Nov 17, 2011

salah faham kerana chatting

salam...

hehehehe...hahahahaha...korang ketawa ka? asal sbut hehehe hahahaha sebab kau yang tulis cwl.k fine tak lawak  :P

berchatting nie selalu menimbul keraguan sebabnya setiap orang akan baca chat tu mengikut intonasi nada suara masing-masing.kalau dia tak da mood dia baca dengan nada tak da mood.kalau ada mood dia baca dengan bermoody? ok pendek kata mari kita terjah situasi-situasi menimbul permasalahan bila chatting.

1.intenet lambat lah WOIII! + lambat pickup dengan ini  -----> See full size image

akibat tenet yang tengah menceburui kita....benda2 banyak berlaku menyebab kan kita bergadoh besar punya.mesej sampai lambat masalahnya timbul..serta emotic2 yg penuh dugaan..layan...


p/s: bila tenet lambat chat tu pun sampai lambat,sebelah pihak dah hantar sebelah pihak baru terima chat,so bila tenet lambat jadi gado2 lar.kalau tenet lambat bagi tau lambat....jadi guna emotic2 dengan betul.ketika tenet lambat :P


2.seseorang yang beremosi 

dia da prob so dia try ler cam nak cite masalah yang besar tu dengan orang yang konon care tentang dia..tapi sebab orang terlalu menghayati apa orang tu cakap sampai dia biarkan si bermasalah tu cerita dahulu..so...
tengok lah...kes jenab jelabi dan ahmad.




p/s: kita tak dapat tengok reaksi orang di sana jadi jangan terlalu cepat buat andaian sbb kita tak nampak pun orang tu....so sabar...kasi dia lap air mata dengaq kisah kita.chilx! :P

3. HAHAHAHAHAAHA. dan MIAHAAHAHA @ TIADA HAHA......


Rasanya setiap kali chat dengan sapa2 pun perkataan hahaha
 tu sentiasa even benda tu lawak langsung pon.kan



situasi pertama : TIADA HAHAHA








situasi pertama : BILA TERLEBIH  HAHAHA




 terlalu hahaha...amek kawww... :P


p/s:
so the konkulusi lebih baik berjumpa face to face atau  bergayut mengguna kan hp daripada berchating sebabnya kita tak nampak satu dan mb kita membaca dengan nada intonasi yang salah...
so be careful ^_____________________^ senyum~

Tak lupa penghargaan wat jenab dan ahmad kerana sudi belakun utk blog cikwanielovela.blogspot.com


 AHMAD


 JENAB...

peace! wasalam...renung2kan slmt beramal~

11 comments:

cik ika said...

sis..ika ketawa terbahak2 nie..

Norlida Ramli said...

hehe..comel la entry mi...yg situasi last skali tu mcm betul je..slalu gak kalo ngah bz nk balas gak so bls 'haha' je..

Qil_H0shi said...

hahaha.,lwk2.,kdg2 chat mmg buat 0rg gad0h.,ramai yg slh phm.,nx2 klau taip mcm 0rg mlz.,aish

Syairani Tarmizi said...

hahaha.eh,terlebih haha ker ni.hee la pulak.


dahku datang nak mintak maaf ni :(

anwar said...

terbaik

Woofer Storm said...

mgkn apa yang kita sampaikan tapi tak difahami oleh orang lain..jgn cepat salah faham,itu pun penting kan3??

*tak kenal pun,tapi awk tak sombong..hehee hahahaha hohohooo <-- mcm ini ke??hehe

Nuraini An-Nisa' said...

entry yang menggelikan hatiku... huhu...

robotkuning said...

setuju!..penah ada pengalaman macam ni.nak tak nak kena la cal gak untuk penjelasan..hais.

Si qusowt said...

hak3!peh!lpas ni nk ofline chat sentiase la kat fb

nelly said...

adoi .. haha . lawak gila !!

F.U.Z.Z.Y said...

LOL~!
true!!! memang terkena batang idung sendiri..
especially part paling last..
kkdg malas nak layan bagi dia hahahaha je pdahal realitinya muka ketat masa taip..
:P


Jum tengok entry terbaru dari Fuzzy
:Segmen Mari Tambah Kenalan
:Fakta tentang kucing
:Budak ni tak pakai mask, its REAL!