Oct 20, 2011

jumaat | BILA CINTA BERTASBIH ( WARDINA SAFFIYAH)

salam......


Saya suka suka sangat ayat-ayat  wardina dalam nie.antaranya...

''Tak boleh mencari lelaki yang tak mampu bersolat.NO CANCEL..kalau dia tak mencintai penciptanya macam mana dia nak Mencintai kita.''

kadang-kadang kita terlalu leka menyulami cinta antara lelaki dan wanita sampai terlupa batas-batas kita sebagai bukan muhrim.MULA-MULA tangan lepas tu..lepas tu.dan akhirnya akan berakhir dengan zina.


jangan kita ingat ..

''laaa PEGANG TANGAN je..lu nak kecoh..''

even hanya berpegangan tangan kita boleg tejerumus dalam zina..ingat jangan terlalu amek mudah dengan usapan tangan yang akhirnya mengheret kita ke neraka yang jahanam.
saya bukan yang sempurna tapi saya belajar dari kesilapan ..kita semua harus belajar dari kesilapan jangan terlalu mengambil mudah dalam beberapa hal.jangan bila nasi dah jadi bubur baru kita MENYESAL.masa tu perkataan menyesal pun dah tak guna.kita boleh meminta ampun..tapi adakah kita kuat dan mampu memadam sejarah hitam tu? kita manusia bukan komputer yang boleh padam memori yang kita tak suka.BERINGAT lah kita sesama manusia tentang besar yg hukum bezina.


pengertian zina
Dalam al-Mu’jamul Wasith hal 403 disebutkan, “Zina ialah seseorang bercampur dengan seorang wanita tanpa melalui akad yang sesuai dengan syar’i.”
Allah swt berfirman:
“Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” (QS al-Israa’: 32)

p/s : cwl igt nak wat bisness baju muslimah bagi para muslimah......nie cth baju yg mb cwl nak jual.nak tgk ada tak respon..org nak beli..kalau ada mb insy next month start bisnes..dunt wory dear banyak lagi patern..:)

saiz yg cwl jual dari (s-xxl)
comming soon..

10 comments:

kusyi said...

setuju 100% apa yg kak wardina ckp. cantek bju tuh kak cwl! saiz kecik ada tak? hehe.. sy nih kecik je orgnya.. :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

kusyi saiz ada dari s-xxl :)

IxoR@ said...

suka dengar talk dari wardina....

:)

kusyi said...

ouh..insya-Allah kalau takde aral melintang..kusyi nak beli satu.. hehe.. tp, lepas exam la. :D

cik ika said...

ika setuju..:)

cik wanie Lovela (CWL) said...

ixora :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

kusyi ok

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik ika ok

Farah Liyana said...

wah,,,best2,, semoga berjaya dalam bisnes ya kak CWL...

cik wanie Lovela (CWL) said...

farah thanks