Aug 5, 2011

Pengunaan BROWSER menunjuk kelemahan mentality seseorang...?

salam


Perang ejin browser....!

Penggunaan Internet Di Malaysia Naik Kepada 41 Peratus

Posted on the April 13th, 2011 under Berita Tempatan by Pinvader

  • PETALING JAYA: Penggunaan Internet di Malaysia meningkat kepada 41 peratus pada 2010 daripada 25 peratus pada tahun sebelumnya, demikian menurut hasil kajian Nielsen Mobile Insight Malaysia 2010 yang dikendalikan oleh The Nielsen Co (M) Sdn Bhd.
  • di kalangan kumpulan muda yang berumur antara 20-24 tahun dengan enam daripada 10 merupakan pengguna Internet. ( aku termasuk dalam golongan 20 an yg mencari jodo di tenet)
  • “Kumpulan ini membesar dengan Internet dan menghabiskan masa pada purata 22.3 jam dalam talian seminggu,” kata beliau pada taklimat media di sini Rabu.( aku menghabis entire life kad laptop sunguh tak heaven kau cwl..patut mata bulat terbeliak hari2 depan laptop hehhe)

    (cwl  dah ringkas daaa )

    rakyat malaysia mmg suka on9 yea..tahun depan mesti meningkat lagi...kan! 
    sebab dak lima tahun pon de fb cth mia sara yag comel ada fan page lagi :P

    ok wani orang tajuk pengunaan browser asal sibuk2 kau nak membilang berapa orang yang online ko tu salah satu dari peratus antu online .huhuhu~


    browser ...korang selalu guna apa?

    safari 3?internet explorer 7?,opera 9.6? ie7?IEB?firefox 3?,chorome 1.0? and lain2 ?

    dan kenapa korang guna browser tuuuuu?
     sebab laju sbb selesa ,senang  why?


    ok tapi ada yang mengatakan setiap pengunaan browser tu menunjuk mentality seseorang?

    • ada yang cakap kalau orang tuu guna tenet exploi ( internet explorer) nie dia jenis slow jenis orang lama2 klasik retro...dan aku banyangkan dia ada moto honda bulat dengan rambot alpro yang besar tu dan menari tarian agogo..melampau sungguh tahap membayangkan kau wahai cwl!
    • pengguna api musangbrowser firefox 3), kononya up sikit lah dari sikit tenet exploi ...and tahap mentanlity konon cerdas macam musang..ye ke? cerdas la sgt...kan..cuba chek penguna api musang ada ekor tak? ada apa yg terbakar tak? ..ngeh2
    • penguna cacang kawet (chrome) ni dah kira bagus sangat lah hebat gitu..budak2 melinium pakai konon ..sbb dia laju semua..aku bayangkan alien pon pakai chorome ye la tu cwl bulan puasa kau nak kelentong orang hehhehe~ank buah kau yg empat tahun tu boleh ler kau menipu....
    banyak lagi lah tapi aku rasa kad mesia tiga benda ni lah yang popular pon...

    bagi pendapat cwl browser ni tak semestinya menunjukkan kelemahan iQ MAHUPON eQ seseorang.sbb kalau di imbas dikupas ,di masak di goreng balik ( apa benda kau nak cakap mentang bulan2 puasa)...Kalau korang isi borang lah mintak universiti ke mintak koje dia akan tulis kad situ dia galakkan korang guna intenet exploi wlpon mmg lah intnet exploi tak selaju-selaju mcm chorome yang kau guna cwl~


     heheh y aku guna chrome? baru heaven :P

    so kad sini kita boleh nilai sendiri lah kan..masing..ada pendapat sendiri!

    p/s: so apa browser yang korang guna sekarang tuuu..mesti musangkan? hehehe~


    huhu aku dah berjaya grab beg nie tgu next entry :) aku mintak dia belanja hehehe...




    17 comments:

    Ku Azhar said...

    btl2...actually pakai ie klau nk hack fb just perlu 6 step je ...sbb ade la smthng mozilla kcau..

    aleen aiden said...

    gayanye alin pon menghabiskan entire life dpn laptop.xmengadap lain dah klo nampak laptop.hahah

    Myung Dae said...

    HAHA, nasib saya pakai GOOGLE CHROME> memang laju jerrrr.

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    ku azhar ie sangat lembat2

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    alen hahha sama kita

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    myung baru heaven kan

    Bintang Biru. said...

    saya guna Cometbird.
    Laju gila kod.
    laju lagi dari mozilla firefox.
    XD

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    bintang biru xpenah guna lg

    aPIP said...

    Aku gune mozilla firefox 4, lbih laju dri, ie9,chrome,safari,opera... musang brapi terbaekk untuk loading blog..laju..

    Abang Stalker said...

    hidup chrome! :)

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    apip:)

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    abg stalker heaven gilakan guna chrome

    Tukang Karut said...

    ntah la... aku tak tau... buta IT...

    kaizen said...

    pakai la ape pon janji selesa

    *umpama nak beli baju try sendiri bukan suruh org trykn... yg on9 kite bkn org lain... hehehe

    latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2]

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    tukang karut hehehe

    cik wanie Lovela (CWL) said...

    kaizen iya iya la

    Encik Aery said...

    gua guna musang jugak..musang lari laju