Oct 29, 2011

LELAKI | trend boyfriend KULIT sawo matang a.k.a SWEET...


salam


herm lain orang lain taste betul idak ? setengah orang suka choclate setengah suka vanilla..so tak salah kud nak suka mana2..

secara jujur dan rata-ratanya aku tawu korang nak jawab apa...

''TAK KISAH KULIT WARNA PA PUN JANJI HATI MAU BAIK BETUL TAK?''


Secara faktanya hati wanita nie kalau dah sayang memang dia tak kisah.kalau kulit sawo matang pun .tapi muka sweet tak salah eh..kulit putih pun untung juga tak dapat LEE min Hoo..DAPAT suami cerah macam lee min ho cukuplah kan?




KALAU SAYA?
"Tak kisahlah macam mana pun.jujur saya nak yang sedap mata memandang.yela saya nak hidup dengan bukan sehari .bertahun-tahun jadi biar lah sedap di pandang setiap hari.jadi tak salah kan kalau nak bahagiakan diri sendiri...tapi kalau dah jodoh dengan sapa-sapa terima je lah..."


ada pula yang menghina lelaki kulit  sweet.copy from status facebook masahmadsafwan credit 




opnion: kepada mereka itu kalau tidak suka lelaki berkulit sweet pun pandang lah kiri kanan sebelum wat statment .anda di facebook semua membaca jaga lah sensitivty rakyat jelata dia facebook.kerana mulut badan binasa.naseb baek mood mas masa tu baik.kalau kurang baik dia print screen letak muka korang.malu je....

info
kalau dekat negori oleng putis mereka tidak called sawo matengs or hitam they call kulit TAN...
kad sana mat salleh pun nak kulit macam asia tau sebab kulit kita ada milanin so kulit asia cam kita lebih bagus dari kulit diaowg. lebih gelap orang tu lebih sihat kulit dia.bangga lah wei!
cwl ada satu kawan yang stayed kad america heritaged  dia owg mat salleh ler...dia cakap kalau kulit terlalu putih sangat kad sana diaowg anggap macam kulit tu tidak sihat atau tak berapa cantik dan dia cakap dia adore kulit asia!!!! .kalau kita belajar sains pun mmg fakta menyatakan kulit sawo matang nie lebih bagus dari kulit putih..sebab tu orang putih berlumba-lumba bejemur nak kulit macam asia.tapi orang asia yang nak kulit macam mat saleh..susah ler~


so......sekarang nie nak putih banyak krim putih nak gelap bejemur je lah.besyukurlah dengan ciptaan Allah s.w.t yg tersedia untuk kita.biar lah mereka menerima kita seadanya...

p/s: jadi gadis apa pilihan hati mu?

14 comments:

kusyi said...

yea! haha.. teraso mak. haha.. kusyi pon memilih. tp, tak suka kapel. aik? pelik tu.. haha.

NuR 'aQiLaH said...

wat goes around comes around, yedak?

kehkeh

The Crows said...

asalkan dia ikhlas menerima kita seadanya kan.. kita pun tak perfect.. tssk.. doa CWL cepat dapat bf yg baik-baik..

nurdani said...

betul tu.omputih tu beriya nak kulit macam kita,tapi kita ni beriya pulak nak macam diorang. dasar tak bersyukur dengan apa Allah bagi.

tanning bagi jadi macam negro pun hado orang melayu kita ni.ish2

cik wanie Lovela (CWL) said...

kusyi hehhee bersebab

cik wanie Lovela (CWL) said...

qilah yeah

cik wanie Lovela (CWL) said...

the crow :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

nurdani ye juga kan hehe

Norlida Ramli said...

x kisahla kulit cmna..nak yang sedang2 je..tak hitam tak putih.hehe

sedap mata menadang lah kan..mcm cwl kata.hehe

Meya Lolipop ♥ said...

memang orang yg kulit sawo matang ne lagi sweet. hoho biasalah kak CWL, manusia memang takkan pernah puas dengan apa yg dimilikinya. (:

cik wanie Lovela (CWL) said...

norlida ramli hehhe

cik wanie Lovela (CWL) said...

meya..betu lah tu

fuuyooh said...

Lee Min Ho.. :) kim hyung jun :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

:)