Nov 21, 2011

Gadis : lelaki MURAHAN

salam....

tekejut den2 semua tajuk lelaki murahan her.her...tak penah didengar lelaki murahan selalu anak ikan ade lar kan..kan.ok bukan pasal lelaki murahan but sikap lelaki yang agak murahan.murahan disini bukan means dia mengadai bodi dia but cara and style melayan wanita tu agak murahan kud. so nak tau baca sampai habis.




ramai ke lelaki dayus dimuka bumi ini???


sikap lelaki yang wanita sangat benci dan tak suka.korang ingat korang je ada? girls pun ada sikap lelaki yang dia suka. :P.so Guys be careful lah  your words.yea mulut wanita celupar tapi sekali lelaki celupar perghhhhhhhhhhhh singung der...r tekejut den sbb terdengar keceluparan itu.ye la sekali sekala lelaki celupar hehehe :P...brader2 jangan marah juz cakap base pengalaman tak semua macam tu ^____________^

1.bila tak dapat awek tu burukkan awek tu...


Nie sikap lelaki yang aku tak berapa berkenan.kadang dia kejar-kejar girl tu bila dapat dia bengang.so bila dia tau girl do relation ship wit someone mula dia hangen satu badan naaah keluaq tanduk dia ''toink3''.Mula dia buruk-burukkan wanita tu or atau tindakan lebih kejam i kill that girl dengan hasrat aku tak dapat minah tu lu pun tak dapat der.heLOW..bawa beretenang kata banyak lagi girl yang cantik-cantik dimuka bumi.kalau tak dapat doa je lah kebahgiaan dia.anyway baru caple bukan jadi bini lagi chilx la.kalau ada jodoh tak kemana rite?if girls tu nak kahwen ngn mamat lain pun tak pelah juz moved on find news girls.kata 3:1 kan.... :P

2.bila putus caci maki


Time couple ' BABY ' dah break ' BABI ' . 
Time couple ' SAYANG ' dah break 'BANGANG ' . 
Time couple ' I- YOU ' dah break ' WA - LU ' . 
Time couple ' I LOVE YOU KBAII ' dah break ' I HATE YOU CIBAI ' . 
Time couple ' HI DARLING ' dah break ' BYE ANJING ' .
Time couple ' HANDSOMENYA ' dah break 'SAKAINYA' .
Time couple ' YOU LAWA LAH ' dah break ' EH SIAL LAH ' ... :P



mesti nak cakap normal lah adat bercinta kan...but bagi mata perempuan lelaki yang macam nie yang caci maki perempuan before dinikahi lagi agak dipandang sinis .y? girl pun sama.like i say earlier girl kalu celupar mmg banyak but kalu boys celupar perasaan luar biasa akan dirasai wanita and wanita tu akan cakap menyesal aku caple ngn mamat tu.but kalau putus korang cakap baik2 girls tu akan kenang korang sebagai lelaki yg balik baik penah dia kenal k guys :)


3.burukkan wanita yang dicintai dihadapan family


hermmmmm...some guys dia dah putus dengan someone.dia akan cerita their problem untuk cover silap dia konon dia yang paling baik sedunia dihadapan adik perempuan,mak or yg berkenaan.
ok SEJAHAT-JAHAT lelaki dia TAK akan menjatuhkan maruah wanita yang dia pernah dia cintai di hadapan family dia.dia akan jaga maruah wanita if family dia tanya pun dia tak akan ada-ada cerita.
hermm kalau ada memang spesies HAPRAK LA...sebab pengecut all the problem serah kad mak adik perempuan nenek kawan perempuan n bla bla...REMEMBER one day awak akan berkahwin dengan perempuan, mungkin awak ada adik perempuan atau mungkin satu hari mempunyai anak perempuan.so what eva baik buruk pasangan anda juz korang and Allah s.w.t ja tawu k ^_^

4.kuat perasan



Kuat perasan,rasa diri terlalu hawt.....eee lelaki macam nie agak poyolessss!!!! wanita tak suka lelaki terlalu poyo dan koya sorang2.jujur saya katakan majoriti will saya he look like pond's.sory sory but ini the reality.lelaki mesti cakap ''WHO CARES'' but we realy care about this.


satu contoh:
girl nie nama peah  bukan nama sebenar dah putus dengan mamat nie meon bukan nama sebenar.
meon nie yang tinggal kan peah.ok peah pun fine lah cuz many guys out there so chilx! but when meon tell fake story dekat adik perempuan dia name jenab..all be worst bila orang ketiga masuk campur.konon2 meon teraniaya diburukkan di fitnahkan and  so on.entah king drama mamat nie.wanita tak suka lelaki suka berdrama k.pendekkan cite mb lelaki terlalu di dunia khayalan dia.sampai tuduh EXGF dia MENGHARAP kembali,nak dia lagi and bla bla.so si jenab pun create entry mcm abang dia hebat sangat orang nak kad dia and bla bla...so pathetic si meon cuz ajak family dia fitnah menfitnah aish....dosa kering!.
( so girl manyak benci guys bersifat camgini so mintakkorang jauh2 kan k!)



5.ego



mebiar ego menguasai diri .kadang-kadang sampai bole sakit kan hati wanita tu.
yooo guys hati wanita ni sekeras2 egonya akhirnya cair juga.hehehe..so korang jangan ego sangat.boleh ego buat biar bertempat ok!


6.Lelaki yang asyik mintak putus bila caple dan banyak perempuan.


secara jujurnya perempuan kalau dia sayang seseorang tu dia sanggup wat apa saja,means bila lelaki tu mintak putus dia akan menangis and pujuk rayu but bila one time girl tu rasa penat dengan perangai mamat nie even mamat tu juz  mintak putus main2 dengan harapan girls tu akan pujuk dia kembali.terlalu berulang2 kali wanita tu akan hilang rasa sayang terhadap lelaki.and time tu all to late.cuz time tu.NO MORE LOVE.jangan time baru nak menyesal ye bang....
and wanita sangat-sangat tak suka lelaki terlalu banyak banyak banyak kawan perempuan.seriusly bukan girl tu mengongkong but dia tak berapa selesa la.kalau girl yang tak kisah bakal suami dia bergaul bebas bertepuk tampar dengan wanita lain .tak tau lah girl lain cmna....but saya tak berapa suka lelaki tyape cam tu huhuhu...


7.Penting kawan dari awek


perempuan nie dia nak kisah bf dia nak berkawan ngan lelaki ada yang kadang-kadang sanggup cancel date cuz kawan.tambah-tambah melebih2 kawan perempuan lagi si awek bengang .o time aku ,kau tak kalut turun tapi time kawan perempuan kau tu kalut nak tolong lah apa lah bla bla luahan hati smua wanita :P.cam tu lah.kita prinsip laki nie kadang-kadang friend first ladies second.tapi tu time dia belum2 serius tapi orang cakap lah lelaki nie bila dia time serius dia tak akan abaikan awek dia dari kawan-kawan.Time muda mudi ja kononnya ENJOY dulu . :P


8. TAK MENJAGA SOLAT

mestilah nak cari yang boleh bimbing kalau dia sesat kita sesat habis sapa nak tolong.macam wani suka cakap entry yang dulu2.kalau dia tak mencintai Allah s.w.t yang menciptanya macam mana dia nak mencintai kitakan.


9.boys yang bajet single even dah ada awek.


last act like single.even dah awek act macam single .mcm i dont have awek and bla bla..tunjuk desprate kd awek lain tak tentu pasal and memalukan awek dia je dengan tingkah laku sindrom tu :P
jangan jalinkan hubungan jika anda nak bajet single ok.




P/s: tak semua lelaki tak baik segelintir mb dari 99.9 hanya 1% je camgitu...ada perempuan lain pendapat.saya tulis mengikut pendapat orang lain.not only my personal opnion wuhuuuuuuuuuuuu! chilx ya GUYS!!!
harap2 abang saya,adik lelaki saya buah hati saya and para bloger lelaki takperangai camgini k! 
NOT SWEET!

12 comments:

cik ika said...

baguslah entry ni..ika harap Mr AR bukan lelaki seperti itu..amin~~

cici tembikai said...

hai sayang . pernah buat entry lebih kurang macam ni dulu . yeayyy kita sependapat =)

http://pingkyviolet.blogspot.com/2011/08/ciri-ciri-lelaki-yang-di-anggap-curang.html

Qil_H0shi said...

sangat2 suke entry nih :)
sbb nie r sy stress ckit.,bile putus mcm2 fitnah jd.,pdhl kite xamik taw las0ng hal dye.,klau bese je.,xpe r jgk.,nie smpai mengaibkan diri.,
mcm2 drama.,si A tud0h si B.,si B tud0h si A.,si C tduh B.,yer si B tuh sy.,sdngkan sy xtaw pape.,hurm.,

Elyzatul Nastaysah said...

jaohkan la kite ngn pkataan putos tu.takot=(

cik wanie Lovela (CWL) said...

cik ika insy

cik wanie Lovela (CWL) said...

cici hehhe ok

cik wanie Lovela (CWL) said...

qil saba k

cik wanie Lovela (CWL) said...

eyz : me too

fieza sastery said...

nice entry :)

fany wany said...

hoho.
bagus betul!
nombor 8 tu kalau tak buat tak yah dibuat laki lerhhh. kekeke

Si qusowt said...

totally agreed kot all statement atas..hehe

mase capel baby!lpas clash babi?heheh..
xboley blah ayat.hehehe
nice..
jemput singgah my entry

LadyBird said...

ramai.. sangat ramai.. huhuhuhu..