Aug 6, 2011

Boh nama anak BIAR LIDAH TAK TERBELIT-BELIT!

salam satu planet!

ngeh kepala hotak kau..wani planet..kan ku planet pala mu baru tau!


Anak buah haku nie dah ade org cop nak wat feture wife..yang haku yg tak laku nie takde yg nk cop ke?
(muka aku cam hampas aku pon tak paham time nie)

aku duk keja part time kad suatu kedai nie kan kan kan..yang berpenghuni wangian2an sedap2 rasa di terapikan duduk dalam kedai nie ....tapi ada yang telah membakar jiwa dan raga ku apabila cakap ank bos aku yg empat tahun anak aku?? lantas aku lari pi bilik air tengok wajah aku dan badan aku mcm owang dah kahwen ke?makci tuuu tak nampak ke kerepengan pinggang aku ni T_T sentap hati nenek tiri aku huh #!
huhu aku tawu kadang2 aku suka budak2 dan aku layan diaowg mcm anak haku tapi haku tak kahwen lagi wei T_T...tapi mb lah ibu sekarang ramping2 dan mungkin mereke berfikiran aku tergolong dalam golongan itew..tak pe lah i terima jela~


OK back to story asal sory aku meriban kad atas tu...layan je la~


haku baca list student nama anak murid kakak aku..memandang kedua2 kakak aku cikgu seorang sekolah rendah dan seorg mengajar sekolah menengah dan aku baru tau gaji sekolah menengah and rendah sama je.cuma sekolah menengah tensen tapi nmpk advance..bbndg skola rendah tak tensen! ape ni wani asal tibe2 cite skola lak ..cwl kau mmg suka hilang punca betullah~
 cemgini...aku tengok budak2 skg nama panjang mak ayah bagi.bukan aku dengki sbb nama aku pendek kan..panjang sgt2 kesian aku tgk cikgu2 ke in markah...salah satu nama yang aku rasa memang terbelit2 lidah aku...bukan aku niat aku nak kutuk ....bagus nama anak sedap2 tapi jangan sampai memudaratkan!


  • Puteri nattasyuhah nastantyrana nattisya amirra suraya ( pergh lelaki yang menikah dengan kena praktif setahun sblm menikah k)
  • muhammad zyvis abbas iqram na ahmad ( asal nie ada na..mcm cite sepanyol je)
  • whynis sofyea zoeyainul jasmine ( nie ala2 mat salleh gitu ..bila aku tanya kakak aku kacukan ke? my sis jawab dak ler melayu kita)
  • Nur Romantika dewwsss ( nama yang asyik )
  • muhammad meretun ( had ni apa kes pula?)
banyak lagi kan tak payah cakap pon korang pon sendri penah dgarkan? ...
nama aku simple je nia ___(keharuman ku)_____ wani teka la..:P

nama ank nie penting..buh biaq bermakna dan jangan lah sekadar sedap disebut tapi tiada makna..
aku ada juga kawan nama panjang2 ne kesian aku tgk isi orang PMR kena wat kotak lebih tu masa isi borang je...tak ke masa jawab soalan tu dah membazir 4 minit tulis nama huh!



p/s: nama owg dulu2 ..nenek aku ckp lah kan adik2 dia nama che na,che nu ,che ni...senang je ea!

23 comments:

Cik Purple Pinkypuff said...

ahahaha.. tu la.. pnjg2 jew nama dorg kan, ank sedara cp ada 1 yg nma pnjg.. "Myra Taviana Idzlyeen" naseb nama bapak dia pendek jew, kalo tak, penuh jer ketas tulis nama dier..:D

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik purple betul3

kusyi said...

yang romantika tu pekes??hahahahaha....klaka nama anak2 skrg.. .haha..apa salahnya mak bapak sekarang letak nama aisya humaira ke..kan?kan? chomel je nama tu.. hoho~

cik wanie Lovela (CWL) said...

kusyi hilang punca kud

ain syafain said...

nama yang first paling panjang paling tergeliat lidah..
nanti kawen mau akad nikah banyak kali.. tak cukup satu nafas tuh haha :D

cik wanie Lovela (CWL) said...

ain > hehehe betul

Cahaya Fajar said...

pelik kot nama,berbelit lidah nak sebut...haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

fajar tp benar

Abang Stalker said...

HAHAHAH ;))


nm adik beradik nenek wanie mmg plg best la dik.senang nk ingt,na ni nu~hahaha


xpe la,nm pnjg2 pun skrg kne nikah x main hafal2 da.sbb bole tgk kertas.sbb tu skli lafaz je da sah. :)

s.u.h.a said...

kena tulis la dalam buku kalau nama anak macam tu. mana nak ingat.

A retarded kitty said...

pergh! kesian kat bakal suami

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg stalker ak tulis ketas ke hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

suha iya iya lah

cik wanie Lovela (CWL) said...

kity kertas ada kan hehe

cunndaa said...

terbelit lidah ni mau membaca nama2 diorang nie...

Lulu Rahman said...

serious kelakar nama tu . haha

My Name is Mar said...

Nama glamour-glamour ni sebab eksaited sangat dapat anak tu..
Hhuhuhuhu..

nub said...

nama ni ok dak?

sititeloqlaqpelaqcemharem bt abu

??

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak cunda tu la hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

lulu rahman hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

mar mungkin kud

cik wanie Lovela (CWL) said...

nub hahahhaha

nana_picanto83 said...

setuju sangat bab klu nk letak nama anak biar berpada2 panjang pendeknya... coz pengalaman saya kerja kat kaunter klinik, tetiap kali nakpanggil nama patient yg panjang berbelit2 mmg mencabar... kekadang patient tu sampai masam muka sebab kita salah sebut.. ihihihi.... :P