Oct 19, 2011

dia ada kau pun nak ade eh?

salam.....


i think benda nie berlaku seharian dan kita turut melakukan...sory kalau ada yg terasa but cuba fikir dalam-dalam.

means if DIA ADA KAU PUN WAJIB ADA BENDA TU...


saya tak faham why should korang nak copy dia? kenapa tak build you own identity...? tak ke itu lebih menarik dan baik.? kadang-kadang sanggup habis beribu-ribu asalkan kita ada benda mcm dia ada..so like klone..should be?

contohnya artist or bloger pujaan hati.if dia ware mcm tu korang pun nak ware mcm tu korang pun patut ada.

contoh

= if dia ada SHAWL or style dia pakai shawl mcm tu korang pun nak juga,,..dari pakai bawal sgup tukar asal nampak cantik mcm dia juga...
kalau dia PAKAI braces korang nampak cute... korang pun nak pakai juga padahal gigi dah lawa.
if ada Dress mcm tu ,korang pun punya cari nak beli.....nak pakai dress cam tu juga.
= kalau dia pakai jam kaler yellow korang pun nak juga....
rambut dia botak korang pun botak
dia suka PINK korang pun suka pink
blog dia mcm nie korang pun mcm nie..
=dia stdy luar negeri korang pun nak juga wlpun result xseberapa
dia mandi kad longkang korang pun nak juga opsss....:P


Boleh nak fanatik tapi berpada dengan kemampuan kita..dia lain kita lain...muka dia lain muka kita lain jadilah diri sendiri cari kesesuaian dgn diri kita.,.jgn tak sesuai kita nak wat..napa xbedah muka mcm dia ja? :P so renung2 sebentar...

p/s: pesan diri sendiri pesan juga pada kawan..moh lah kita yob and jah...........

10 comments:

~..SiKecilMirmO..~ said...

Yup2.. fesyeniosssta lh katakan... ehehe.. renungan bersama... :)

cik ika said...

entry terbaik..

Syafiqah Sabki said...

tulah kadang2 obsess sgt depa nih ngan artis2 fesbuk n blog,kite pun suka tgk de oll pkai cantek2 tapi x berani nak berfashion sakan sgt,sbb cam x sesuai...tehee..nice entry =)

budak penjara said...

klu korang ade swahl..aku x de pon..hehe

kaka said...

syukran sudi share info sesama saudara seislammm.. :))

cik wanie Lovela (CWL) said...

sikecil mb lah

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik ika tq

cik wanie Lovela (CWL) said...

syafiqah yup

cik wanie Lovela (CWL) said...

budak penajra mcm2 lah

cik wanie Lovela (CWL) said...

kaka :)