Sep 12, 2011

jangan ingat lelaki tak hensem tak buat perangai...

salam...

sebenarnya topik disebabkan oleh perbincangan dari kawan-kawan..la...
firstly aku MINTAK MAAF.takut satgi ada yg terasa dengan entry..
dan nak bagi tau siap2 entry nie tak de kena mgena antara kehidupan aku dan kehidupan orang lain.ia hanya sekadar perbincangan kaum hawa hehe...


anak buah aku tak bersalah dia gambar hiasan yg comel...beliau telah mengikis duit aku dengan membeli sebuah jam yg ada lampu serta air blog..hehhee~ miskin lah acu kaw..

selalunya perempuan ni takut nak cple dengan lelaki hensem tp kalau dapat bonus lah kan?...tapi tak ramai lelaki ensem luar dan dalam..kan...so jalan selamat perempuan ni akan pilih lelaki yg tak biasa2 jelah..kan..means lelaki tu tak berapa menonjol dari dia supaya tak akan cari pmpuan len...tapi sejuta dalam satu ..ada lelaki yg nak setia wlpun rupa kurang tapi dia DEMAND kalah fernando toress aku.. ..Ada juga lelaki kadang2 tak ensem tapi hati semurni downy...hehe...

ikuti perbincangan kelab wanita hehe,,,,,

xx: herm aku igt pkwe aku tak hensem dia setia.tp.rupa2nya lagi banyak perempuan..aduiii..
yy: sabo jelah...ex aku bukan stkat muka tak hensem ,reja pun takda tapi aku syg kad dia.last2 dia kantoi ..bila betina len guna duit aku tagung dia...
cikwanielovela: sabo jelah..
xx: wlpon dia tak ensem tapi dia pandai ayat perempuan buat2 suci..mcm lelaki budiman..smp aku slh satu mangsa..
yy: kdg2 perempuan2 dah tau dia dah awek still nak gangukan..??
cikwanielovela:mb dia nak lelaki tu juga ...
xx: dia tak nak pun ..saja puas rosakkan hubungan org je..kawan konon..tp kawan rosakkan kawan..tp aku nak sangat dia rasa apa aku rasa ....
cikwanielovela: aku phm situasi nie tp..kita tak boleh hukum diaowg .kita juga manusia biasa yg tak lepas dari dosa,jd 4 me kita xlayak hukum org.if betul dia salah just let it go k? sbb pecaya Allah s.w.t sentiasa disisi kita bersama2 kebenaran kita..kan
yy: herm tak pa Allah ada dia akan balas..lau ex kami kejar kami balik..?
cikwanielovela: lelaki bukan ego ke nak cari balik?emmm...
yy: kami berani botakkan kepala dia akan cari balik..skg dia tengah bahagia..bila terantuk kena batang hidung dia baru dia akan cari awak xx...pecayalah?
cikwanielovela:(suara hati: waa botak kan kepala kagum aku sebentar)
cikwanielovela: kalau dia cari xx nak balik ke?
xx: harap2 lah...tak mungkin kud sbb byk luka dari bahagia...
yy: tau pun fikir cari lah lelaki yg menjaga kita bukan setakat menjaga maruah kita kd semua org tp tmasuk didepan kluaganya...
cikwanielovela: sinis bunyi...terasa kepala botak jap..
xx: hidup kena hapy wei...kumbang bukan satu bunga juga bukan sekuntum ...
yy: semak r sembang sal nie hahah...

 jeng3...ini bukan rekaan ini perbincangan realiti...bukan rekaan..tp jgn ada yg terasa and wat nie jd point gado pula k. :)

kesimpulanya ..korang sendiri jawab  :)

p/s:menghukum orang lain adalah salah satu kesilapan besar kita..memaafkan org lain seiklas hati kita adalah satu kejaiban untuk diri kita <3


7 comments:

Fad said...

dua2 sama..yg penting hati tu...nak cari yg jujur susah..tp ada....terselit2..hehe..kena cari la...follow sini..jom kenal2..:)

cik wanie Lovela (CWL) said...

^^

Si MaTa BulAT said...

haha best je dialog kat atas tu. lelaki ni selalu perasan hensem pn.

nelly said...

bahaya nih ~

cik wanie Lovela (CWL) said...

si mata bulat jejejje

cik wanie Lovela (CWL) said...

nely ^^

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

sy kacak,sy hensem.tp bkn buaya darat.hahaha ;))