Apr 30, 2011

masuk WAD sebab jerawat?

salam...


p/s : sesiapa joined my contest ....contest sedia maklum dah ditutup.but sapa yg nak hantar lagi diterima sehingga 3/5 selepas tu dah xde dah k. 
faham kalu terlambat.hehhe..
ok hadiah dan pemenang akan di umum kemudian ..
kami perlu kan masa untuk memilih bukan main random je.so harap besabar..
kalu bole tu add cwl kad facebook senang sikit  nk contc ok.
TQSM 4 joined!


berbalik citer asal...


ok my cousin masuk hospital sbb jerawat..OMG...

sepupu laki cwl dia nie aktif orgnya suka lasak pas tu captain bola..koko pon aktif.banyak terlibat aktiviti luar lah pendek kata..mmg kulit dia berminyak dan bejerawat terok teruk sgt!
tapi bagi cwl biasa lah remaja kan nanti dah berusia dia akan hilang dengan sendiri tambah kulit laki yg kasar tu paling senang nk hilang parut jerawat.so jgn bimbang sgt oke!

tapi sepupu cwl,dengar nasihat kawan dia..bagus punya kawan bagi advice xmengkaji dulu suka suki dia ja bagi petua.
yg my cousin ni pon satu ngok tak tanya owg pcya sgt cakap si kawan dia..

twu petua kawan dia bubuh ubat gigi dekat jerawat..

my cousins tu balik umah apa lagi letak ubat gigi kad jerawat...tengah malam tu muka dia bengkak...
menakutkan kud dia menjerit2 igt ka kena sampuk ka apa..tgk2 muka ya allah..terkejut cwl..
haa habis muka dia merah bengkak2 mcm kena gigit tebuan ..

mcm nie lah gambaran muka dia,,,


sampai 

MASUK WAD 2 HARI KUD!


so jgn memaen dgn jerawat jangan suka hati tempek mende kad jerawat..
tanya owg dulu..
ni tak tanya sesat lah.kang dah masuk wad!

ye la ubat gigi pon xtulis yg ubat gigi utk menghilang jerawat.
xde pon ko renung2 sampai terkeluar biji mata pon xde tulis eh..
ubat gigi untuk gigi lah hehe...

tips sebenar menghilangkan jerawat

sape yg baca majalah DARA edisi 107 Mei "11
muka surat 156

best majalah nie beli lah mcm2 ADA (EH terpromot)

1. beli pencuci muka yg benar2 utk hlg kan jerawat ..means khas 4 hlg kan jerawat ,jgn pencuci utk cerahkan kulit ko buh kad muka .bila jerawat xhilang salahkan produk.hehehe..
2.cuci muka 2 kali sehari ( means pagiwktu smbhyg subuh dan waltu malam pas balik umah jgn lebih2)
3.guna kan peyegar .penyegar tu toner lepas cuci muka kena pakai toner untk tutup liang2 pori dari terbuka selepas wajah dicuci.
4.amalkan minum air putih ( air masak) kan cwl pernah bagi tau air masak ni banyak khasiat.pas tu ambil vitamin c.bagus utk kulit.
5.pakai masker @ ubt jerawat supaya jerawat cepat kering.tp cwl cadang kan pakai masker mmg cepat kering cwl dah cuba.
6.elak mengopek ,memicit or segala cara korang wat agar jerawat tu pecah dengan kuku korang yg penuh bakteria tu..akan wat muka kowang kadar jerawat meningkat.cwl besa wat makin bertambah.so kalu nak runas jerawat tu sgt pakai alat khas utk picit jerawat mcm besi tuu..sebelum guna rendam dgn air panas dulu k.tapi bagi cwl xpayah picit biar smp dia kering k!

semua dengan izin ALLAH S.W.T insy...

saje nk mencapap muka kad sini sambil tayang jam baru hua3...i hope u dunt mind..:P

ok thanx 4 reading tqsm

paris hilton jadi barbie korunk beli tak patung tuu???

salam..

plastic is fantastic...
in 
the barbie world...


u can touch and u can play...ok!


google pic...

paris dengan plasticnya....

ok dulu aku minat minah nie..

pic google...


masa paris nie keluar aku minat lah..sbb lagu dia apa tah..mcm best..
pas tu dia suka pink je...barang2 dia car dia semua pink je....
lepas2 dia byk wat hal...tibe2 aku xminat kad dia..seksi and gedik sgt kud...
rasa nk muntah tgk dia seksi n pgai dia yg mengada dlm satu rcgn tu..haiya,,tawu la nk owg kaye....
dia naik sbb kontroversi bukan bakat lol~

tak kisah paris itu hal mu bukan hal ku...

nk cite patung paris nie...

sebelum tu layan nie dulu....





paris wit the pink...pinky dooo






semua girl suka pink termasuk i...
ade nmpk i mcm paris x heheh?
ok lah nice barbie doll paris......
cuma...cuma..kalu tukar versi patung muka lain lagi cantik hehehe...
harga tu murah lah sikit kan...


ok lah kalu korunk beli tak patung muka paris?




kalu saya tak!




baik aku p melantak lagi best..heheh

hua3 ... Peace!




Apr 29, 2011

baju kate middleton macam kebaya je?

salam...

first of all

congarates to

kate middleton & william

pic from google:
love u both

teteeetetttttttttttttttt


kate mmg cun giler dah majlis wlpon dia berusia dari will ttp nmpk mcm seumur je...
meletop kud...
suka tgk pkwnan diaowg simple je....
takde lah cincin berbatu...cincin simple cincin ...xbeli pon pakai cincin had turun temurun..

bukan mcm kita ni haa..nk menunjuk2 angka mas kahwin mau 9999,,1111 ..mcm2
(tak maksud kan siapa ..teeet)

ok bukan nk cite pasal pkwnan mereka yg the voke cuma...

cwl suka gaun si kate...xlama lagi princes kate lah....belum ditabal sah lagi..so juz cal kate hehe..suka hati kau je cwl..


nak cite sala gaun kate yg meletoppp



 pic from google

gaun kate mmg cun lah!
sopan je ..
xdelah seksi mcm setengah org tu semua nk tayang...
so love lah style kate punya gaun!



tapi bila diusha balik gaun kate adaptasi kebaya ke???



waoooo...


cuba tgk..


bahagian atas tu mcm design kebaya....yg bawah tu dia kembang xsama le..kebaya dia kecut hehhe...


woo rasa nya kalu kate pakai kebaya lagi meletop la..kan...!!!


 ok lah

tak kisahlaaa dah kahwin dah pun..

muga kekal hingga ke anak cucu...



tq 4 reading :)

saya tak normal (T_T)

SALAM...

wuhaaa.......

kenapa saia bukan awak...saia makan bnyk2 sy xgemuk...
saya nk gemuk,nk gemuk,nk gemuk....!

semua org nk kurus...

i nak badan gempal2 chuby2 hahauua...
metabolisme xseimbang so mkn byk pon cam xgune sajerrr....


kalu i rendah mesti berat i nie seimbang suda...sbb kaki panjang mybbkan i punya berat badan xseimbang...
(gedik minah nie duk i i i..penampaq kang heheh)




BERAT IDEAL SAYA ADALAH

55 KG

TETAPI BERAT YANG SEDIA ADA ...ADALAH

40 KG


Tapi sekarang dah naik 2 kg lepas  dgr nasihat mhg minum air masak..tapi dia xkekal tu xsyiuuk tu...
kejap naik kejap turun..aiyayayay..bila nak gemok nie...

LAGI 15 KG utk dapat berat ideal....jauh nya perjalan...huhuhuaaa... 
kalu ideal baru pakai baju pon owg xnmpk ler mcm tiang...
nk pakai kebaya or baju lain2 pon pk 2 3 kali...takut nmpk kurus sgt2...

Lepas 2 cwl nie cerah sikit....putih lah...(perasan)
emmm kaloo huh lagi mcm mayat hidup..
budak chinese or membe2 pernah lo gelar cwl mcm mayat hidup...(T_T)


SBB tu cwl nk gemuk nak bagi nampak seimbang xnak kurus sgt2 mcm org sakit ja....


sebenarnya cwl ni malas makan hehehe...
sanggup tidur dari makan hehhe kalu benar2 lapo baru makan( xsenonoh punya habiit).
 hehhehe......
 Sebab mcm dah give up...ler...


mcm2 ubat ada try xde la mcm2 ada lah..tapi xgemuk pon?


so sape2 yg ada tips nk gemuk mendadak...leave cummen...plz222..i need....

DOA KAN SAYA DAPAT BERAT badan ideal secepat mungkin... :)





NAK TANYA....



SALAM..



KALU CWL WAT VIDEO TUTORIAL...
spt  ware hijab,or else..
AGAK2 KENA KUTUK TAK? 

or xpayah ler...

need padangan sebelom buat....

TQSM YG KUMEN  :)


bile orang lain kutuk awak di blog dier..errr sengal...

salam..salam..semua...


yo ..yo...semua tanya aku ada dak tu kutuk aku kaw2 di blog...siap buh entry muke ok...

OMG!!!

ACAh je..sebenarnya dah tawu lama dah saje wat xtawu...
kepada yg tawu dan kepada yg xtawu..erm mai nak explain sikit...

tu kisah lama. der u dah lambat...
..dulu yes saya admin kad satu group tu..pas tu dah stop..xnak jadi admin byk t.jwb kud jadi budak suruhan pon xpe lah...haha...


herm sebnornya salah faham...sikit..mb dia xdapat terima teguran kita..
xsemua dapat terima kehadiran kita dan tak mudah untuk org senang dengan kehadiran kita..faham kan???

sbb dia wat nie cwl tegur die...n ada lah ayat2 lain..


huhuhu...rasa nya patut tegur ke x? bila kad tmpt owg dia kata cam tu...

cwl bukan sumone yg jenis buruk2 kan owg di blog itu bukan saya..heha..kalu gado mcm mana pon cwl xkan lah tempek gambo dia kad blog pas tu mencaci...rasanya nmpk mcm budak2 kud..no need la.
sapa yg kenal cwl tawu lah..saya bukan spt org tu want entry...
berpegang teguh tak kan link or sebut nama dia di blog...

al kisah dia...

dia nie kawan cwl ..
sebenarnya dia bukan suka cwl wat suke2..mmg lah dari dia cwl kenal blog dan dari dia juga lah cwl kenal keburukan or musuh2 di blog..
pelikan kita berblogging juz hapy2 tapi ada yg xsuke..nk wat cmna ..kan xkan nk pksa org suke kite...
dan 
budak xxx nie adalah kawan kepada yg xsuka cwl ok.

dialog dengan xxx

xxx: !@$%^&*(_(*&^%$ ( mencarut2)
cwl: erm jgn lah kata mcm tu...
xxx: lupa diri dulu kau pernah joined ini teeeeeeeeeeeeeet....pas tu dah lupa?
cwl: owh saje tukar mood ...hehe..nanti ada msa joined lah balik..(cwl mood riang gembira)
xxx: oow melenting
cwl: ??????
xxx: rasa bagus sgt dgn TEEEETTT..... admin sana?
cwl: saya juz tlg membe...

pas tu dia print screen ubah ayat..sebnor cwl pon dah print screen ayat2 dia..
tapi xnak tayang kang malu pula dia...

tapi nk tunjuk sikit..

tak paham tentang ini...


personal chat

xxx: sebenarnya kawan ko tu pon teeet xsuka ko..
cwl:xpela
xxx: siap lah ko aku wat entry maut kad ko..
cwl: saya xlayan fitnah..
xxx: aku sumpah owg xfolow blog ko.. ( woo sumpahan mashuri ....)

lepas tu cwl buang dia dari friend!

igt satle masalah... tibe2...

ada org bg tau cwl...

membe baik hati: wei2..kesian ko ada owg wat entry sal ko..aku baca tapi ayat dia tulis kad chat dah berubah lah...
dia edit ea???

cwl: jap nak tgk...

 entry  xxx..

bla..bla cwl budget bagus ..bla.bla
..bla..bla...bla..

 (ye la aku suka buject2 takut over buject)
hehehe smpt wat lawak lagi pdhal dah kena kutuk kaw2...

glup2 terkejut sambil tercekek nk tergelak pon ada cam budak xmatang..hehe,,,nevermine la...aku dapat pahala free best nie,sapa nak bagi?
( sebenornya dalam hati sedih)

xpelah aku maaf kan besa lah adik2 lagi pon..belajar dari kesilapan..hehe..mb xramai suka bila di tegur...

ok apa cwl bila buat 
kena kutuk kau2 di blog???....


1. memohon pada Allah s.w.t agar insan yg menyebarkan fitnah itu diampunkan dosa nya dan muga2 dia sedar akan kesilapan dia...(AMIN)
2.cwl pi blog tulis mintak maaf ( tapi dia halau n removed cument cwl)
3.tidak terlalu ambil hati,buat ia sbg pengajaran dan belajar dari kesilapan (i'm not pertfect)

SO CWL XBERHENTI MEMBLOGGING...WAT PE NAK STOP SBB DIA?

pas tu ada tangan2 n mulut tepuk tangan bila cwl kena mcm tu...dia puas hati..kud..but pas tu cwl pon dah xkwn dgn dia bf cwl pon xbagi kwn dengan dia tu..sbb bf cwl kenal sapa depa duaolang tu...
tapi cwl nk kawan juga..xsuke gado2...
suke kawan dengan semua...
(pasal nie biar dirahsiakan)

selepas kejadian tu cwl bangun dan mula berkarier sendri tanpa mengharap bantuan org sgt
( siket2 adela haha)

semuanya dah berlalu dan pengajaran wat CWL..
masa tu baru nak kenal erti blog...haha..kesian kan start2 kena kutuk..


thanx 4 reading 

I'm not PERFECT but i not single too hehe...




























upin ipin tiru CWL??

salam 

upin ipin pic google

upin ipin TIRU CWL???
hehe tipu je ...


KEBETULAN SAJA...


semalam tunjuk gambo kecik2 ..kuwang asam punya mhg kata saya upin ipin heheh...
dah baru nak belagak comel..choIII~

tapi bila tgk rasa ade betull..hahaha...
upin ipin punya rambut mcm cwl masa kecik2 la...
sekarang dah besar rambut i lebat k...! 
starigt tebal n perang ( heheh gelak itik belagak)



tapi rambut cwl xsama mcm krakter upin ipin..tapi sama dgn si rajoo ..



AIYOYO....
RAMBUT SAMA WARNA KULIT LAIN NAAA!


ALAA raju ni bela kerbau yg si sapi tu..


bukan safee sali k..NO no..NO..


sory brader gurau jer...pic from google i searched2 je..u kan public figure hehe..


yang ni betul...


rajoo dan sappy..




ok lah 


bubye..jgn wat spekulasi hahah...



salam...

Apr 28, 2011

MY Dad...

salam...


hari nie nak ciiter sal abah bukan sebb hari ayah ke hari bapa sedunia ke cwl nk wat entry nie...
juz kerna teharu and bangga dengan ayah..

i'm proud to be your daughter..




masa kecik tawu xcomel  jangan kutuk huh!

(bila tgk nalik rasa saya ikud muka ayah)

abah cwl nie mmg tegas lah..biasa la bekas pesara air force.
yes abah bekerja sbg air force dulu...skg dah pencen.
abah mmg garang sgt2 ....takut lah bila tgk abah mara kadang2.tapi abah dia marah cwl n adik beradik lain selalu bersebab..sebenarnya abah bukan garang dia sayang kami semua.i realise about that..
so dalam family kami..nie byk habis masa bersama lah.sbb abah xbagi kami keluar sgt2 pastu balik lambat2 kan.dia tak bagi ye lah tambah kami anak pmpuan byk duk umah.keluar umah bila perlu ja.so kalu nk keluar ngn membe2 kena bg tau dgn sapa bila n pukul berapa.sbb tu mhg nk keluar pon dia mintak permission bukan suka2 bawa keluar.heheh...
biasalah kan kalu mana anak2 pon mesti lebih rapat dengan ibu...kan?
ye la...ntah semula jadi kud..kdg2 peribadi banyak dengan mama.sebab rasa segan kan nk citer dengan ayah..hehhee....

ok lah

pasal abah...
abah cwl CWL masa kecik2 dah jadi anak yatim ..
mak ( opah cwl) nie adalah chinse .so tu abah putih.
and tok wan (ayah kepada abah) cwl tinggal abah dari kecik2 dan kahwen dgn org lain.
so abah tinggal dengan nenek angkat dia melayu lah ( nenek angkat bela mak abah yg chinese tu).
selepas opah cwl meninggal, (mak long) kakak kepada abah cwl pula meninggal..
meninggal dari kecik sbb sakit tekak abah cita owg dulu2 mana bawa g hospital..
ajal kan xkira owg...
pas tu abah tinggal dengan nenek angkt dia abah kata mmg hidup susah sngt2 so dia tekad stdy rajen2...
 tapi lepas meningkat besar sikit.nenek sebelah tok wan (bapa kepada abah cwl) amek jaga abah...
abah citer selalu kena dera xbagi makan,suruh wat keja..smp lapar terpaksa curi makan udang kering..
so sedih dgar cita abah masa kecik2 dan cwl tau zaman  knk2 abah mmg pebuh dgn duka..
pas tu owg bg tau kad nenek angkt suruh amek abah balik.so nenek angkt amek lah balik..
jaga abah sampai abah jadi airforce...selepas tu nenek perempuan mnggal dulu..
abah cite masa dia nk p luar negeri dia tggl tok laki..kiranya last dia jumpa xdan manja2..pas balik2 igt ka tok laki ada kad umah jiran sbb abah bagi duit kad jiran mintak tgk2.
balik2 pegi umah jiran tau2 tok laki dan meninggal.so abah rasa sedih sgt2.
tapi bg cwl abah cwl bukan pedendam lepas tok laki meninggal dia terus cari ayah kandung dia..
hermm tu lah serba sikit life abah...

abah nie dia tegas dalam mendidik kami..semua..
bagi cwl abah cwl seorang berfikiran luas..mb luas perjalan banyak la pengalaman kan..
dan cwl rasa abah cwl seorang yg bijak lah selalu bg idea bernas.
so kami yg anak2 ni kalu xtau pasal isu semasa or apa dalam pelajaran selalu nya akan tanya abah la..
and abah sangat2 fluent n teror dalam bahasa inggeris.
yela selalu merantau.hehe..

dan bagi cwl....
abah adalah abah NO1 yg terbaik di dunia!




abah masa muda..smart hehe..


with his sapa aku cwl xtau hehe...xtanya pon

in united states
tawu kad mana?


 suka lah suasana dengan basikal lama tu hehhe


 wit his friend..

 my abah..

 jauh perjalanan luas pengalaman..hhee

kawan abah..

 tengah duduk hujung sblah kanan is abah cwl..



serba sikit pasal abah cwl...

korunk mesti ada cite pasal ayah korunk masing2 kan...

apa2 saya sayang abah so much!



tq 4 reading... :)

Bila BFF sendiri rampas boyfriend korunk?

salam..

again baru dapat citer dari seseorg...

rampas bf membe sendri...

telefon bunyi...lagu justin baby ok..haha..
cwl lari kecilan mengangkat call...
perbualan cwl dgn membe lamo di plkn..


MRS.X ...


sebelum nk bagi tau mrs x. nie mmg hot cple dgn mr x.sebelum diaowg masuk plkn lag..
mmg romantik lah...
cuma cwl single mingle kad situ...


cwl:  haloo
x: haloo wani,igt x lagi...?
cwl: igt lah nama hg timbul kad hp aku ni ha...
x: huhu sedih aku...di khianti...
cwl : sapa cube ceciceter aku xpaham..ngah keja nie,,,


x: igt my bf aku mr x....kan....igt  x minah nama mrs P nie..igt kan?

cwl: igt tp mrs p bukan kawan baik ko giler2 ke???


x: nie nak citer...

mcm nie..
...xkan tak tau mr p tu belajar setempat ngn bf aku...
aku jauh dari bf aku...
aku mintak my bff aku tu jenguk2 bf aku takut la kan ada gurl len..
aku pcya giler kad die kud smp suruh tgk bf aku...
bila aku gado aku mintak  tlg dia ..tlg pujuk bf aku bg pihak aku la kan...


pas tu si P ckp xpe dia tlg tapi jgn duk contc mr x,sbb mrx pesan jgn contc.biar aku satle....

aku pon biar dalam seminggu aku pecaya lah kan..kawan baik punya pasal...

then2 pas seminggu..

mr X kata kita brake kononya aku xamek berat..aku xpeduli dia..aku ada jantan lain..



ok aku terima wei..pas  2 3 hari dia in relation ship dengan mrs P ..apa kes wei??


pas tu siap buh gambo diaowg jalan2 peluk...igt aku hape wei..


cwl : sabo je lah....



mrs x: xpelah dia wat kad aku satu hari dia akan kena balik,aku bengang mrs P KWN BAIK AKU TU...
xmai mintak maaf wat derk je.mcm xde pe2..xmsj aku langsung dah...

cwl : bagi aku xpayah la kumbang bukan sekor yg pmpuan tu kau xpayah kawan dah ler...


mrs x: huh payah aku nk pcya org dah..


cwl: jgn pecaya k!



so moral of the story...kawan makan kawan..

i feel GOOD!


SOFIEY JACKET BUTIK eDast you!!! (cwl jd model sebentar)

salam...

sgt2 teharu di beri kepercayaan oleh BUTIK eDast utk wat entry sal sofiey jacket!!

seBenar nya mmg CWL nk wat pon...hehe 

yela sofiey jacket sumpah cun !

cuz cwl dah beli yellow colour skg on the way oder colour biru.ini membukti kan cantik
smp cwl membeli wat kali kedua nya haa!!

nak tunjuk kad korunk2 yg cwl beli ni jadi model sofiey jacket utk edast butik jap hehe...
jeng2

cwl punya warna yellow..


 baju nie pon cwl beli kad edast!

maaf la model xberapa cun..jacket nie mmg cun suka gila lah!

muka budak bahagia pakai sofiey jacket!!

gambo ni masa cwl on the way nk out....so amek2 pic jap dalam bilik.berangan2
  maaf la model xbapa cun.yg penting sofiey jacket nie sumpah cun!

saya beli di..


mmg indah sungguh brg2 kad eDast!


BUTIK eDast

kalo korunk nak juga boleh klik link di atas ok!


acct dia ada  5 colour


 yg nie cwl on the way oder..
biru nie bg cwl lain dari yg lain.jarang jumpa jacket colour biru mcm nie.



putih nie mcm soft sesuai nk match dgn baju colour apa2!
 putih nie dia cam gadis sweety2 pakai !


 hot pink ..gadis2 yg suka pink n nk lebih pinky dan funky try beli colour pink!
dan bila korunk pakai totaly nmpk hot!


black,yg digemari ramai sbb paling senang nk dress!



yellow mmg cantek sungguh cun cwl beli!!!




Fatin Liyana PON ADA sofiey jacket..


ni baru model..




p/s :yg warna biru nie cwl on the way oder hahhaa..xsabo!




harga dia pon berpatutan cuma RM45.00 ja..

sbb mmg berbaloi dengan harga dia sbb material dia soft,cotton xpanas.n sesuai nk match2 dgn blouse..

yang penting cantik dan selesa!




paham2 la kalu benda cantik nie mmg sepantas kilat habis.
but
owner edast cakap kali nie dia ada banyak..



TAPI
SAPA CEPAT DIA DAPAT

DAH oder korunk jgn XBAYAR pula k.!


cwl nie agak cerewet dalam membeli belah nie.cerewet dari segi material,dari segi ketahanan
but dekat  BUTIK eDast
 cwl puas hati 
sbbnya harga barang dia sesuai dgn kualiti dia!
selama cwl beli brg kad edast xpernah ada masalah.
mmg best lah brg2 kad edast! 
layanan dia mcm 5 star punya lah! 
dan bila korunk beli korunk akan beli lagi!!! dan lagi! 

pasal sofiey jacket nie..
susah nk gambarkan pendek kata jacket nie mmg cantik n sesuai nk pakai kad outdoor ,rasa2 malas pakai lawa juz pakai sofiey jacket ni! confirm ia nmpk perfect .mesti bila korunk pakai org tgk ja.sbb mmg cun . 
CWL jamin korunk puas hati!
so apa jum ramai2 serbu beli sofiey jacket sebelum habis!
klik this link
 TQ eDast LOVE U!!

Apr 27, 2011

RATU MALAYSIA IDAMAN JEJAKA MELAYA...

salam...




ratu asia yg digilai ramai....

sesiapa memandang dia pasti nak ajak kahwen...



dia digelar ratu malaysia tapi xde dalam senarai...


cun sampai out of senarai k!


 cwl pon minat dia...

hehe....





lawa siutt....














siapa berkenan bole hubungi saya heheh...





TIPU JER...


gambo nie bila tercantum macam muka aku lak hahahaha....


MATA  zaiton same 'ooon
HIDUNG...liyana jasmay
MULUT...diana daniella
DAGU... memey suhaiza..



UJI MINDA!

TQSM

ye la awok owang bando kita jo owe kampong kan!

salam...

semalam cwl cuti....

huhu then start koje...pelik cuti rabu kan nk wat cmna naseb oden ..hermm...

semalam ada perkara sengal berlaku...


alahai menyampah bila daku teringat kembali asa nk cepok2 budak tu...

pendek kan cerita cwl p kedai makan dengan siapa jangan tanya tapi warung je lah..
kedai makan biasa yg ada jual ulam2 biasa lakan ...owg kampong.bukan owg bandor ...kampong girl..
saya bangga jadi budak kampung k!

ok balik ke cerita asal,satu minah ni ...cwl xkenal pon tapi menyampah tgk gelagat ya allah....gedix lol...
tawu lah keluar ngn bf ..nak jadi plastic ke apa ke hypo ke apa ke tak payah lah menghina makanan org kampung..



kedai makan nie mcm bufe lah kan, so berbaris semua...
bila berbaris nie ada satu minah nie..cwl tgk bf dia pon malu dgn gelagat dia..tawu dia nk wat manja tapi awek lu wat xkena tempat la brader...

dekat bufe tu ada lah ulam2 ,mcm ulan raja,pudina,petai,jering, hapa lagi mcm2 la..
sambal belacan ada,tempoyak ada ,,sapa nak amek.
i orang melayu k ,i makan belacan sapa yg ckp xpenah makan tu ntah lah...
tak kisah lah tapi xpayah menghina k...!!!


ok cwl nk citer situasi minah kerek tu....



muka minah kerek tu dgn gincu terang nyampah aku..



cwl dengan gembira cedok lah semua ulam2 ,semua lah kan.pas tu minah tu dah kad sebelah dgn bf dia.
kalu nk ckp pon cakap jauh2 tawu minah tu cakap ape..

B, i xmakan petai ,belacan, ulam2 nanti busuk mulut i pastu pahit er..,ni makanan orang kampung hulu banat mana nie.sapa lah yg bongok makan ulam2 nie mmg kampong tol lah b..
patut lah mulut orang kampung busuk2 kan..
dia gelak dgn nada kutilanak tol!!

bf dia pon diam jer...


haloo minah nampak tak owg kad belakang nie tgah amek apa.
kalu ya xsuka pon cakap jauh2 !

mmg mulut ko orygnal busuk ler...



gini lah....

kok ya xmakan xsuka xpayah menghina begitu sekali..cakap siang pandang2 lor ci adek oitt..

takut apa yg awak cakap tu makan diri kud...
  


ulam2 ulaman...pic from google...



 ulam2 ni banyak khasiat,awek muda,kurang2 muka aku nampak muda dari ko.cis!
bikin panas tol!


ko xbesa makan xtau betapa sedap nyer...

asal kalu org bandar xleh makan ulam2???

haiyaaa...

saya bangga jadi dak kampung,lantak la org nk kata apa.i xbangga jadi budak bando...pon

ok kampung girl disini hua2!




jgn terasa dengan entry nie..saya hanya tuju to that gurl yg menghina makanan.
ulam2 tu ciptaan allah so i rasa xpatut lah di hina..

tak kira lah awak orang bandar or orang kampung plz respect each other..

sebelum datang nya bandar rasa nya di situ xde kampung ke??

so juz renung2....


 thanx 4 reading ...

Apr 26, 2011

saya tak sama dengan heliza

salam 



heheh sebenornya....
ingin memberi pembetulan kepada anda bahawa saya dan heliza tiada ikatan yg sah heheh...



mana2 cwl pi mesti kena kait kan muka sama dengan heliza..dkat fb pon kait dgn dia.di blog pon kait juga (T_T)
asal heliza je saya asal heliza saya juga bila asal heliza je cwl hehhe...gurau je...


cwl dah ukur biji mata,dah usha muka heliza bersegi2 conclusion  

TAK SAMA PON...


Heliza tu jauh berganda COMEL,CANTEK, dari saia yg xseberapa nie...



so disini ingin menegaskan bahawa muka kami berbeza...



jum usha perbezaan muka kami..


nampak tak samA pon..

mai bagi penjelasan...

posiing yg sama tp muka xsama.

mata heliza, lebih bulat n beso.dan cwl xpakai lens.apa lagi yg xsama bnyk lah xsama.
mak ayah pon berlainan jauh sekali ada kena sepupu sepapat..

ada yg lebih sama dengan dia dan iras bukan cwl ok!

bukti kali kedua tak sama..



nampak2 xsama kan?



yes ...


so pas  xnak kait nama cwl iras heliza lagi naa..


totaly xsama..


TQ!

Nikmat & Rahsia Di sebalik wuduk (air sembahyang)

salam...

pic from google..



wuduk...

Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri.
Pernahkah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa?

adakah kita hanya mengambil wuduk ketika untuk menunaikan ibadah solat?



so di sini cwl nk shared sikit ilmu yg cwl ada...jika ada salah dan silap mintak teguran dari korunk semua.


sbb saya pon masih belajar,dan tidak layak nk menegur org ..



i'm not perfect too..



hopes ni dapat shared info dengan kamu semua...    


Rahsia Di sebalik Air Sembahyang (wuduk)



1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".

Penjelasan nombor 1 :  Secara atau tidak sedar ,kita hari-hari bercakap perkara2 yang tak bermanfaat dan perkara2 yg menjatuhkan dosa dn sbgnya.




2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, putihkanlah muka ku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".

Penjelasan nombor 2 : Ahli syurga mukanya putih berseri-seri.


3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, berikanlah hisab-hisabku ditangan kanan ku ini".

Penjelasan nombor 3 : Ahli syurga diberikan hisab-hisabnya di tangan kanan


4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".

Penjelasan nombor 4 : Ahli neraka diberikan hisab-hisabnya di tangan kiri .


5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah,lindunganlah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".

Penjelasan nombor 5 : Panas di Padang Masyar macam matahari sejengkal di atas kepala.


6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini"

Penjelasan nombor 6 : Hari-hari mendengar orang mengumpat, memfitnah dan sbg


7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan."Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".

Penjelasan nombor 7 : Ahli syurga melintasi titian
dengan pantas sekali..


8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,"Ya, Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan tempat- tempat maksiat"
Penjelasan nombor 8 : Qada' dan Qadar kita di tangan Allah.



seterusnya...


sedar kita atau tak  kasih sayang  Allah s.w.t terhadap hambanya  menjadikan mengambil wuduk itu wajib..
wuduk juga dapat menjaga kesihatan kita.bertapa besarnya kasih Allah s.w.t kepada umatnya...

kalu nak tau wuduk dapat menjaga kesihatan lebih lanjut
klik this link



http://al-zuhaily.blogspot.com/2008/10/rahsia-syariah-wuduk.html



insy muga2 dapat membantu korunk semua..


jika ada salah silap dan tambahan mintak teguran...


tqsm 4 reading dan kepada yg setia mmberi komen..

wslam..

cwl dan kembarnya...

salam..


cwl dah lama terpisah dgn kembar cwl tu..

ramai yg xtau kembar cwl kan?


yes cwl ada kembar seiras ok dia lg cun dia di minati ramai...heheh..
dia dah fofular sekarang..

dia xnak kawan dgn cwl...

oklah korang pon mst minat dia juga..sapa lah cwl nie heheh...


 none make up.
huh napa muka saya nmpk pelik..
masa nie dalam kelas mengajar student math..part time kekeke...


berangan sekejap tggu my kakak si cikgu tu ngajor..

tibe2 terjumpa my kembar..


eh2...

tibe2 jumpa my kembar lamooo xjumpa..


dia dah sombong sekarang xnk kawan dgn cwl

xpelah sapa lah saya...

nama dia 

cik wanie boleh blah..

ok lah...

xpe xnk  kawan kita awak dah cantek dah besar dah sombong sekarang kan!!!!!





neverminne!




taknak kawan awak lagi!



nie lah my kembar tu..hehhe










ok fine awak dah sombong..


hehe..





motif entry nie xde motif...



sbb busan keseoragan bubye..