Nov 13, 2011

Ubat CINTA manusia

salam...

jangan sesekali mencintai seseorang itu secara berlebihan cintai lah Allah s.w.t terlebih dahulu .insyallah Allah s.w.t akan menghadiahkan cinta juga.Alhammdulilah..dulu saya big trouble mencintai someone bila saya sedar saya tak mencintai dia pun hakikatnya mungkin kita sbg manusia yg lemah sering kali alpha dan saya bertuah mungkin saya dah jumpa cinta sejati wah intro utk anda semua :P.gimik lebih!!...

entry ni khas utk korang bagi yang nak lupakan ex korang.kadang-kadang sakit utk lupakan tapi lama kelamaan baru korang sedar eh aku sebenarnya tak cinta dia bila korang dah temui cinta sejati lah kan.biasalah kita kadang2 sbg manusia kdg2 alpha kdg2 nak dia rasa apa kita rasa .igt semua ada hikmah mungkin kita bersama dia kita tak bahagia kan.so just let it go.if ex korang burukkan korang dekat kawan2 dia family just ignore dia nak mencari ketidaksempurnaan kita sbg alasan menutup ketidaksempurnaan dia.jadi should be that ur husband or wife? nak ke mcm tu reja tutup salah sendiri ja.anda bertuah sebab putus dengan dia k.lagi satu kalau orang dah tak nak kita juz lepaskan trust karma.what goes around come around if dia mainkan perasaan korang lah.

so how nak lupakan ex korang yg mb korang rasa tak guna punya ex aku benci kau rasa nak tembak ja kalau tengok muka kau.FIRST maafkan dia dan mintak maaf padanya.duntwory i will be fine .mula2 rasa tak iklas lama2 anda pk wah aku bertindak matang lah dulu tak sia2... :)
.meminta maaf tak bererti salah dan kalah.


PENAWAR CINTA..


kecintaan yg berlebihan itu banyak sebabnya antaranya..
1.Hati yang tidak diisi oleh rasa cinta,rasa syukur,zikir dan ibadah kepada Allah s.w.t
2. Membiarkan mata jalang .melepaskan pandangan mata adalah jalan menghantar kepada kesedihan dan keresahan.
3.memperkecilkan ibadah ,zikir,doa dan sembahyang sunat.



UBAT CINTA 


1. Berusaha untuk selalu berada di pintu-pintu ibadah dan memohon kesembuhan kepada yang maha agung.
2.merendahkan pandangan dan menjaga kemaluan
3.Menjauhkan hati dari hal2 yang boleh mengikatnya dan berusaha melupakannya
4.menyibukkan diri dengan amal soleh dan mendatangkan manfaat
5. Menikah secara syar'iy ( maka kahwinilah wanita2 (lain) yang kamu senangi)


(copy rite : jangan bersedih ,dont be sad)




jadi lah senang hati seperti saya....kalau makan sory no camera even aaron aziz lalu makanan diutamakan har har....






bye....


p/s:baby umo saya 20 tahun sedih saya org teka 27,22...adakah saya dah nmpk tua..botox2..har3!

5 comments:

Elyzatul Nastaysah said...

thnx sayangs tok entry best ni=)

budak penjara said...

yes..menjaga kemaluan juga penting..haha

ღ nurrul ღ said...

hehehe.. ekeke.. 20 ehh ? ude lagi upenya...
hmm , nice cara ini... cintai Illahi pasti Allah akn memberikan :)

epoitdya said...

ubat cinta ... hu3 ... sy tk jmper cinta ag lar kq :)

Woofer Storm said...

takut kalau putus nanti,kecewa bukan main sampai nak bunuh diri..walhal Allah selalu dgn kita..

**umur mcm 23..nmpak mtang^^