Sep 22, 2011

anak dara balik lewat malam .MAK CAKAP TERBAIK!!!

salam...

isu anak dara balik lewat malam skang mcm dah trend kan? even aku salah satu kaum gadis ,alhamdulilah setakat nie cwl tak penah balik sampai senja mahupun smp pukul 2,3 pagi.paling kuat 6 lebih.Mb telah dilatih oleh mak and ayah aku.Alahammdulilah aku nie cukup kasih sayang serta didikan agama .aduii satGI gadis-gadis balik tengah malam terasa pulak.Kalau terpaksa balik lewat atas urusan kerja tak pe.mak ayah pun paham kan ..yela kalau anak keja shift malam nak buat cmnew...Tapi jangan balik sampai 2 3 pagi p enjoy dengan kawan-kawan kita gadis kena lah jaga maruah.sejahat-jahat mana lelaki pun dia nak buat isteri dia mesti cari calon yang terbaik tau untuk jadi isteri pada anak-anak dia.. :)

ZAMAN LAMA DAN SEKARANG LAIN DOWH....

ye la lain sgt...sebab manusia sendiri yang mencipta kelainan...bila benda tak baik berlaku jadi kan diri .. AMEK KAWW dowwwh!nak kelainan sangat kan dowhh?....HAHA...zaman MAK akulah..mak aku cite kalau anak-anak dara kena balik before senja means sblum azan mghrib bekumandang if balik after time tu mak akan popet-popet tak pun hambat dengan penyapu keliling kampung.sapa tak sayang anak ,tambah anak-anak dara mesti lah mak ayah jaga lebih sikit.bangga aku dilahir sbg anak dara hehe...mak ayah care :)

DILABEL BOSIIIA...SIA-SIA JEW..( then cari salah minah yg tak balik lewat malam choii)

budak sekarang ..kau budak zaman apa cwl?...Balik sampai dua tiga pagi p enjoy dengan kawan tak pun lepaking dengan balak.hermmm syook ke..tu bukan gadis dah tu kalau owg tengok owang cakap bosiaa..bila owg cakap kau bosia yg disia-siakan.. kau mengamuk kau cakap kau pandai jaga batas n bla bala...if pandai jaga batas dan maruah diri.balik lah awal jaga maruah mak ayah juga owkeh.tu semua dunia ja seronok2 dan terus leka...tak abadi..pon.duniaan saja....

SIKIT MAK BAPAK JUGA KENA...

kadang-kadang setengah pihak kalau wat esei point yg disalah kan mak bapa.betul tak? betul tak? ..aku besa jadi student dalam karangan aku adalah aku tulis mak bapa xbg perhatian,kasih sayang didikan agama dan bla bla..blaa. ngaku tak korang biasa tulis???
acct kadang-kadang lebih kasih sayang mak bapa and family pon jadi juga...bila mak bapa kawal kata stress.kalu mak bapa wat tak tau kata tak da perhatian.sebenarnya salah diri sendiri.korang yg wat diri korang jadi mcm tu.
cth : kalau korang kelar tangan korang sendiri? adakah mak kau kata nah zenab mak bgi pisau kad dapur kelar lah tangan n bapa kau bagi semangat GO GO GO !! kelar tangan dan yg kelar tu bukan diri kau ke? bukankah kau sendiri yg rosak kan dan sakitkan diri kau?kalu kau budak 2 tahun tak tau beza baik buruk tak pelah..,,so renung2 sejenak.....beb..

layan drama buruk aku..aku lukisan guna paint nie failed if guna tangan A1 kud..riak sebentar,,

pelakon : JOYAH..(selalu dpt watak tambahan dalam blog cwl kali nie joyah dpt watak utama)
situasi :anak dara balik malam diantar oleh rakan2 dan bf
pukul 3 pagi...
kediaman: rumah pinggiran che nab dan ahmad bahagia dia jalan damai.

joyah cukup kasih sayang segala2nya cukup....
disebabkan che nab penat dengan kerenah anaknya suka balik lewat malam..
lantas che nab berkata TERBAIKK kepada joyah!! :P

p/s: renung sendiri...kalau terasa pedas lekas-lekas minum air atau gula..kan manisss sweet gitu..

bye~


14 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

haha..nsb baik ank makcik mayuni x kua mlm even lelaki sklipun. :P

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg stalker ye ke nak ngorat anak makcik mayuni lah

Anonymous said...

amek kawwwwwwwww terbaik lah entry nie.anak dara yg kaki merayau mesti terasa,peace salam abg rahim .blog wat hal tak leh buka.jadi anon je lah

cik wanie Lovela (CWL) said...

nevermine bro haha

Cik Suheela said...

haha comel lukisan tu ;p

cik wanie Lovela (CWL) said...

su maceh

Anonymous said...

tapi kalau yg tak balik lewat malam pun jadi bohsia , apa kess pulak ye ??? :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

anon tanya sapa pokok

Anonymous said...

hahah.tanya tuan bloglah .

cik wanie Lovela (CWL) said...

stiap manusia tahu batas dia antara laki dan pmpuan so pk sendiri hahaha

Anonymous said...

haha . macam tulah jugak yg balik lewat ni kan ? lewat or awal, asalkan pandai menjaga tatasusila diri . masing-masing ada pemikiran,so pklah dgn akal yg waras dan jgn hya pndai mengata org sedangkan diri masih belum sempurna . Its just my opinion , salah dan silap hrp dmaafkan :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

anon yg terasa dengan entry...peliklah.nasib lah sapa makan cili dia terasa pedas,,hahaha

Anonymous said...

sis saya setuju anon atas tu kecoh asal.semua mmg xsempurna tp kita bleh jaga maruah .dia balik malam kud terasa teruk tu wakakkaka

cik wanie Lovela (CWL) said...

anon anon...nobody perfect my entry tak tuju kad awak if terasa apa boleh buattt...