Aug 3, 2011

Kenapa cakap wanita bertudung jahat? WHY....

salam....



asal dengan gambo ice cream yg delicious ini?
saje je nak bg korang terliur ngeh3! 
takde kena mgena...ngn entry..sian engko ice cream yg jelitawan !

smlm gado dengn pakci ice cream mesia..mahal sungguh aiskrim mesia skg setangkal 80 cen
baik aku beli aiskrim cedok der!

ok back to story wani~

aku agak bengang dengan statment seorang wanita yg tidak bertudung ini...aku baru blocked dia rasa berdosa baca status dia ..pas tu aku hanya mampu melihat tak mampu buat apa2...so aku decide block dia..
biarlah aku saja tahu siapa dia..harap2 bulan puasa nie dia berubah ....
seriusly mb dia nak pertahankan hak dia but sama kan semua wanita bertudung mcm tu...
bgi aku tak patutlah.kalau marah cover lah cakap tu kan jgn OVER...


                                                       STATMENT MINAH ITU!

  • why should i wear scarf if i'm not ready also minah bertudung semua bukan baik sangat pon.tah pakai tudung nak tutup love bite yg berlambak2 itew..hah acct aku ni tak hypogreen nak pakai tudung yg berlilit tu hahha...kesian lah aku tgk yg berlilit kalau tercekik cmna.tah yang pakai tudung ni stock lokang ja ..HAH...
  • second statment: pakai tudung tu semua bukan baik pakai tudung sbb dah barai..hahha
  •  third statment:aku puasa even aku xwear binantang lilit tu hahha..
(yg heran ada orang like?????)

hi dear,

semmngnya kalau awak tak suka kaum hawa yang bertudung jangan begitu naif sekali menghina..
mcm awak cakap bertudung tak semestinya semua baik begitu juga yang tidak bertudung...
if one day awak bertudung ..adakah awk akan wat statment sedemikian?

''orang yang menjaga solat,imannya automatik akan menjaga auratnya" 

saya sedih bila awak cakap mcm tu,awk melayu wanita yg bergama islam kenapa awak sanggup cakap mcm tu? adakah awk berdendam?
sedih juga lelaki yang like dan bersetuju dengn statment tu siap yang joined boleh cakap

'' awek aku yg tak bertudung lagi cantik dari ex aku yg pakai tudung''

 and bangga juga ada yg pertahan :)

dear tak semua girl bertudung mcm tu saya harap awak perbetulkan persepsi awak sebelom lagi worst.
thanks dear.

p/s :bye mb ada yg tgah geget kerusi meja nak belasah minah ni..bulan pose kena byk besabar...setan yg tak cool tu tak de hanya diri kita..chilx bebe!


19 comments:

cik najihah said...

pertikaian yg x masuk akal

cik wanie Lovela (CWL) said...

setuju

cik LOLA said...

dunia akhir zaman.
kalau xnk pakai tudung JANGAN PAKAI
aissshh geram la ngn minah tuu1!

AMALINA YA'AKUB said...

ishhh jhatnye mulut anak spe tuhh??? islam pde ic je ke... yg laki punn mcm mne nk jdi pemimpin klau persepsi teruk mcm tuh... ish ish........ ( teremotional lak )... kne ubah persepsi diorg tuhh kesian diorg,,,, hehehe...

✿ cik pieQa ✿ said...

dasat nye. statment die dah macam org zaman jahiliyah, teruk lagi ape ntah2. ish3 !

Abang Stalker said...

da dirasuk setan..tp setan x de puasa ni,mknanya dia la mmg setan bertopengkn manusia.

skrg ni klu org bt jht,itu bkn hasutan setan lg.Mmg itu la rupa dia,sejahat2 manusia.puiii!

Abang Stalker said...

wanie,abg da add fb..Afiq Eusof.

Anonymous said...

ckp kt dia 'perempuan yg bertudung tu mmg tak kompom masuk syurga tp pompuan yg tak bertudung tu BERKEMUNGKINAN BESAR masuk neraka'

AliaJustea said...

betul tu kak .. ramai sgt yg pertikaikan benda nih.. smpai ada yg ckp 'buat ape pakai tudung kalau bju ketat, tak tutup dada'..

kdg2..smpai tak thu nak ckp ape..

Asyieq-iN Rkey said...

mencipta alasan untuk tak pakai tudung...

baek ke die bile wat cam tu lak?haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik lola yup

cik wanie Lovela (CWL) said...

amalina itu lah

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik pieqa yup

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg stalker k

cik wanie Lovela (CWL) said...

anon> sabo3

cik wanie Lovela (CWL) said...

alia> entah knpa ea

cik wanie Lovela (CWL) said...

ash> betul3 alasan

zareliqa afiqa said...

panas jek bace statement dia..kalau tak nak pkai tudung tu da lar.jgn lar ckp pmpuan bertudung tu jht..ish3,

ain syafain said...

mulut macam hawau.. tah mana pergi iman pmpuan tuh..