May 30, 2011

sad love story ( terutama lelaki kaki pasang awek banyak2 !)

salam....

dapat story msj nie kad fb...
ada orang TAG  kan..sedih juga baca...tq y g tag..wat air mata aku meleleh..sob3
rasa menyampah...kad laki tu...
korunk layan lah sendry..then comment...





Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima.. 
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah..



Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....




apa pendapat korunk? 


dgar lagu nie...juga...
MELUPAKAN MU MEMERLUKAN MASA...YG LAMA...


JODOH PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN...

May 29, 2011

sapa boleh teka drawing nie....nk ckap apa...

salam

cwl ada tugasan utk korang...




bina satu ayat apa..orange tu nak cakap,,,,

leave coment now!

saya tengah belajar main gitar ...suke2 saje...

salam...

suka lagu ST12 jgn pernah berubah smp cwl sggup belajar and nak tawu code..dia..
 even lagu tu dah lapok..suka bila transfer jadi  accoustic...

still learning ....


nie code ST12 jgn pernah berubah..

Dm Am
Biarkan waktu teruslah berputar,

Gm Dm
mencintai kamu penuh rasa sabar.

F Gm
Meski sakit hati ini kau tinggalkan,

Am
ku ikhlas ‘tuk bertahan

Dm Am
Cintaku padamu begitu besar,

Gm Dm
namun kau tak pernah bisa merasakan

F Gm
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal,

Am
membuat keresahan


Bridge:

Bb C F Dm
Kau meninggalkanku tanpa perasaan

Em7-5 Am Dm
hingga ku jatuhkan air mata

Am Dm
Kekecewaan ku sungguh tak berarah

Gm Am Dm
Biarkan ku harus bertahan





Reff:

Bb C F
Jangan pernah kau coba untuk berubah

Gm Am Dm
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Bb C F
Jangan pernah kau coba untuk berubah

Gm Am Dm
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Bb C F
Jangan pernah kau coba untuk berubah

Gm Am Dm
Ku relakan yang indah dalam hatinya


 this code pon belajar dekat abang .dia mmg pakar..
insy dah mahir boleh kongsi code lagi...
hope one day bole main layan feeling...
tak da niat jadi YUNA pon...
sekadar hiburan diri sendry....
if cwl start main gitar means yuna tiru cwl la..heheh
paham2 la maksud tersirat dan tersurat...

bye...


layan,,,,



May 28, 2011

kenapa ini terjadi???

salam...

kenapa cwl nak balas coment....

TAK BOLE?





xde button cument???

korunk boleh komen tak???

macam mana nak wat nie...

(T-T)




May 27, 2011

need YOUR FEEDBACK ASAP! tolong saya!!!!


SALAM...

hari nie cwl nak tanya...

cwl ingat nak jual baju2 n shawl cwl yg banyak2...cuz laci dah penuh..da cwl ingat nak jual baju2 nie..
dgn harga half la..
cwl selalu beli baju smp rm80-150 above...
tapi baju nie semua baru2 sbb cwl pakai sekali dua..ja....
so kalu cwl nak jual shawl,jacket,baju korunk nak x????

example macam nie...




next cwl nak jual broch yang cwl kait sendry....made in hand..xde jual kd mana2...



  daisy broch

 butter fly..pin

roses borch

example



korunk nak x???


HARGA AKAN DI TULIS JIKA ADA PERMINTAAN..
INI SEKADAR NAK TENGOK DULU ADA TAK ORANG NAK..


KALU ADA PERMINTAAN BARU CWL LETAK HARGA 




HARAP MAKLUM.



then cwl bingung nk wat tutorial apa any sugesst??

Kebesaran ALLAH S.W.T

salam...


sungguh indah ciptaan ALLAH S.W.T ...

terpegun gila tgk...
gerhana rainbow...
sapa tgk pagi tadi?
mak su dari mekah yg wat umrah thp kul 4 pagi bg tau pasal nie..
kad sana nampak clear dgn bulan..
insy time2 nie berdoa elok..
ya allah aku bersyukur kau beri aku kesempatan untuk melihat ciptaan mu yg indah..muga akn dtg dapat lihat lagi insy amin...




macam babak nur qaseh pulak hehehe...






cantikkan....?

May 26, 2011

perlu ke seksi kalu nak pikat lelaki????

salam...


heliza helmi the comel

kenapa ada gambo heliza helmi disini...????
cwl selalu dikaitkan dgn dia..so mula2 cam xsuke..but lame2...rasa ishk suka lah!
 cwl dah mula minat dekat kad ija..dgn personalty dia yg kanak2 rabena...
cara petuturan dia,,,
rasa nya kak ija mmg layak jadi roll model...
i loike u lah...



acct nak citer sal sumone yg cwl kenal...yg dulu xmcm tu..n skg dah berubah mendadak...

xpaham kenapa dia wat mcm tu..


apa dah jadi dgn dia?


acct this girl nie...dulu xmacm tu..pas dia putus cple,,,dia cuba jadi sumone yg lain....
maens dia berubah dari segi penampilan....ke arah yg kurang baik la...
citer dia cmni...dia nie mmg dari dulu cam sopan alim..juga la...then dia ada bf..
ok then dia org putus...n dia msih nk kjar2 laki tu..
dia tgk gf baru exbf dia seksi,free hair...pakai tube...n dia pon nak macam tu...
now dia dah mula pakai skirt ,tube n what eva...
tapi dia ttap x balik dgn ex dia...

so the moral of story perlu ke seksi utk pikat lelaki nie?

kadang2 bila tanya lelaki...
mesti diowg ckp....

dah free show ...tgk jelah....mana2 lelaki pon mesti tertgok..dah public...

so adakah korunk nk jd free show?

 even mmg lah yg seksi ni xsmstinya jahat,sosial..but persepsi org dgn kita...
mst org cam pandang rendahkan...
so rasa nya korunk nk ke kena pdg rendah?
nak ke di label perempaun murahan??

nak ke jadi bahan peeps???

&
 nak di bahang di akhrat kelak?
so renung2kan lah....


tibe2 tgah search gambo seksi utk dijadi entry dalam blog..tibe2 keluar gosip sal kak miera n lisa seksi...oh my idola..what hapen....kecewa 1 minit...





















pic from google....




sory kalu sape2 terasa dgn entry nie...
entry nie bukan untuk korunk je
entry untuk saya juga,,,,reminder to me also!

bye2

May 25, 2011

6ixth Sense tiru intro St12? dituduh tiada modal....

 salam...





ada kedengaran suara2 kecil mengatakan 6ixth sense yg best dgn lagu2 mantap tiru intro St12...
so mari kita tgk lagu mana yg sama intro tu....
adakah kebetulan...???
@
korunk salah dengar kud...

 lagu yg dikaitkan intro dia sama tu adalah..

menyesal milik 6ixth sense  vs   jangan pernah berubah milik ST12  

dua2 lagu ni MANTAP OK!

KORUNK XPAYAH DENGAR HABIS..PLAY2 DUA DGAR INTRO JE...

CUBA DGAR SAME KE X INTRO DIA..


6ITXTN SENSE VERSI LAJU, ST12 VERSI SLOW...









st12 oR IN INDONESIA estee 12!



6sixth sense MALAYSIA BOLE!


MALAYSIA DAN INDONESIA SAHABAT 4 EVA K!

natah lah....rasa mcm xsama....tapi kdg2 mcm2 sama...cmna ni...

apa pendapat korunk...????

cwl rasa xsama pon .ntah..la

KALU sama pon tu secara kebetulan nama pon negara jiran yang bersahabt..xsalah kud kalu ada sama sikit..
so xpayah nk gado2 kad yourtube...lagu malaysia ,lagu indonesia..
kdg2 tgah layan2 tgk2 kad utube tu korunk dok bertekak kutuk sesama sndry..
terus jadi cam thape2...
muzik ni universal...
so xyah nak gado2...
sama2 layan muzik...
ok!
saling support menyaport xsalahkan..lagi pon kita serumpun..juga..
orang kata apa satu archipelago..apa ko merepek ni cwl..tah ejaan pon salah nie...hehehe...


ok lah..lagu estee 12 dah lama dah since 2008..and lagu menyesal milik 6ixth since 2010 or dah lama..not sure..tapi lagu menyesal bermain di liang2 radio sekitar tahun tu lah kan..

dua2 vokalis berasal dari indonesia dan mmpunyai vokal yg mantap lah kan.
kadang2 semua ni kebetulan lahkan...
biasalah kan..mulut orang..mcm2 nk cakap..
mulut org kita xleh nk dgar sgt ,kalu dgar pengsan dek kerna melayan..so said what eva!

DUA2 lagu nie ada maksud yg tersirat sendry..
dan ayat2 yg disusun..membuat semua yg dgar..terjiwang2...
didalam bilik sambil golek2
layan FEEL....



antara dua lagu nie..

KORUNK SUKA YANG MANA?


NAK YANG MENYESAL KE?


NAK YANG JANGAN BERUBAH ?

hehhe keputusan ditgn anda...


SILA UNDI SEKARANG!

May 24, 2011

Blog CWL kena sepak !

salam....


wlpon not in mood..tapi tibe ada lah level mood naik sikitkan..nk update blog...


ramai yg tanya sal edit2 blog....sbb cwl kan dah upgarde blog...ayat xbole blah mcm upgrade game
bukan cwl yg edit2 blog..
ni maaf la kdg2 tanya kad cwl..ckp maaf xtawu..
tapi ada yg tarik muka..siap menjeling2..ku bertentang..hehehe


blog nie di edit sepenuhnya oleh  wan hazel

kalu korunk nak blog mcm mana pon boleh tempah dekat 


OK...

jangan marah2...hehhe...peace..

blog cwl stil under renovate..ada g yg nak tambah...

apa2 pon cwl rindu dengan first header cwl yg dibuat oleh

TQ abang...


ni lah pinky2 abg teror wat kan percuma lagi..header ni lah cwl duk guna..sampai terkoyak2 nie..
header ni juga aku guna nak menajaja ,mengosip cerite karut hehehhe....


pastu baru lah diedit sepenuh nya oleh wan hazel..dari header sampai side bar yang ada owg mai kutuk..kata sidebar aku serabut cam hampas gas..kan...


tq wan hazel hehe..i like this design...hehe...


rasa nak sepak blog..aku sepak la kalu nak laptop pecah ..hehehe...

blog korunk lagi cun kan..wink2...


tgalkan link kalu blog cun...nk skodeng!






May 23, 2011

adakah awak tawu...

salam...



DO YO LOVE ME?





kadang2 bila kita ada masalah xde sapa..yg ambil berat kan...
rasa tension..
sedih...
sorang2...

hanya tuhan yang tahu...

ya allah berikan aku kekuatan...

mungkin wat masa ni cwl xupdate blog...sekian...

May 22, 2011

nooo mood today...

salam...

malas nk wat entry sebenrnya riney.....
tapi nak wat short entry ja.



 ada yang tanya bila nk umumkan pemenang contest????

ADA YG KUTUK..contest besar haprak xbg tau pemenang lah apalah..acct dah umum lama dah kud anda yg x up 2 date..jgn nk salhkan saya....

acct dah umum lama dah untuk pengetahuan anda yg tak tahu lagi.




hadiah pon dah pos dah pon....
 

ok..xpuas haty tgk link bawah tu k!





xcukup lagi  n xpuas aty g.???.

sila tinggalkan komen...








May 21, 2011

choi punya mamat gila..apa kau tunjuk tu!

salam...

semalam on the way balik keje...

semalam oty sampai kul 9 mlm lah...takpe keje partime je .pas ni smbg stdy aku blah la..hehehe..
but..but..
ada yang xbest berlaku...
ada satu mamat nie....
mabuk...
melayu pulak....aku terkezut juga..la.atau muka mcm melayu kud aku salah tgk..xbaik menuduhkan..
back to the point..
tapi wat muka nerd malas aku nk layan..ye la dah malam aku pmpuan lak..so pe g aku nk pederas moto nak blah la...
time2 aku nk merempit nie..ejin xmau nyala wat hal tol....
mamat tu usha ja....
(dalam haty aku hg jgn duk mai sini,hang mai sini aku karate hang)

alhamdulilah ejen menyala akhirnya..
OH my god thank u!

elok nak blah....

mamat tu berdiri...

dia tunjuk

tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttttttt.............

lebih kurang camni la... 

pic from google..tapi aku dah kabur2kan seksi sgt..


aku pederas moto laju xtgk belakang dah..langsung aku xtgk..aku blah..r..kecut perut takut..dah r xde org time tu kan...

tawu lah mabuk tapi xpayah tunjuk mcm tu...gila punya orang...wayer putus ke hape ..pon xtaukan..



so girl yang balik malam mcm cwl be ware ok!

motif : TAKECARE ...DARI org psyco mcm tuuu!


sape pernah alami ..

mai shared!

need comment ..





kau x worst aku g worst & aku bagus aku lagi bagus! ( comparing) credit to maria elena

salam~

acct semalam..semalam lah...
tgk video
kak maria elena...
nak wat video respon..malu..juz wat entry je lah..

who wins? 

credit to :Maria Elena Is Greek Helen

 tadaaaaa~ (like3)

first nk jwb salam kak maria dulu...

walaikumusallam (dah jwb tanda syg ehheh)

hahhahaa...my god aku gelak golek2 tgk video kak maria nie. give 5 star lah to kak maria..

.tapi,cwl faham ape kak maria nk sampaikan mmg tersampai lah hehehhe!

nie lah realty life.. kan..dunia penuh hypkrit plus konkrit!

semua biasa buat kan ..tapi jgn melampau sgt rite!

bohong lah kalu xpenah wat kan nobody perfect heheh...cwl pon biasa juga wat comparing...dgn membe2...hahaha pengakuan jujur!

 wlpon comparing ada dua jenis...

one > sapa lagi teruk..

two> sapa lagi bagus...

tapi

mcm kak maria cakap comparing unhealthy way lah.

setuju dengana apa yg kak maria cakap lah...

tapi kebiasaan lahkan kalu kita nk bandingkan dgn kawan..mesti nk banding yg kita ni lagi terukkan,...

i teruk..i lagi teruk...i hudoh i lg hudoh..i gemok..i lagi gemok.. blablaaabla...

(kita xsedar yg dia nympah giler ngn kite)

tapi conclusion monolog dalaman..

 suka ayat kak maria tu.. lika sejuta kali!

( nak cakap dia cantik lah tu)

hehehe..... 

setuju dengan kak maria... seharusnya kita chil n bersyukur..

&

say..

alhamdulilah i xmcm tu..hehhee..

 example :

 
pic from google

PAHAM KAN..KAN..KAN...? hehhehe..


ok part two..nak menunjuk2 sapa bagus...dan bagus..

ini jarang2 berlaku..kalu berlaku pon...ia secara sindiran kud...

kalu yg mmg style nk menunjuk mmg xbole bla kan... 

 how 2 explain...paham2..la...

  mcm kak maria ckp..acct nie ia bukan utk korang je..ia reminder tuk diri sendry juga lah..sbb kdg2 kita bila dah bercakap xsedar kan..so be ware lah kan..

kalu nak wat comparing secara sihat it's ok lah kan..mb kita bole perbaiki stdy utk dapat better than dier kan..acct dia bergantung kepada kita jugalah..yg decide comparing nie ke arah negatif or positif .

tapi seeloknya xpayah compared2 nie...kdg2 kita xsedar kita menyakitkan org so..

so...bersyukur jelah!

 

 bye..tq..need u feedback!

 

 

May 20, 2011

9 stylo hijab pilihan cwl ♥

salam..

rasa isu hijab ni ramai pertikai..
cmna di aply kan..
kenapa berlilit2....
n what eva...

bagi cwl..janji nawaitu kita betul dan x langgar hukum syarak rite?

cwl baru dalm bloging..lama xlama dah 4 bulan lebih...so cwl minat tgk style2 bloger perempuan yg retis2 nie..suka tgk cara diowg bershawll.n setiap top bloger ada style tersendiri..nak tgk?

jom!!


9 style bloger pilihan hati ku~

 pic copy rite from fatin liyana

nie die bloger top..retis nie..
cwl suka style simple n sweet...
fl byk dgn iner coton kalu pic dia..n iner coton tu mmg match giler dgn dier..
SUKA FL ♥

 copy rite from cik epal

 ni retis kedua,,,,
cik epal the cun~
korunk perasan style cik epal ni howt...ceria je!
cik epal ckp dia suka warna rainbow..
so pic2 dgn shwl kbykan colourfull!
mmg kena berani pakai mcm cik epal nie....mmg sweet colour2 dia.
cik epal kalu tgk dia pakai shawl perasan x xde iner yg muncung mahupon bulat..
juz shwl..mmg sesuai dgn bentuk muka cik epal yg gojes la kan!



copy rite from nurulbadiah lai

kakak tersayang ku...
kak nurul mmg comel dgn hijab dia rite!
style kak nurul korang boleh tgk utube ada kak nurul ajar..
mmg sesuai dgn kak nurul  comei..
sesuai dgn org berwajah bulat lebih menyerlah kecomelan dia kalu wat..
kalu cwl wat hancus2..
kakak nurul mmg the comel!


 copy rite maria elena zarul


 retiss maria elena zarul..pretty woman..
akak maria nie natural beauty..first cwl suka dia sbb dia jarang bermakeup..n sgt2 cantik suka style dia yg rock n roll tu heheh!
dia punya style hijab ala2 ct pon ada,,,,tapi x sgt kud..
kalu nak tawu nama style ni apa tanya kak maria..
suka style ringkas,nice...noty2 but sweet!



 copyrite pic from yuyu zulaikha

yuyu zulaikha the comel ala2 nora danish!
comel lote orang nyer..
dia punya style...
also simple with the shawl..suke3!


 copy rite irene nadia marcello


kak irene...the gojes girl!
kak irene nie rasa banyak ke arah iner awning ..
bentuk muka dia yg bujur sirih dan sesuai pakai style apa2 pon tp menarik dan tetarik!



copy rite from ayun ayunar

 kak ayun nie giler stylo..dia mmg cun!
suka tgk style..tambah iner dia cwl mmg dah beli mmg puas haty..
tgk iner yg dia pakai pon..mmg dari ayunar pon..
kak ayun mmg stylo..susah nk describe style dia!
apa2 pon mmg stylo habes!


 pic copy rite from fatin suhana

kak fatin suhana,model yg mmg sentiasa ada dalam majalah dara..
dan mmg lawa...
suka style hijab dia..ala2 mesy gitu..serabut2,,,but smart!
suka this style jimat masa!


pic copy rite from nurul ain abd salam

lastly
 kak nurul yg arabic habis...
lisa surhaini betul muka dia...
mmg lawa lah..plus comel...tapi kak ain nak kawen dah (T-T)
kak ain punya style...muslimah comel hehe...
ala2 ayat2 cinta arabic gitu hehe ...
love this style!


yang ni bukan bloger..yg ni style skrg...


lastly hana tajima style trend terkini...
yg cwl try wat xjadi..last xwat dah heheh...

eh jap ada g satu...

ter miss...



yang ni pencacat ending entry nie hehehhe...
dia punya style campoq semua ala2 rojak..suka haty belasah pakai..
terhasil style cwl..
hahah...


need u feedback..kalu ada style lain mai shared!

confuse antara cinta monyet plus nafsu ...


salam,korunk semua..

sesungguhnya cinta yang hakiki adalah cinta kepada Allah s.w.t ....


ok lah straight to the point..
gini lah lah remaja sekarang dan dulu...lain xmcm zaman skg kan..kan..
masa zaman cwl...cee mcm la lama sgt zaman ko cwl...
masa zaman cwl..membe2 semua ada hp..cwl xde hp ..rasa sedih tgk membe2 pegang hp..besar2 ..pas tu pasang mp3..cwl tgk ja..smbil air liur meleleh hehe...pas tu diaowg 
msj pkwe..la hape..mcm cwl hp mcm dah mmg xde..
lepas form5 ada pon cam xde...heheh..single dan bujang katakan...xde le masa cintan2..
hehhe...alhmd...hikmah xde hp xde pkwe rasanya dah nmpk kud skrg..hehe..

rasanya trend ada hp mst ada pkwe or awek hehhee... 

but bukan bermakna ada hp merosakkan kita...xdelah..but kdg2 remaja nie xde bimbngan..dia terguna ke arah yg kurang elok lahkan...pahamkan...


rasanya masa zaman skula mesti ada membe2 yg mencintan2 bagai nak rak kan..
kita tgk pon..ishk aku pon nk de gak pkwe2..hoh itu lah reality life..
but kita sedar atau x..masa tu adalah cinta monyet...

google pic

cinta monyet tu bukan cinta ada monyet..monyet dan monyet ok!

tapi ada juga lah membe yg bercinta until now..kekal..tapi kes diaowg ..dia owg bercinta sambil berlawn dalam study.
n
dua2 dah berjaya,,,,
ada yg bercinta sbb nk berjaya 
dan
ada yang bercinta tapi sbb nafsu tu lah cinta monyet....

so yg mana pilihan korang?

selalunya pelajar atau budak2 skola..nie..xsemua lah yg mcm tu..kalu bercinta,..tapi kalu yg terlalu mengikut nafsu tu..berbulu juga aku tgk..berpeluk2 depan public..bercium sini sinun..
pas tu putus cple...tu bukan bercinta adik..tu cinta monyet plus nafsu haloba,,,huhu..
then mula owg label ko bekas dia..kan sapa malu..aisayman..

google pic

hua....kalu budak2 tecik tgk nie..boleh terikud2 diaowg nie...so awasi anak2 anda ..heheh

pic from google

kad sini bukan lah nak cakap kita pon baik sgt...
mcm cwl skg pon cece..ada pkwe...tapi alhmd xde lah wat yg xsenonoh...
pegang tangan tu adalah..
bohong lah kalu cakap xpernah jalan2 pegang tgn...huhu...
reality lahkan..kita pon xsempurna juga..tapi mcm mana pon kita kenalah elak perkara2 maksiat nie!


acct kisah nie bukan nak aibkan... sal membe2 yg pernah melakukan kesilpan dlm hidup dia,,,
ni sbg iktibar kepada kita semua ja...

dia nie kira membe cwl juga lah xde lah rapat sgt..tapi kenal biasa smbang2..mcm korang lah mesti ada membe yg korunk kenal gitu2 je kan..acct dia lama xdtg tuesyen...so cwl pon nak tawu lah juge pe sal minah tu..xde angin xde ributkan..kan..kan..heheh cwl nie caring juga..korunk igt hape ..hehhe
tibe2 diaorg cakap dia dah xskola dia..dah stop..sbb dia nak kahwen..cuz mengandung ank luar nikah..
tercekik cwl masa tu..dah tengah melantak nasi lemak dua bungkus...pecah rahsia...melantak mcm ahli gustikan..
lastly cwl jumpa dia ..dia keja kad kedai  topup..n dia sedih sgt..dia ckp dia menyesal ..wat benda terkutuk tu..
dah kena buang dgn family,mak mentua pulak xsuka dia..n husband dia masih nk enjoy2 xnk keja..so dia rasa susah sgt..nk wat mcm dah xbole nk undur...cuma boleh perbaiki dan bertaubat ja..la..
cwl nk cite2 lebih pon sbb xrapat sgt..kan..
the moral of story jgn bercinta sbbkan nafsu..


kita xperlu nak susah cari jodoh...
insy ..
jodoh yg baik utk org yg baik2...

Sebelom kita,salah membuat keputusan..dan melakukan kesilpan yg terbesr dalm hidup kita...dan mengabdi kan ia sbg sejarah hitam dalam hidup kita..baik kita memohon pada Allah s.w.t agar sentiasa memberi jalan kepada kita ..dan mengelakkan kita dari melakukan perkara2 maksiat..

bagi cwl masa sekolah adalah utk bersekolah dan bersama kawan2..
dan masa sekolah ada mengejar cita dan impian..
dan
bukanya masa sekolah untuk mengejar cinta monyet dan nafsu...
tak salah bercinta as long kita bercinta sbb nk lawan stdy n sama2 berjaya tu eloklah..kalu kearah xelok cwl terus terang cakap xsetuju...


apa cinta monyet bagi korunk?

need u feedback..
tqsm


May 19, 2011

ISU blogger perempuan banyak dari lelaki...so ape masalahnya?

salam~

 bloger girl vs bloger boy



 google pic



nak tanya korunk lah...

BLOG ni universal rite?

so adakah bloger bagi perempuan menjadi kontoversi?

try ask ur self?


what the fish statment..
perempuan ni suka blogger sbb nk showing off yg dia bagus?
and
perempuan semua nk citer kad blog..tensen dowh baca..
pas tu nak tanyang hape entah..
tgk cam laki pemendam,xsuka kepoh cam woman,,,mb ( ye ke??)

( saya rasa xsemua peribadi nak shared kud,perempuan xmcm tu lah der)

ye ke ,bloging nk show yg bgus ..cwl igt..kalu perempuan berbloging nie sbg hobi tmpt melepaskan perasaan...n juz diari harian ..but xde lah nak sangkut paut peribadi..kalu citer pon juz gitu2...je kud..
lebih2 xkud...igt perempuan xrety menyimpan juga ke.hehhehe...
mcm cwl menulis means bloging,mcm nak shared tips,tutor,shared berita2 yg korang xtau..n personal life sikit kud..yang penting cwl tulis bila org baca dia rasa gembira ,tu style cwl..korang pon ada style masing kan..?

xsangka bloger laki ni cakap...
perempuan nk showing of..n rasa diri bagus n what eva...
tp cwl befikran positif ..xsemua bloger lelaki berfikiran sempit mcm mamat tu kud...
dia sorang je yg mcm tu..
sekarang zaman dah maju,xkan perempuan xbole bloging juga..
kan ? 
GIRLS?
(pink gitu hehe)


ni la sedikit pergadohan cwl dgn dia..menahan,hak2 wanita.,,,ceee!




lastly i buang dia dari friend fb bukan hape..dia xleh terima kenyataan .yg bloger perempuan..mmg ramai..n xsemua mcm dia fikir..hermm

ok semua girl cepat2 kawen jaga anak jangan bloging...mcm tu ke..?? cik X...Oitt...ini bukan zman 60an der~





my opnion suka haty dia nak citer per kad blog..tu hak dia..universal..as long dia xgangu kita.
blogger perempuan mcm kami tau lah limit2 nk story2 mory..xdelah semua aku nak men cakap..
mcm mana pon setiap org mesti ada rahsia dalam hati dia sendry..
kalu kata perempuan semua nk show kad blog...means semua pasal dia korang cungkil kad blog je lah kan.searched ja ..semua ada..dari A-Z..pasal dia...kan..kan..

jangan salahkan bloger perempuan ramai...huhu ...nak wat cmna perempuan suka bekarya.mb lelaki nie lebih kepada teknikal..dari lisan mcm perempuan ni hahha...
masing2 ada kelemahan masing2...

everbody not perfect i'm also too..


so mintak maaf jika sesiapa terasa dlm entry nie...


need u feedback..tqsm 4 reading !

May 18, 2011

hapy 1st year anniversary Butikpinkku ( ada giveaway jum ikud serta!)

salam...
to all..blogger!


harynie..ada menda cwl nak shared..mesti korunk semua teruja...
perkara nie berkenaan..dgn penaja cwl yg dulu too...kak fara yg comel tu...!

nak tawu apa?





hapy annivesary to butikpinkku...!







 comel kan kak fara? muaahhah!



nie kira the 
.yang pertama bukan yg kedua ye!
setelah sekian lama saya cwl pembeli setia
di 
mengucapkan tahniah sbb berjaya busnss yg kian mengembang !
dan
muga2 dimurahkan reziki 
amin!


ok sini cwl nak ajak korunk..dan korunk yg xtawu lagi sertai giveaway sempena anivesary butikpinkku..
korunk layan video nie dulu...




dah???


ok xfaham...

mai cwl explain..

sempena annivesary nie butikpinkku akan bagi shawl free..tau!
sapa xnak shawl free kan..but ada syarat juga!

Thanks to all supporters! We are celebrating our 1st anniversary!!! YEAYY!!!!

*******************************************************************
How to join?
1) Jadi fan butikpinkku (www.facebook.com/butikpinkku)
2) Dari 20 Mei - 20 Jun.. (mana2 hari).. Tag butikpinkku di status facebook anda, dan wish birthday butikpinkku. Pastikan status anda kekal untuk sehari.
3) Our admin akan drop comment pada status anda.
4) Pemenang dipilih secara random pemenang setiap hari.
5) Pemenang akan diumumkan secara harian & akan dihubungi di inbox fb.

TIAP2 HARI ade shawl/ inner FREE~ Kalau tak faham~ anda boleh tengok link or contact fara~ ^.^

Nak tau lagi lanjut??
http://pinkkucelaru.blogspot.com/2011/04/free-shawl-inner-setiap-hari-oleh.html

copy from butikpinkku



ok dear2 semua..
GOODLUCK!

CWL pon mencuba naseb..
wish me luck too!