Oct 18, 2011

retiss KOREA K-PLASTIC

salam hai....annyeong!!


plastic itu fantastic betul tak?benar atau tidak nilai sendiri kehebatan dunia sekarang dgn plastic sugery.
tak nak cakap panjang lebar takut terfitnah layan sendiri info nie dapat kad web korea ttg retis dioawg juga...ermmm rasa retis mesia majorty natural beauty dak? :P
layan sendiri pic2 nie..sapa nak jadi mcm retis korea boleh wat plastic sugery gak..


first tengok video nie ending dia kelakar hahaha...


ini bukan KPOP TAPI K-SUGERY




Song hye kyo ( awek full house )                                                                  kim ah joong ( yang belakon cite MARIA jadi demok





                                                                                                                    
                                                                                                                                                         lee ji hyun








jang na ra ( hehe sapa tau lagu dia yg sweet tu mesti tau)





                                                                                                                 RAIN ( pkwa full house)     



BAE YONG JOON ( abg winter sonata kita)
                                                                                                          ahli kumpln girl generation tak salah la
                                      


SEBENARNYA BANYAK LAGI RETISS KOREA BEDAH2 PLASTIK NIE TAK TERSENARAI AKU NAK WAT SATU2...BAGI MEREKA INI CUMABENDA  KEBIASAAN LAH...


CUMA KALU RETISS MALAYSIA BUAT IA BUKAN KEBIASAAN SBB KBYKAN RETIS MALAYSIA BERAGAMA ISLAM...
Tak perlu kud nak ubah ciptaan tuhan yg sedia maklmum indah betul tak?


a. Firman Allah dalam QS ar-Rum (30): 30: ... jangan lakukan/tidak dibenarkan perubahan dalam ciptaan Allah.

b. Firman Allah dalam QS. an-Nisa' (4): 119, yang menginformasikan sumpah setan: ... dan akan saya suruh mereka (mengubah ciptaan Allah), lalu benar-benar mereka akan mengubahnya.

c. Beberapa hadits Nabi SAW yang melarang perubahan atau penambahan atau pengurangan dalam bentuk fisik manusia, seperti hadits yang diriwayatkan oleh Muslim: Allah mengutuk pemakai tato dan pembuatnya, dan yang mencabut rambut wajahnya serta si pencabutnya, dan yang mengatur giginya yang mengubah ciptaan Allah.



sumber:http://ramadan.detik.com/read/2011/08/29/101236/1713147/1254/hukum-mengubah-bentuk-tubuh
entah berapa lama agak boleh tahan plastic nie eh???


so nak layan lagu nie la....rasa tersuka lak lagu kolea..acct xminat sbb xnmpk apa yg menarik ttg korea i'm proud to be malaysian kud... rasa yg lelaki melayu lagi HENSEM kud ....so sory koleaa....:p






P/s: nak bedah ..bedah jadi tak elok teruis...aishh naya!!!

14 comments:

hakamah hamyadi said...

agak-agak si jambu lee min ho plstik jugak ke?hehehe...kalau artis malaysia yang ISLAM buat..xtaula nk ckp pe

**::CIKNUURUL::** said...

tu la kan,..brsykurlah dengan apa yg Allah dh bgi ni,.

err,klakoo vid tu,.terkebil2 mate,.haha,.

fuuyooh said...

lee min hoo bebas plastik sugery. :)

HaLuNa ReTrO said...

nice entry..best video yg first tuh..haha..=P

cik wanie Lovela (CWL) said...

hakamah lee min hoo depa cakap bedah juga

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik nurul yup

cik wanie Lovela (CWL) said...

fuuyoh ye ke heheh

cik wanie Lovela (CWL) said...

haluna hehhe

fuuyooh said...

lee min hoo ori punya.. sbb tu girl byk like dia..

LittleGurl said...

kalau pakai braces tu kire mengubah ciptaan Allah s.w.t jugak kan? kite nak pakai braces, tapi ragu-ragu sebenarnye. huhuhu

cik wanie Lovela (CWL) said...

fuyoh..heheh sapa lee min ho xkenal pun

cik wanie Lovela (CWL) said...

litle gurl..kalau wat atas alasan mudarat diri xpe..jgn gedik2 nak wat.mmg xleh la

LittleGurl said...

ouh, means boleh la kan? hihihi ok tq CWL! ;)

cik wanie Lovela (CWL) said...

litle gur welcam sayang