Oct 8, 2011

Nasihat : Caple VS family

salam....

Lovely_couple : Spring scene with cute couple in love and bird singing.
 i love u love me..nie time cple...'

may be penulisan nie agak kepada pro family.sebenarnya bukan pro family mahupun pro cple ok.entry ini chilx aja tak da kena mengena dengan sesiapa just nak bagi advice dan pandangan ok.
tajuk nak yang nak di ketengah kan adalah caple dan family.

BAIK BURUK PASANGAN KITA BIAR KITA JALAH YANG TAHU.
kadang setengah pasangan bila dia bergadoh atau tengah MARAH,baik buruk pasangan kita semua dia nak cerita.kalau boleh segala benda buruk tu 80 per cent 20 percent baik.INI FACT..bukan cakap kosong.dan CWL sendiri pon benci situasi sebabnya buat apa kita nak cita buruk tentang pasangan kita sedangkan kita sayangkan dia.jadi tak payah cari salah dia ok .
spptnya kita cari salah diri sendiri.sbb bila kita cari salah orang lain  MEANS KITA 
MENUTUP KEBURUKKAN kita dan keadaan KIAN BURUK..best ka mcm nie?  so as profesionaalll tak payah kita duk jaja kad family kita bila family masuk campur lagi terukkan .then bila kita nak kad dia family lak tak setuju.kan dah jadi HAL...

ADIK,KAKAK,ABANG, JANGAN MASUK CAMPUR .
Situasi campur tangan dalam menyatle kan masalah selalu 80 per cent perempuan lah suka campur tangan hal abang2 dia.CWL sendiri ada abang and adik lelaki if dia cerita pasal GIRLFRIEND dia cwl dgar nasihat cuz cwl pmpuan and  cwl paham apa pmpuan tu rasa.tak delah CWL nak jadi hantu buat entry,tulis kad facebook bagai ..then wat statment bodo2...IF KITA SAYANG ABANG ORG ADIK LELAKI kita juz advice tak payah DUK KALUT masuk campur hal dia.CAUSE yang cple tu dia bukan kita.KALAU marah pon juz marah mcm tu lah.TAPI tak payah masuk campur ok.sbb tak elok campur hubungan owang.sbb mb cple kita juga ada kakak dan adik so kita chilx dah la.rite?

situasi kawan aku sendiri...
Bf dia mb juz cite masalah dia dekat kakak dia .then now kakak dia tak suka perempuan tu.Kakk dia LABEL pmpuan yg tak baik.so jadi gado cause family tak suka pmpuan tu.skg jadi hal.mb niat lelaki tu hanya meluah perasaan ,tapi kakak dia pk apa? Pmpuan emosional mmg tinggi.tapi bagus syg abg and adik tapi jgn smp memusnahkan abg or adik lelaki mahupon kakak or adik perempuan kita ok.now membe lelaki aku tu dia kena explain kad family dia bersihkan nama pmpuan tak ke itu jadi masalh..kan..

KALAU JADI HAL NIE APA YG KORUNK PATUT BUAT???

Base on pengalaman wah..pengalaman sgt bueek takdelah..tak de pglaman pon cause cwl di sayangi ok  :P

if family dia tak suka kita hentam kita ...benda yg kita boleh buat.

1. berdoa agar Allah s.w.t melembutkan hati mereka sekeluarga
2.jangan membidas balik apa dia buat diam ja.
3. IF bf/gf cop anda jahat sbb macam cari pasal dgn family dia just ignore sbb kita manusia kdg2 terpaksa pertahan kan diri.jadi itu bukan kesalahan.
4.Biarkan FAMILY dia nak bising apa tentang kita depa pon manusia biasa juga.tak layak nak judge kita.
5.Kita cuba paham sapa tak sayang family.mb dia bertindak mcm tu sbb tak matang tu.juz maafkan diaowg.
6.TAWAKAL jika ada jodoh insy....
tp kalau dah nmpk dari awal rasa tak boleh p cari had len je lah..hahaha...

cute Valentine's Day card Stock Photo - 8610044MEMAAFKAN ....walaupon sukar nak lupakan apa mereka buat if one day someone yg buat jahat dgn anda ..anda dah maafkan then anda just trick dia dengan sebaik mungkin.mb dia akan menyesal apa dia buat.kecuali dia hati batu mmg dia xmenyesal so ignore..ok without symphty!




p/s: hapy eva after..ok smile!

4 comments:

AwieKashi said...

awie mala nk pikir bab-bab couple nie..
sudah2 la zaman cintan masa kolah menegah...
nnt2 baru pikir balik..

cik wanie Lovela (CWL) said...

awie that rite

Abg Stalker said...

seeloknya org ke3 ke org ke4,5,6,,8,9,10 xpyh la masuk campur urusan kita.Biar kita settle sdri biar apa pun masalah.watak yg lain2 tu adik ke abg ke,kakak,makcik pkcik,ckup la bg nasihat yg baik bkn jd batu api lg bt org gaduh.baik putus cara baik,jd cara x baik.

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg betul2 setuju sgt