Sep 21, 2011

perempuan lemah sbb cinta?

salam..

common girl kita boleh hidup tanpa cinta musang!


entah lah semenjak2 nie cwl ni ibarat pakar motivasi cinta..empunya diri single bajet mahir pasal cinta..
sikit2 bole lah..org kata pengalaman mengajar erti kematangan cinta wahhh! cwl klass kau..

Life's to short to have regrets
So I'm learning now to leave it in the past and try to forget



cwl ada lah sedikit tips untuk wanita pas brakeup

1. pertahan hak anda ...

2.diam dan lihat smbil wat muka nerd..biar dia nak wat apa.

3.jangan terlalu mengharap karma if ia berlaku ia akan berlaku

4.4get past..jangan fikirkan dia lasung!! fikir saat2 dia xhargai anda dan apa dia dah wat kad anda.

5.if dia pikir anda jahat biar ja...tuhan kan ada?so biar ja dia kata anda jahat.k.one day dia akan nyesal melepaskan anda.yakin anda terbaik sbb anda tak wat salah kan.? :)


6. jgn msj or g rayu and p tanya y dia tinggalkan kita..jangan k...maruah kita..kena jaga.!
dont do the same like i did..


7.jgn duk sorang2 k! ingat ramai lg mencintai anda...

(mula2 mmg sakit...tp makin hary makin ok insy..trust me.. alhmd cwl ada teman yg slu bg smgt kad cwl even cwl nie seorang yg xcerita masalah cwl kad family mahupun kawan-kawan tapi tanpa kita cerita pun org tahu apa yg jadikan kad kita..kita bukan harap simpati cuma kita mmelukan ssorg b4 kita wat benda bodo.. so meluahkan psaan kd 1 org yg boleh pcya bukan masalah )

mudah lah cakap sbb kau tak tangung..sbb penah jd lah aku ckp..

serius cwl rasa hidup lebih bahagia try lah tips tu hehe...bohong lah kalau kita ckp kita dah lupa sseorg yg penah ada dlm hidup kita even baik atau jahat dia.tp trust me pelan2 awak akan lupakan dia.. ok bebey!

Entah sikit aku nak komen yg wanita nie lemah r bab cinta-cinta.nie hakikat lah..
kecuali wanita yang ada sejarah hitam dalam hidup dia mmg dia kental..sejarah hitam tu means dia biasa kena main teruk tahap kauwww punya dengan lelaki mmg dia payah caya cintan2...sebenarnya jadi mcm nie disebabkan kita alpha dgn mencintai Allah s.w.t.apa yg kita harap cinta boyfriend yang belum pasti bila putus memang lah mengelupoqqq tahap gila ya la duk tagih cinta sang manusia .so disini pesanan aku kad wanita-wanita boleh mencintai seseorang jangan mencintai dia tahap gilaaa..pas tu Allah s.w.t kita lupa .ada juga syg boyfriend lebih dari mak ayah.pas tu nak buat apa-apa semua nak lapor kad boyfriend .why kad mak ayah kita tak trick mcm tu.sbnarnya mak ayah bela kita besarkan kita. lagi sakit kalau kita kehilangan mereka...kan? so bila cinta tu jgn tahap lautan api nak rentas and bla bla...semua plastik je k!


sedih putus cinta


lagi satu tak payah sedih-sedih..dia pun tak penah kenang anda.duk uha uhaahaa...usha awek len tackle awek len..tak ke tu buang masa anda? duk cry2?

( aku pon tak bagus sgt nak bagi tips...nak ikud up 2 u lah)


pesan aku kad wanita yg hancur hatiiii

jangan lemah sangat tanpa cinta lelaki..
kita wanita jangan biar lelaki merendah maruah anda.
Jangan nangis sebb lelaki jangan down sbb lelaki...
kuat sikit jangan lemah sangat..kuat sikit! k dear..
pecayalah ramai lagi yang layak and lagi mencintai anda!


mb sakit nak buat semua nie..tapi skrg2nya bemaruah..jgn jadi spt sy lemah sgt dulu..
skg sy belaja lemah itu xbawa makna kebahgiaan
tapi kekuatan itu menjamin kebahagiaan!


jika ex anda kembali..??


ingat lah antara gembira dan duka yang mana banyak bila anda bsamanya?
sebaik2nya jgn mengharap carilah lelaki yg lebih baik.. <3


p/s: BERCINTA BUKAN BENCIN + TA...
- cinta ..cinta juga tp kdg2 cinta nie boleh jadi benci .so bE WARE!!

10 comments:

kusyi said...

adoi.. mmg perempuan lmh sgt kalau bab2 cmnih.. kusyi pon tgh sedih skrg.. huaa... sabo jela.. ta0n dpn nk spm.. wish me sukses yea kak cwl..

jemput baca entry hari ni

http://kusyiblog.blogspot.com/2011/09/kenapa.html

hannafauzann said...

terasa plak saya haa. hehe ,
tapi saya dah move on and boleh terima :)

Mizz Atie Zieya Shukri said...

saya sokong dan saya setuju sngt!
sebab saya pun menghadapi bnda yg sama..n now..alhamdulillah..kadang2 ja gelong

♥ norlida ramli ♥ said...

sabar & redha ngan pe yg berlaku..sumenya dlm perancangan Dia..seeloknya rapatkan diri pada Dia...=)

nnisa azizan said...

hm,dh baca entry kak wanie.. suka !

cik wanie Lovela (CWL) said...

k kusyi hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

hana tak yah sedih2..hidup kena hapy

cik wanie Lovela (CWL) said...

atie :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

norlida :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

nisa hehe tq