Sep 23, 2011

karma mainkan perasaan orang

salam...

entry ini ditujukan kepada orang-orang yang tengah patah hati,tak ada hati mahupun hilang hati.saya paham perasaan anda yang dikecewakan terkecewakan oleh mereka-mereka sang pemain hati.janganlah anda begitu sedih sehingga kecewa tahap menyorok bawah katil  okie! hidup kalau sedih kawan dgn kambing...sbb kambing pun boleh buat duit dan anda akn tersenyum ha3...

jgn mgharap karma itu belaku skrg.pcyalah keadilan itu ada utk anda hanya masa yg menetukan....

watak pelakon: bedah alamanda ,ah ahmad dan julia karat.


bedah ditinggalkan oleh ah ahmad atas alasan ituu baca sendiriiiiiiiiii.......
pendek kata bedah di mainkan....hati perasaan dan soul...


KARMA

Ah ahmad terkena karma dimainkan oleh julia karat AMEKKKAWWW....


sekarang ah ahmad menyesali perbuatanya setelah terkena karma kerna pernah mmainkan hati bedah alamanda..kini beliau berjanji tidak akan memain perasaan wanita lagi...manakala julia karat juga terkena hal yg sama dan cwl malas nak lukis hahaha..

my opnion: kadang-kadang pelik dengan setengah pihak .kalau tak cinta kenapa dulu dia ajak cple dan terima ja cple??? then mcm mana dia boleh say ilove kad hp,fb,keluar dengan kita smua.kan..tiba-tiba kata tak da perasaan..if we not love somebody tu jangan lah xcept .ia seolah2 korang mainkan dia secara tidak sedar.then korang boleh cerita dekat org yg korang brake cuz ,tak nk lukakan perasaan dia and bla bla blah nak tunjuk baik lahkan( mana ada manusia nak mengaku dia jahat mainkan hati org.mesti lah dia rasa dia betul)...tu semua alasan je.so mcm cwl yg single nie ehem2...cwl pk 2,3 kali nak cple mulai skg lah cuz cwl tak nk cwl terima dia sbb nak lupakan ex and lain-lain.sbb cwl pk dia mmg iklas . if cwl tak iklas bkn kah cwl mainkan dia?sbb mengambil masa utk kita try mencintai someone if kita dapat balas cinta dia oklah.kalau tak dapat balas...cmnew..so jangan mudah ajak cple dan terima lamaran cple.pikir byk kali dulu.. :)


What Goes Around...Comes Around


layan ini lagu.....



p/s: 
pesanan org yng berpengalaman.. bukan sy...k ( saya copy ayt dia je)

jangan permainkan haty ssorg itu kerana ikotkn pglaman,satu hari bila kita 

mula

 mnyayangi yg teramat kat ssorg tu,dia pula akan permainkan hati kita.

ALLAH, masa tu baru kita rasa sakit sgt n baru kita sedar rupanya ssorg yg 

penah kita wat dulu merasai benda yang sama kita rasa skg :)



18 comments:

belogkiter said...

saya pernah alami beberapa tahun lepas. alhamdulillah dah recover tapi tak percaya pada cinta

cik wanie Lovela (CWL) said...

saba lah..:)

nurradizan said...

pernah rasa jugaa. tapi fikir matang, pengalaman mematangkan kita:) saya percaya pada karma.

kura said...

hahaha. amik kau. karma punya pasal!!

cik wanie Lovela (CWL) said...

nura pglman juga mmbuat kita lebih berhati2

cik wanie Lovela (CWL) said...

kura hehe..amek2

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

abg da rasa bnd tu.sbb dlu zmn skola awek keliling pinggang.la ni da usia taubat da..:)

cik missi said...

pernah terkena mcm ni..tp bila start kita mencari puncanya,yang jumpa cuma kelemahan dri..so....bermuhasabah seblom berulang lagi..:)

zareliqa afiqa said...

penah alami jugak mcm tu.baru lagi kot.pujuk kita ajak couple bagai nak rak,da lama2 baru dia ckp tade perasaan pun.ciss!
Mula2 mmg sedih,lama2 ok lar ckit.cuma fikir "dia akan rasa mcm yg kita rase 1 arie nanti"

izzaty hamzah said...

^_^..suka la entry nie cik wanie...

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg stalker kan encem

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik misi :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

za :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

iazty thanx

Juey Ha said...

hehe..dlu jugak putus cinta..but after 2 years, dy pulak yg terkejarkejar saye..btol ckp cwl..sye x mghrp pon karma itu berlaku. tpi Tuhan kn Adil..^_^

Juey Ha said...

hehe. suke entry neyh. dlu ex sye pon penah mnta clash. but after 2 years, dy terkejar-kejar sye blik..sye x mgharap pon karma tuwh blaku..but i know Tuhan itu Maha Adil ^^

cik wanie Lovela (CWL) said...

juey ha...pcya keadilan ALLAH :)

Jack Wong said...

ASAL KARMA ADALAH DARI HINDU.DALAM ISLAM TAKDE KARMA TP KIFARAH.