Nov 21, 2011

Tutorial : Facebook Like Box.

SALAM.....

cmna nak letak facebook page korang kad blog?



korang nak shared even korang dah ada Facebook like box.ok selalunya para bloger atau yang ada blog shop ada page masing so.cara nak letak like page box korang boleh ikud stape nie k!


1. Korang kena Create Page kat Facebook dulu . KLIK SINI !!  create lah dulu ikud korang page korang ke,blogshop or whateva .

2. Korang Fill In apa Yang patot ! G kat Wall .. Copy URL Address tuh! 
 contoh :


copy link di atas tu...


4. Then , korang pergi link ini . KLIK SINI !! 

dia keluar cam nie


5. * Paste Url Fanpage korang tadi tuh !
    * Adjust Width !
    * Tick mana yang patot !
    * Get Code ! (Jangan lupa Copy Code iFrame!)


ikud korang punya suka besar wat besar nak kecik wat kecik :)

 (Jangan lupa Copy Code iFrame!)



6. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript




7. Paste Code tadi tuh okie tak ?



8. Da siap. SAVE ! 

apapun preview dulu k good luck!!!

GOODLUCK SELAMAT MENCUBA SHARING IS CARING ^_______^

6 comments:

Syairani Tarmizi said...

Perkongsian yg menarik. Tp kiter dah ada FB page. :)

cik ika said...

ta dpt nk wat..sebab in mode deactivated fb,,huu~

Mia Suci said...

thnx so much...before ni i xtau cmne nk buat...puas cri tp xdpt n now ngn tuto u bg..i dh dpt my fb kt my blog

http://suciby-mia.blogspot.com/

fany wany said...

saya takde page, hihok

kim heeruul said...

gua tak ada page like..malas nak buat..hihi..

btw gua dah update la cerita "nama saya kim #3"

http://kimheerulstory.blogspot.com/2011/11/nama-saya-kim-3.html

LadyBird said...

nanti nak buat jugaklah.. tunggu byk idea dulu..