Nov 3, 2011

Ustaz Zul - Isu Tudung YUNA DENGAN RAHIB

salam....
sumber:http://www.facebook.com/EmmaAdrianaBeautyHouse

ooo baru saya tau yg tu bukan gambar rahib tapi gaya tudung yang sama yg direkakan oleh pereka fesyen london yang direka utk muslimah.emmmm sapa lah wat gambaq nie yg menimbul kan salah faham semua orang...skg kad fb nak shared apa-apa pun kita kena hati2 takut jadi fitnah mcm nie....

ada adik nie shared video nie.lain ulamak lain pandangan.tapi ustaz nie cakap selagi niat dia bertudung nak belit macam mana pun belit lah selagi mana dia nak bertudung..so tengok sendiri....wah shared info shared!


hehehehhe....nice :)..saya pun suka pakai tudung sampai belit2 juga hehehhe..yang penting kena dengan konsep islam pakai mcm mana pun NO PROBLEM bak kata ustad nie...

anda rasa?

saya tak berani nak bg komen....takut.tapi kalau was-was hangpa pakai lah pesyen lain kan banyak lagi pesyen boleh kita tiru.

bye....

7 comments:

nurayunni said...

ntah la..xbrani nk komen byk2

Iqah QaQa said...

bagi Qa, tak kesah pun nak pakai mcmne asalkan dia menutup aurat. lagipn,masing2 ada kebebasan masing2. just jd diri sendiri :)

Rosalia said...

hurm.ssh jgk kn. ape pn selagi tutup aurat ok la kan.

Iqah QaQa said...

semoga CWL dpt boyfriend..hehe

nurdani said...

yang saya tak setuju bila ustaz cakap kita ni dah hilang fokus. spatutnya yang tak brtudung tu la kena tegur.

masalahnya yang bertudung ni tak menepati syarat menutup aurat. memang tak kisah style apa pun,janji jangan menyerupai sesuatu kaum, dan mendedahkan apa yang tak patut even dia bertudung. wallahualam

Elyzatul Nastaysah said...

kte kne phm tol2 niat seseorang tu bertudong.tol x dear?=)

Zulfikar Hazri said...

pasal isu tudung Biarawati dalam entry saya sebelum ni...

awak ada komen, saya jawab ni.

saya dah tulis panjang lebar dalam entry saya, dan pendapat saya sama dengan majoriti ulamak besar dunia, dr MAZA dan ustaz dalam vkilp di atas..


saya bukan bincangkan masalah tudung itu sempurna ke tidak..


saya bincangkan munasabah atau tidak samakan tudung itu dengan tudung nuns..

dan saya bincangkan pasal fitnah agama lain. itu saja...


pasal kesempurnaan bertudung, itu bincang dalam topik yang lain.