DARI INDONESIA dia ajar make up tq sis amanda ..

korang mesti make up mata guna colour eyes shadow yang KORUNK SUKA KALER DIA JE KAN?

''teringin gila nak ada mcm nie cwl copy kad google ja...mimpi jelah...''

Benda nie basic ja..sapa yang tau tak palah cwl sekadar nak share tips nie.Sebab kadang kita tak sedar yang cara kita aply eyes shadow sama ada jadi mata hantu ke mata raksasa ke kita xsedarkan sbb kita rasa cantik je.bila org tgk kita mula nak gelak or mengata dia nie berani sungguh tapi takpa cwl nk tukar perkataan tu bila org tGk dia akn ckp mcm mana dia nie wat yea..hehe....pengakuan jujur lah cwl pon sebelum nie tak pernah guna teknik nie..asal cantik bubuh ja kad mata kan..sebenarnya kalu korang nak effect mata dgn mata galak korang mesti guna teknik nie ...basic base korang tau kan? tapi nie kita nak atur colour eyes shadow so bila letak kad mata dia lebih galak..

first korang mesti pas hafal warna pelangi...orang tua panggil pelangi ulat danu ..
(kalau tak tau mai cwl peringat balik standart darjah enam punya nie)

 
MERAH
JINGGA
KUNING
HIJAU
BIRU
INDIGO
UNGGU

ok done...dah tawu warna pelangi confirm boleh wat..cara aply tenyeh mcm biasa ja..cuma bila korang nak gabungkan colour kena be ware ...means 2 colour @ 3 colour utk eyes shadow jangan hentam ja..aply eyes shadow dekat mataikud  turutan warna pelangi ...baru perfect

exmple:

2 colour mixed
HIJAU +BIRU

3 colour mixed
MERAH+JINGGA+KUNING


ni hasil cwl makeup mata orang lah korung pon boleh cuba...cwl nie xpandai make up pandai cakap je :P

ni HASILNYA TAAADAA... 
psst : model nie marah kalu tunjuk semua dia kata sekerat tak pa..ok lah..



penerangan cwl..



OK lah harap korang puas haty lah dgn paparan yg cwl tunjuk yang tak seberapa nie..
korang mesti lagi hebat-hebat nie..
cwl ucap kan GOODluck bg yang mencuba..

nak pomot muka sikit..


cwl bakal make up retiss..blah la..

byee need feedback
GOODLUCK...

No comments: