Dec 28, 2011

BAJET shomel tapi TERENCAT

SALAM..

aku tak paham budak-budak sekarang suka tulis A jadi Q.konon  comel sangat-sangat lah cakap mcm tu.ala-ala lidah pelat shomel ke? bukan salah ibu mengandung mahpun cikgu-cikgu yang mendidik nie salah diri sendiri .jangan lah wat stranger2 yg baru nak kenal bahasa melayu rasa hairan dan was-was wei.
adik adik yang keterfikiran nak buat macam nie pk dulu  naa sbb akak baca rasa nak muntah darah aih...!

dulu penah juga kawan cwl msj macam nie-

wqni hqng wqt qpq?
cwl reply : wei ni bahasa sanskrit atau jawa timur nie?

another example baca kad bawah nie....




mungkin aku rasa depa nak habaq depa pasangan paling sweet di muka buku dengan harapan nak cikwanielovela cakap eh eh eh sweet la korang sampai jiwang a dan q dah tak kenal... .psangan plg sweet sedunia i like i like cam tu kod?

aku setuju dengan status nie :)

p/s: jangan terasa ok.martabatkan bahasa melayu yeee bukan mendownkan bahasa melayu :)

18 comments:

Muhammad Naqib said...

Pening Kpale bace Tulisan Camtue..,

umie naziera said...

menatang apa dya tulis tuu,xpham langsung..hahah

Nurrul said...

entah dari mana diwg blajar tahh.. ada bahasa yg mudah sibuk2 nk belitkan lidah.. ntah pape jer tah.. hurmmm...

Cik Bhulat said...

rosak bahasa..cik bhulat tak paham sgt pe yang dorg bualkan..hurm dak2 zaman sekrang..

Ernee Azmn said...

serius sush nk fham tulis camtu >_<"

~SaL IjOu~ said...

macam2..~ =)

Cik Jannah said...

haha. kita consider dia punya keypad rosak.

♀ syera teli ♀ said...

ape yang perempuan tu carutkan .

Anak Wak Mail said...

adoi..ni dah memang gila..diorang ni tak belajar ke apa kat sekolah.

mysara said...

mcm2..peningnyer nk baca...

BeloG MTT said...

Haha~ TERbelit lidah nak membacanya -.-'

ascil.punye.lah said...

hqi qwqk!=)

geli!

Diyana said...

Oh gelinya gelinya

Tulis betul2 tak boleh ke,susah lah diorang ni

nick dot anis said...

hhahahaa betul i pon xphm

Nelly The Strange said...

Tak reti eden nak tulis perkataan terlalu COMEL tuh
=.-

chemay said...

a dengan q pon dah tak kenal.
bodoh.
phuihhhhhh!!!

*tiba2 emo lebih*
hehe
:P

eRza farEeha said...

hahhah..diowg failed bm kot dulu..ahha

semutsengal said...

pening lqh bqcq mesej mqcqm tue.



lqlqlqlqlqlqlqllqlqlqlq !!