Sep 27, 2011

setengah perempuan puas memusnahkan hubungan orang lain?

salam...



Kadang-kadang aku tengok kbykkan pmpuan hbgn cinta dia musnah sbb perempuan lain.secara profs aku tak sanggup hancur hubungan kaum aku sendiri.kadang-kadang aku tak faham juga ada perempuan ni tahu yg lelaki dah ada awek tapi boleh dia buat selambe dia ja....konon dia nak bagi tau dunia dia boleh berpeluk2 duk rapat2 dengan boyfriends org.sedangkan girlfriends sendiri pon tak gedik mcm dia.yang lagi pelik dia ada boyfriends pon nak musnah hubungan orang.and bila hubungan kawan lelaki dia dah musnah.dia tepuk tangan.Penah aku tengok situasi nie sendiri depan mata aku..tp bkn aku lah kawan aku..MY NAK STORY...mula-mula orang mcm nie dia akan buat baik dengan girlfriend org tu juga,means dia ckp lain dekat girlfriend orang tu and the same time dekat kawan lelaki dia pon dia story lain.pendek kata dia melaga-laga dengan cerita gf dia tu jeluz dgn dia or burukkan dia.Now kawan aku dah brake up dgn BF dia.and pmpuan tu puas hati.so aku kesian tu ja lah.tp xpe busuk-busuk mana pon pgai seseorg tu akhirnya akan terungkai juga kan.so kawan aku tu chilx ja tgk ja lah apa yg akan jadi.Pendek kata bf dia tu pon melayan juga.back up kawan pmpuan dia tu teruk juga syg sgt kad kwn pmpuan dia tu.so ada yg ckp elok lah sama2 pgai tak elok ELOK LAH KALAU ADA JODOH BSAMA..membe kata kalau dia nak kacau balak minah tu jap je dia goda tapi dia ckp dia bukan mcm minah tu  tergedik2 dengan pakwe org.so konklusi jangan lah bila jd kawan baik kepada lelaki tu jaga lah perasaan awek dia.cuz if benda tu jadi kad kita cmana..sbg pmpuan kita lebih paham kan....

: ~ Berterima kasihlah pada orang yang telah...

☑ MELUKAI HATI mu kerana dia telah membuat HATIMU KUAT...
☑ MEMBOHONGI mu kerana dia membuat HIDUP mu semakin BIJAKSANA...
☑ MEMBENCI mu kerana dia yang MENGASAH KETEGARAN mu...
☑ Dan MENYAYANGI mu kerana itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu...♥





so jangan jd  madu yg  penuh racun....


p/s:entry tak da kene mgena dengan orang lain.ia sekadar peringatan sesama kaum sejenis.jgn tikam belkang..

9 comments:

ntcm von misteriusha said...

really like this entry ;)
agak pahit biler kne tipu tu
tak pham btol larh org yg jenis cmtu

cik wanie Lovela (CWL) said...

ntcm tq..:) sabo..org mcm tu akn dpt blsan juga.

nnisa azizan said...

suka entry akak sgt2 ...bnda cm ni penah brlaku kt nisa dlu2 :'( , hmm

♥ norlida ramli ♥ said...

betul la..slalu je jumpa perempuan jenis scamni..dok menggedik dengan bf org..sakitnya ht...eeee...yg bf kita pun dok backup je kwn dia tu..kalo camni baik break up je!

cik wanie Lovela (CWL) said...

NISA LOVE U TOO

cik wanie Lovela (CWL) said...

NORLIDA...TU LA..

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

Duri dlm daging..


gunting dlm selimut..

hati2 je la. :)

Meya Lolipop ♥ said...

yeh betul . meya memang anti ah dgn kaum sendiri yg perangai cenggini . busuk bebenor hati dorang . dengki dgn kebahagiaan org . meya pun dah pernah alami situasi ni tp syukur alhamdulillah bf meya tk tergoda n kitorang kekal smpai skrg . hee

cik wanie Lovela (CWL) said...

alhmd ok lah tu