Dec 4, 2011

Ombak rindu BIASA JA~

salam


mama aku cakap ombak rindu BIASA jew~
hahaha mak mak hangpa kata apa pula hehehhehe?
cikwanielovela cakap OMBAK RINDU best sangat-sangat huhuhu~

aku nak kritik OMBAK RINDU walaupun aku tak da ijazah atau master dalam seni .hehehhee...

first kenapa watak mail muncul?
izzah pi sambung degree tau mana dia dia terus reja ngn suami dia?? n dia tak keja ngn suami dia pon!!!!
haris jeluz dengan kwn sekuliah izzah nama RIZAL bukan mail weiii !
sepatutnya haris ada adik perempuan nama HAZIRAH iatu anak kandung dato sofia!
dan watak mila jadi inoccent?
sebenarnya masa haris masuk wad mila perangai kepala batu tak tengok suami dia lasung! mana ada adengan mila nanges  masa suami dia eksiden.
apakah apakah??? aku salah baca novel?
PENGARAH tak baca novel ka? cwl apa hang cakap nie kang kena saman ~

cuma tajuk filem nie kena ubah kepada rindukan ombak kud :P cuz 100% lariii dari novel!

apa yang aku suka?

watak izzah sesuai juga dengan maya even masa preview mcm tak ok bila tgk best!
watak lisa,aaron,pak dollah ,mak hariss memang sesuai sangat!
part paling aku suka pak dollah cakap MEROYAN..hehehhee...
konkulusi FILEM MELAYU PERTAMA YANG KELUAR DARI MULUT AKU BEST!!!!!
aku bukan tak suport industri mesia aku supot aku layan cita yang lain-lain tapi perkataan best tu payah aku nak sebut.kalau best aku cakap best.tapi nie filem melayu petama aku cakap best.!

gamba?

seksa habis pic nie..asal button small xleh small dah aiyayay~ igt cita twilight tadi :P



amboi aku sengaja kecik kan gambaq ada yang klik bagi tumbuhbesaran ka?
aku tak berapa suka part nie sikit2 dah la~ takpayah tunjuk sangat aksi suami isteri :p



MAK LIMAH MANDI TAK MAU TENGOK KA?????
aku kasi clear utk para jejaka sekodeng!
best tak? best tak? muahahahaha.....

bye!

p/s: juz my opnion :)

28 comments:

anwar said...

belum tgk lagi

cik pinaz said...

x tau nak kata apa sebab tak p tgk lagi dong .. huhu

Iqah QaQa said...

cwl, mybe pengarah na buat lain dr yg lain kott sbb kalau sejibik cm dlm novel nt cm da ta best story dia, besangka baik je la kan..huhu

cik ika said...

hehe..bnyk an yg kite ta puas hati..uh a yg ika ce mse hariz masuk spital, watak mila ta sme cm dlm novel..n the end dy bg lepas cm uh je ye kt izah..
ce ny bukan diadaptasikn dr nvel uh..aiyak..

AwieKashi said...

huhu....wanie saja an...
sengal je...baru nak hantam dia..
rupanya mak dia... =)

Cik Jannah said...

waa. ombak rindu. best sangat ek?

miss kecoh said...

waaa... ombak rindu... nak tngok jugak!

cik LyLy said...

memang kalau tgk filem dgn novel lain. macam diubah. sedihhhh betul,

cik LyLy said...

memang novel dengan filem dia lain. sedihhh betul bg sesiapa yg pergi berhabis nak tgk cerita tu....

cantekk said...

belum ada ksempatan nk tgk,,,tp dah bace mcm2 review,,, berbelah bagi pon ado ni nk g ke tak =D

TiraPengemis said...

nak tengok!!!
xsabar nk tgk nieyhhh....nngs x mse tgk?
heeee.....nk prepare tisu awl2....ahhahahaa

Norlida Ramli said...

hehe..rmainya dh tgk ombak rndu ek?
ida x tgk lg..ntah bila msa nk g tgk.huhu

hakamah hamyadi said...

waaa...seksanya gambar..hehe...ramai ckp best...tp kama xtengok lagi....tgok trailer cm best

budak penjara said...

layan ong bak

umie naziera said...

citer novel angkat masuk panggung mcm nie la jadinya..

Syairani Tarmizi said...

baca novel lagi best.hehe :)

Peto (nurul izzati) said...

teringin jgk nk tontonyewww xD

nasha sanza said...

biasa je ke? hmmm..ingat nak tengok tapi macam tak jadi jer..hehe..

محمد رازيق said...

wah, x sempat tgk lagi nih.. hehe

ღ Nurrul said...

Nurrul tak tengok lagi lah.. hmm, teringin nak tgok gak , tapi tak taw bile.. hmmm

Nur Aischa said...

alamak tak paham lah apa akak crita hahah, belumtgk lagi..
uww cekcinyeww makcik tu kahkah ;D

Juliet_iRa~" said...

hee..lari ek dr novel..;p

ira br nk tgk esok..heee

eVa said...

aper2pun giler bestt crita ni.. hehe.. byk jugak yang kuar air mata tgk crita tu.. kira berjaya mendalami watak tu.. susah tau novel nak jadikan movie 100% xdpt ekot.. hehe..


nwys, cuba jer bj butang tu.. mesti comelllll awak pakai hehe

Qu azniza ;) said...

tu la de ckp best. de ckp x best, mne 1?

Ms.Siti said...

XTaw nk komen ape sebab siti xtgk lg tp dgr2 jugkla ckp cerita tu biasa2 je n lain sikit dr novel sebenar. tak taula kan pendapat org kita kna tgk sndiri dlu baru bole nk komen.

Elyzatul Nastaysah said...

kite tak smpat tgok g sayang=(

zaty said...

tak tengok lagi.entahlaa..ada jugak ke babak cmtu.haha.no komen :)

fany wany said...

nak tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk