Jul 24, 2011

tutorial : track anon kad shoutbox!

salam

Aku terjumpa sesuatu yag teramat bagus! track anon kutuk2 kita shoutbox hahah!
credit to :ANIS NUTELLA
mmg bijak dia nie wat tutor macam nie! hehhe..korang kalau tak nak tgk dari blog aku leh klik dia terus..byk lg tutor2 bagus dari anis yg comei nie!

so haters2 yang buject blog korunk bagus jaga2 k! 

Untuk pengguna Cbox

1. Sign in-->click Messages-->click messages ( yang dalam kotak merah kalau tak tahu )




2. Bila korang klik messages tu korang akan perasan ada banyakkkk message. Hahh, yang dalam kotak merah tu ialah IP code visitor korang! 

Untuk pengguna Shoutmix


#
Bila korang halakan mouse/cursor korang kat tanda tu, akan keluarlah IP code dia tu! ( Tengok gambar kat bawah kalau kurang faham )




credit to :ANIS NUTELLA


so apa lagi aku nak try dekat nieh....



GOOD LUCK!

28 comments:

nur syalillah said...

bila da dpt ip address 2 cmne nk check?hehehe..sorry buta it ckit :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

NUR> KAN # KELUAR ip adress cee cari ip adress yg samadgn tu :)

Ikazrima said...

sbgai seorang student sci.computer,, saya boleh bagitau yang tak guna kamu track ip address dia..nasib kamu baik kamu bole cuba block (if die gune broadband stick),, but tak guna if die gune streamyx..setiap kali die reset internet die ip address die akan bertukar.. :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

ikazrima> tak ramai guna streamyx...sekarg smua cangiih2 ada berukband sendry...lagi 4 a second dia tinggalkan noktah senang nak chek...api tq 4 your info :)
( HATER NIE DIA KIAN BERANI SEKARANG)

MisS HoNeY said...

bgus2..lps nie sapa yg ANON tu mmg kantoi la..hehe

merahitujambu said...

bagus..skang nk boleh cari siapa yang mulut BAIK sgt nk rosakan blog kita..heee

cik wanie Lovela (CWL) said...

miss honey yeah!

cik wanie Lovela (CWL) said...

merah> betul2

gamep01nt said...

bagus tutorial ni. Tapi kalau org2 yang pkai dynamic IP (maksudnya IP btukar2)macam streamyx, xde gune jugak. kalau block, silap2 nanti org lain yg xdapt post comment

cik wanie Lovela (CWL) said...

gane> mean tak payah lah block..sekadar tawu ognya cukuplah :)

asamasin said...

like :D

Cik Purple Pinkypuff said...

tak phm la dear.. dah dpt ip tu kan, cek kat adress bar ker?

cik wanie Lovela (CWL) said...

asam > :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik purple> cee tanya anis nutella akak copy dridia ja

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

he he

A'IM said...

haha...dah biasa kena..bior jer lah..thanks my follower 1400

cik wanie Lovela (CWL) said...

brutal :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

a'im heheh

Abang Stalker said...

jgn banned abg lg tau..:P

cik wanie Lovela (CWL) said...

tersalah klik ritu :p

ain syafain said...

haha,, akhirnya dapat trace jugak kan sape yang suka kacau kak wanie tuh

cik wanie Lovela (CWL) said...

tepat sekali ain

iPai said...

mantap .. lepas ni diorg kene jaga2 .. uhuhuh .. kene bom laa lepas ni .. hehe

Adyb said...

depends jugak kot. kalau budak tu p guna komputer dkt cc susah lah nk track :/

cik wanie Lovela (CWL) said...

adyb.but wani dapat tracked sekali dengan fb dia.har3.kawan ajar.

Adyb said...

serious? mcm mana tu?

Anonymous said...


%image_title% is definitely the finest.

my website - http://onlinesmpt200.com

Anonymous said...


Maintain the good work and generating the group!
My Website - http://iupatdc5.org