Sep 29, 2011

permainan dulu-dulu kian dilupakan....


salam...all readers

tak de modal ...hehe..



Tahla masa zaman kecik-kecik dulu aku tak main lah lappy 24jam main game layan facebook cam budak-budak skg.masa zaman kecik dulu aku banyak main dengan kawan-kawan lah.Now contoh paling dekat adik lelaki aku main polis sentry pon dia tak tau.yang dia tau game game...psp segala mak nenek game tu ja dia tau kalau duk umah dah start maen game hermmmm hareem duk lam bilik je bila dia lapo ja baru nak keluar choiii.tambah skang  zaman skg dak2 dah ada hp sendiri mulalah lerr nak pakwe-pakwe..apa boleh buat biasalah...fenomena nie dah jadi biasa brangkali...huhu..
Permainan masa kecik-kecik aku selalu main mai nak cita...adakah korang yg seusia atau sezaman aku main benda nie??? Hahha...rindu aku zaman budak kecik aku.

Main kahwen-kahwen

Aku dengan jiran sebelah aku yang lelaki tu dulu rajinlah juga main kahwin.tabur-tabur bunga.then kawan-kawan aku kipas dengan daun kelapa .bila tgat maluu siut haha...now budak lelaki yg main kahwin-kahwin dengan aku tu..kalau nampak aku mesti start ejen keta blahh...aku pun sama lari selaju mungkin malu hahaha...

 Polis sentri

Polis sentri one two three,Polis mati pencuri jagaa....
Penah main tak hahhaha..aku hafal lagu nie..main kejar2..yang paling bengong ada ke polis mati pencuri jaga hahhaa..tak pelah .tapi time ni plg best kejar2 menjerit2,,,pas tu penat beli ice cream mesia 10 sen sbtang..waaa bestkannn..

Batu seremban

Macam nie eh aku eh eja ? aku not sure..ya kud mcm nie..yang nie aku main dengan semua orang.termasuk budak china anak tauke kayu tu.selalu datang nak chaleeen aku haha...poyo kan.tapi dia teror..oo..tp lpas ada satu kejadian kitaowg tegur seluar dia tekoyak terus dia xdtg lepaking dgn kitaorg dah..rinduu aku kad dia..sbb xde org nak ajak chalen dah...

Satu lubang tikusss....

Ehehe korang tau kan game nie kena lompat segala rintangan yg diberi ..ehehhe...Game nie mengingatkan kad kawan aku...aku gelar dia jeton rajaa lompat muahahhaa...semua dia pas tau korang buat setinggi mana pon boleh je dia lompat.ye la dengan kaki dia yang panjang tu fuhhh jgn dibilang lah..skg dia athlte kud.dia maen acara lompat jauh kud tak salah.dia penah mewakili mesia kud.powerkan kawan aku tu...hehhe mis u jeton !!

Sett-set tom tom...

aku teror gak main nie..laju gila kud aku berset-set dgn membe aku.pas tu aku tak bapa ingat lagu dia..yang aku ingat last kali YU BODOH..thape2...

skipping...

blue blay,ikan pekasam cili olive over...
apeke benda punya lagu kan...tu lah lagu untuk hayun tali skipping tu..lompatlah semampu boleh...hahhaa...rasa semua tawu main kan. J

Ada mainan semusim...

Ada time tu semua pakat main wauuuu ja..dan ada time tu semua pakat memancing jaaa...dan ada time tu asyik main gasing jaa....beredar mengikut zaman..tapi best budak laki main aku ikud abang aku.tengok ja depa main ..best gila tapi malangnya aku dapat tgk je L

Aku kecik2 nakal.sbb aku kawan dgn abg aku.tu agak lasak..juga lah aku p terjun sungai panjat pokok..waaa bestnya zaman tu...masalah tak de masalah kud.kalau nak masalah aku kena pi cari muahaha...bestkan bestkan...best kalau tak akan membesar...
Zaman skg nie budak-budak dah lain tak macam dulu.lepak cc,lappy,facebook,game,moto..dan entah ape2..zamn dah berubah..dunia makin modern...biasalah tu .kita pon kena moved mengikut zaman...kan kan..

Bye...
P/s: korang main apa lak?



 

6 comments:

AwieKashi said...

ha'aa la.... :(

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

ada 1 lg paling top dikalangan kanak2 prmpn.cop2 tiang..err..smpai nk roboh tiang tu.haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

awie rindukan

cik wanie Lovela (CWL) said...

iz hahaha betul2

IxoR@ said...

semua tu saya main masa kecik-kecik dulu....

budak2 skrg dah tak main dah kan...?

dorang reti main angry birds je kot... hahahaha

cik wanie Lovela (CWL) said...

ixora tu lah hahah