Dec 26, 2011

Padah percaya cinta muka buku najwa latip

salam,






ini semua salah najwa latip ..aish,,,,nak tau kena baca....maaf lukisan aku buruk dasyat!


sekarang nie yang popular facebok le dengan lain kata muka buku.dulu masa zaman-zaman kegemilangan aku semua layan myspace aku tak nafikan ramai awek cun dekat myspace yg 8o% tak bertudung pakai seksi2 sekarang facebook pun still ada minah yg pakai baju sekerat2 aku tak paham depa nak tayang apa baik buka semua ja.bila gamba dia kena curi atau disalah adaptasi kan nak salah sapa? salah najwa latip ka? juz kiding cik najwa tu xtawu apa2 hehe semua salah diri sendiri la kesian najwa tak pasal nanti dia hentam aku di blog pula.cik najwa latip dah ada blog tau korunkkk :)


bahana facebook  yang aku rasa bermain diminda aku sekarang ....


1. Dp macam Juliana evans bila jumpa juling van KECIWA!!
sekarang nie aku tak paham kebanyakkan orang suka try cari gf/bf dia di muka buku.dan golongan ini di panggil desprate kud .apa yang dijadikan cerita ,gamba laa beb bleh edit gila2 hang nak ubah muka hang cun gila2 chicken chop pun no hal .hg nak jadi sapa??? habaq mai lekas..nak jadi aaron aziz,fernando toress,julia zigler,najwa latip small matter wei!! buka ja photoshop photoscape dan sbagainya edit laaa konpem ramai yg akan add korunk.SO nak dijadikan cerita slalunya org yg brknln di fb nie akan caple dulu pas tu baru ajak date sblum jumpa bukan main meroyan hari2 muka buku selepas muka bertemu muka.terus brake ye banggg??? alasan sbb i tgk kad fb muka u mcm juliana evans tu i ajak cple pas jumpa mcm kak limah sory  ye babai!! keciwa...laaa.ya la masa chat bukan main ckp i tak kisah tak kisah ayat jaaa...
.kdg2  aku rasa dalam 99% mb 1 % bejaya smp kejijang pelamin kud .yg balance tu tawakal jelaaa....


2.Ramai mempunyai muka yang sama ,sama dan sama.....menjadi tanda tanya dan persoalan ???
ok ,aku rasa semua tau tentang faker sbb aku pun ada faker .bahaya juga lah ada fake sbb dia boleh merosak  nama baik korunk.kadang2 aku tak paham napa dia jadi fake dia nak apa??apa yg dia dapat?? lemas oo..
aku penah juga lah jumpa muka satu perempuan nie aku akui dia cun habis tapi yang aku pelik berapa ramai muka macam dia kad facebook dan aku tak tahu mana satu betul dia...sbb smua muka mcm dia .org kata kalau 7 org muka sama mcm kita kalau jumpa kita bole mati?? tapi dia xmati pun... :P mitos kah..
tapi masalahnya lebih dari 7org muka macam dia baju mcm dia pose mcm dia. apa tu?...haiya fenink2....


3.Melaraaaaaaaaaaaaa kan..
bahana facebook nie satu ja kadang-kadangd ia boleh kita melaraaaakan sampai sanggup tanguh wat kerja len  asal kan dapat bermuka2  di facebook...aku pun kadang laraa main facebook dia mcm ada satu daya tarikan magnet mcm memanggil tau cth: cwl on fb on fb on fb.....:P


4.update status tapi cakap tak supa bikin...
sesetengah orang menghapdate status tak serupa bikin cakp mcm ni bla bla bla last2ly dia buat menda tu apakah?? apakah ? apakah jadahnya semua ini...pastu bajet good good ckp mcm nie mcm tu mcm nie haiyaaa.jgn cakap benda yg kita tak mampu buat k!! tapi kdg2 aku tengok budak2 baru darjah 5,6 updte status mcm org dewasa ooo....


5.Dosa mata mata dan Gambar
aku malas nak cakap tapi kadangkadang tu ada pakai tube sampai nampak benda yang tak sepatutnya ada yang  mcm nie  mcm tuuuuu...lelaki tengok free show pastu tu depa dapat dosa free juga kesian kad depaaa.bagi aku plz lah wei kita pmpuan pakai lah elok2 bukan tak da baju yang elok pun .kalaupun badan hang MANTAP sekalipun hang galak nak tayang kad orang pun .hang tayang kad laki hang sudalah!! nie aku bengang bila gamba hg orang buat bukan2 baru  hg nak nages2  repot polis bagaiiii...terlajak upload pic  payah dikkk oiittt..so upload gamba dgn bijak k!


6. Buka Aib sendiri
aku malas nak komen pasal nie paham2 lah....kan.sendiri tulis sendiri tagung!


7.Kitaran hayat cinta muka buku
haiyaa... nie lagi satu kes .facebook nie boleh tmpt cari jodoh dan tempat putus cinta .so read this carefully..


 kitaran hayat cinta muka buku :)

Add as friend ----> Approve -> Write something on wall -----> Intro -----> Everyday chatting ------> Ask number phone ------> Texting -----> Calling -----> Meet -----> Express his love ------> Couple ------> Make relationship status -----> Hangout -----> Misunderstanding  jeluz-----> Fight -----> Break up---->unfriend/block



p/s: pada adik yang masih bersekolah cintai lah buku sekolah bukan muka buku yee !

12 comments:

Nurrul said...

semua yg ada dekat ats ini adik setuju kak ! lgi2 yg posing letak gmbar dlm 1 folder muke sepesen saja dgn mulut mncung ke dpan.. herrrrgghhh ! fed up tgok !

jasmine jaszlee said...

Ape CWL cakap semua betul !

Edy Fee said...

yang p caya tu nape.kikiki
nasib2..hehee

Qil_H0shi said...

setuju sngt.,ramai yg cinte muka buku bley jumpe break.,

Muhammad Naqib said...

Gamba Edit Kasi Muke Lawo..,Hahaha..,Be Yourself la..,

umie naziera said...

amboih..hebatnya kitaran hayat fb dya..haha

Elyzatul Nastaysah said...

pandai awak create kitaran tu dear.hehe=)

si robot comel said...

kitaran tu betul2,wa banyak kali nampak,haha

semutsengal said...

Err,

takpa, mungkin jodoh dia dekat mukabuku. nak buat mcamana kan ?

Woofer Storm said...

ni semua salah najwa..hehee

#kalau ada faker tu mesti tip top sngt blogger tu..hhee

Juliet_iRa~" said...

hee..byk y btol ..:)

fb ni kdg2 mmg melalaikan..heee

BeloG MTT said...

Dah macam lagu Encik Mimpi dah, Cinta Mukabuku,Putus Di Twitter. Hikhikkk~ Apa pon dalam dunia maya ni tak boleh nak percaya sumenya 100% kann :)