Jul 30, 2011

Puasa dan enam bola kaki?

salam...

excited nak puasa sampai malam ni nak masak spegty and bebola ubi daging @ nama scientificnya  bergadil!adik lelaki aku ni tu cakap nak makan platesin kak...makan lah adik yea kakak yg prihatin suap kan T_T...esok cwl upload pic makanan itu baru mencabar di bulan2 puasa..eh mana cwl tau esok puasa?
dalam klender lah tu....actt sepupu dari mekkah yg tgah wat umrah call diaowg dah dpt tau esok puase la.. : )
( eleh dalam fikiran semua skg nie nak makan byk2 lah tu wat stock peti ais lam perut common lah aku pon terfikir cam tu ak :P )


ok ...back to story enam bola kaki? apakah itu wahai insan-insan semua?

sapa lah searched cara main bola kaki? nieh...asal kena mgena ngn blog daku ini...hampas tembikai susu betul lah!

you all tak nampak ke blog jelitawan ni memapar pasal cerita princess2.....monte carlo belum tentu cwl oit!
asal bola kaki? asal cari ? amek bola letak lah kad kaki ape susah ngeh2...

fine bola kaki nie ada persatuan kad facebook...


9000 lebih like berbanding fan page cikwanielovela yg hanya 174 like :P siki bebenor...mmg kau tak de peminat cwl terimalah kenyataan itu sebagai ___________..ok la ok la F.I.N.E !
kome2tu lg lah like ..

kepada enam  ORANG yg searched bola kaki...tu...yg belum ku paham ertinya...mb bola sepak kud..yg deme tercari2 
(  +_+'''')
goodluck bola kaki...daki kaki tak de?


ok even badan aku kerepeng gambo ni dua tahun lalu..angin tiup pon terbang di udara kau..
 masa tu pashmina shawl hanya yuna sowang ja duk pakai...masa tu yuna pon tak kawan hana tajima lagi...ok dah!



ok fine..

selamat berpuasa buat kali kedua...tunai kan kewajipan kita sbg muslim..
yang tak ganti puasa bayar fidiah..banyak kan amal ibadat...
dan sentiasa ingat adakah ini ramdhan terakhir kita dan masih ada kesemptan kita di tahun hadapan..
so jalani lah bulan puasa ini sebaik mungkin insy~ amin


bye: yang dah folow habaq na..kdg2 kad shoutbox terlepas pandangan~

SALAM RAMDHAN~

SALAM...





SELAMAT MENJALANI IBADAH BERPUASA...

penuhi lah masa-masa ramdhan ni dengan penuh amal ibadat by cwl...
jgn asyik pikir nak mkn byk2 & nak raya je k!

p/s: yg dah folow yg terjah sila tinggalkan link..bulan puasa nie terjah blog orang  and komen2 sahaja  :)
tgk lah kalau rajen update sibuk menjahit baju dan buat kuih t.i.p.u je :P

Jul 29, 2011

Misteri kucing berkat bulan Ramdhan~

salam...

hari nie hapy sangat..
kucing cwl dah pulang ke rumah!



cwl ada kucing 3 ekor kad umah..nama-nama diaowg jiji,bob dan chamelion.comel3!
bob ni kucing yang suka bunyi miaw3! kuat dia bunyi  kalau dia masuk rumah semua mesti cakap 
"radio rosak masuk dah"...hehehe
tapi dalam minggu lepas kucing yang nama bob nie hilang....dekat seminggu jugalah...cwl and family semua sedih yelah family kitaowg anggap kucing2 nie sebahagian dari family.mmg kucing-kucing nie sangat manja lah.tak kisah lah korang beranggapan pelik~

semua ingat yang bob dah mati atau di langgar kereta sebab dah seminggu menghilang kan...
tapi  cwl sembang dengan kakak cwl kalau bob tu still hidup...
(b4 misteri kehilangan kucing selesai)

mcm mana nasib dia sekarang?
dia dah makan?
dia duduk kad mana?
adakah manusia2 kad luar sana simpati dengan kucing yang dilihat di jalanan?
adakah dia kena seksa dgn diaowg...?


(persoalanya begitu banyak sampai kakak aku terBlur~)

entah mb family kitaorg terlalu syg kan kucing-kucing tu ,,,,

but harinie mb berkat bulan Ramadhan kucing cwl balik :)
tapi apa yang sedih kaki dia patah ...dia kurus sangat2 mb seminggu tak makan...and semua macam teruja tgk bob balik.semua family cwl igt yang kucing tu dah takkan balik dan hanya menjadi sejarah.almd dia dah balik ...syukur sgt!

so kad sini cwl nak merayu kan semua orang....
if nampak kucing jalanan..
  • bagi lah dia makan
  • jangan sepak2 dia
  • jangan spray kucing tu..
  • jangan lah seksa dia...
  • even penakut dgn kucing jgn over sgt sengal tgk owg mcm tu kdg2!
 cuba bayangkan kalau korang kad tempat kucing tu...apa yg korunk rasa? nak bercakap hanya mampu bunyi miaw3! so renung2kan lah~

cikwanielovela di tewaskan oleh katrina halili?

salam...

aku heran  asal orang asyik searched  katrina halili ? kacau tarikan cwl je
  • siapakah wanita itu?
  • adakah pejenyah?
  •  wanita yang menjadi mangsa jenayah ?
  •  mahupon tokoh  negarawan?
  • siapakah dia tiap2 hari beliau di searched?
  • who that woman?
sambil mendongak ke langit melihat burung terbang!dan aku melambai2 ke arah mereka ..dengan hasrat aku dapat tahu siapakah wanita ituh~

cwl blog serch keyword sbg bukti
kalah cikwanielovela! 34 -9=25 #

dengan gerakkan ginamstik yang aku belajar 5 dekad yang lalu...tipu je utk tarikkan daya penceritaan..
dan menghembuskan udara ke lelangit aku klik google..aku klik dengan penuh kesantunan!
siapakah wanita yang menewaskan CIKWANIELOVELA dalam pencarian search keywords..itu?

dgn muka agak gangster cwl menaip katrina halili!

dengan wajah  yg ibarat memakan cekodok di siang hary~ menuggu dgn penuh keterujaan!




 fine aku tawu aku tak popular ..katrina halili nie mmg popular! dia menang!

dan aku dah tawu dia sapa dah...

dia adalah musuh ketat marimar kakak kepada marimar (kakak tiri tp sebapa) 
dalam  tenolovela marimar iatu angelika !
fine ,fine....dia popular dari aku..

Tapi tanpa putus asa aku klik nengok gambo2 beliau2! yg awesome ..

had ni ni ADALAH  GAMBO YANG PALING TAK SEKSI...sbb yang lain2 tu..
herm korunk tgk sendry ler~


hanya yang menonton cerita marimar 
sahaja mengenali gadis ini!



gadis ini telah menewaskan cikwanielovela...

utk katrina halili


Katrina Halili Interesado ako sa iyo!

sekian~

peace!

Jul 28, 2011

Lelaki dan perempuan MMG tak boleh jadi sahabat :)

salam....




mb ada yang akan cakap : AKU RASA INI TAK BETUL ADA JUGA BERSAHABAT WITHOUT FEELING MEELING!

MY QUESTION IS: kalau kau tak da feeling kad dia? ko rasa dia tu mcm tu juga ke?

(perasaan mengharap itu tetap wujud walaupon hanya sebelah pihak)


Cammon ca mon..lah der ko jer tak de feeling ,tapi dia tuu cmna? kalau kau tanya dia mesti dia jawab tak sbb ko pon dah cple and dia pon dah cple..kalau dia ada masalah dia cari kau..kau pon sibuk2 nak dgar masalah dia sedang awek and bf kau terbiar ja...dia cite kad kau dia mengharap ler kau simpati dalam masa yg sama kau pon cerita pasal awek kau or bf kau yg mengongkong ..walhal ckp lah sama2 taruh perasaan......bukan aku nk cakap aku pon manusia ..kdg2 kita mengharap ia akan jadi lebih dari itu wlpon jawapan di bibir TAK..hati? bila benda dah jadi bolehlah kita jawab jodoh pertemuan di tgn tuhan dengan senang2 korang tgglkan bf/gf korang untk sahabat yang entah hape2....dan bercinta dengan sahabat tu~ 
then tradisi tu kau buat lah untuk akan dtg dan akan dtg...fine wani fine kritik lah lagi!

why perempuan dan lelaki tidak boleh bersahabat terlalu atau telebih2 akrab...
  • perasaan cinta itu mudah wujud bak kata mat salleh
 ''HOW CAN WE BE LOVERS IF WE CAN'T BE FRIENDS."
  • banyak lagi kawan perempuan dan lelaki dalam dunia nie! belom pupus lagi ....321 tu tipu ja :
  • even kau tak da perasan dia ada perasaan kad engko itu ibarat kao dah main kan hati dan perasaan dia tau!
dan pelabagai reason yg bersubab nak munasabab......

bukan bermaksudkan perempuan dan lelaki tak boleh bersahabat..sekadar kawan biasa tu aku rasa ok lah..jangan dia dah awek & bf kau tiba2 nak jadi kawan baik.fikirlah perasaan awek and bf dia.
cee one day kau dah cple ngn dia tu...then dia wat mcm tu juga ..haaa masa tu..hamek kau baru kau rasa kan kesaktiannya! ahhahaha!

p/s: jaga lah batas-batas pergaulan kita  ...salam ramdhan yg bakal menjelma !

Jul 27, 2011

Tutorial pashmina messy

salam



sory video cam thape2...
aku tgk kali nie xberkualititas betul...dengan aku hermm hampas2..
sbb nama tutorial pashmina messy bukan lionel messy ..
kononya nk ciplak gaya maria elena tuuuh..tapi aku mencapati gaya itu hahhaah! 
aku dah hancurkan gaya maria elena..sory yer sis!
korunk kalau cuba buat betul2 kemas-kemas yer...
aku tunjuk aksi cmne-cmne jer dengan hasrat input smpai cukup la.
...korunk cuba lah ea :)


video

P/S : SAYA budak baru belajar maaf jika salah dan silap :)
sory juga kalau muka aku buruk without makeup ngeh3~

Jul 25, 2011

Worldless TUESDAY #

salam..


makanlah oat sahut cabaran sarapan pagi ..dan akan slim mcm aku .. ngeh3..

esok nk wat tutor video lah :)

 excited :ada berita baik bagi masalah jerawat.aku dah jumpa ubat yang bagus dan selamat .aku try seminggu jerawat kurang.
aku try dekat adik aku yg jerawat penuh pon hilang!
 (semua nya dgn izin Allah.s.w.t)
AKTIVITI pengelupasan kulit pon tak da ok!
even try 2 3 hari nampak effect.harga dia xsampai 100k..
nanti wani entry yea!

LUAR SUCI TAPI HATI BANGKAI!

salam...

hiasan semata2

huhuhu penah jumpa manusia macam nie?

aku tak paham napa dia wujud?

the story macam ni.....

si  perempuan A cple  dgn si  lelaki B...
si perempuan C kawan lama si lelaki B

si A ni mmg tak da masalah ngn bf dia si B...tapi semenjak si C muncul mmg hancus hbgn depa..
wlpon  si A ok2 saja dgn si B..tapi si C diam2.takpuas hati dengan si A .duk bersayang2 dengan boyfriend orang..sedangkan dia dah berpunya....

si A pernah direct chat dengan si C..tapi si C..boleh wat statment..
if dia nak apa salahnya?

sangat kurang hajar si C..tapi si A tak penah cite dekat bf DIA...

one day si A add pakwa si C...tawu si mengamuk and buang si A dari friends..

masa dia kacau balak orang tak ingat dunia duk ajak bf owang keluar sini sana tak ingat pula?

bila si A cite kad bf dia pon dah xguna bf dia baking ye la kawan baik yang lama katakan....lagi pon si C suka WAT SUCI,WAT LEMAH LEMBUT..padahal bila chat ngn si A mulut  bukan maen pon..tapi bila si A cite kad pakwa dia...si pkwa pon lebih percayakan betina tak guna tu!!!!

 (sapa terasa dengan kisah nie...nk wat cmna~)

so the moral of story jangan lah duk p kacau balak orang...diri tu dah berpunya buat lah perangai perempuan sikit jangan duk gedik sangat! 

JANGAN NAK HABAQ SATU DUNIA YANG HANG TERLALU AKRAB DENGAN BALAK ORANG..
bangga ke cam tuh?

p/s bangkai pon lagi wangi dari hati kau ...

jum joined kelab ni..prempuan SAHAJA!
klik nie

Jul 24, 2011

tutorial : track anon kad shoutbox!

salam

Aku terjumpa sesuatu yag teramat bagus! track anon kutuk2 kita shoutbox hahah!
credit to :ANIS NUTELLA
mmg bijak dia nie wat tutor macam nie! hehhe..korang kalau tak nak tgk dari blog aku leh klik dia terus..byk lg tutor2 bagus dari anis yg comei nie!

so haters2 yang buject blog korunk bagus jaga2 k! 

Untuk pengguna Cbox

1. Sign in-->click Messages-->click messages ( yang dalam kotak merah kalau tak tahu )




2. Bila korang klik messages tu korang akan perasan ada banyakkkk message. Hahh, yang dalam kotak merah tu ialah IP code visitor korang! 

Untuk pengguna Shoutmix


#
Bila korang halakan mouse/cursor korang kat tanda tu, akan keluarlah IP code dia tu! ( Tengok gambar kat bawah kalau kurang faham )




credit to :ANIS NUTELLA


so apa lagi aku nak try dekat nieh....



GOOD LUCK!

Girls korang jangan Pikiaq sal lelaki sgt ler !!!

salam




credit : Nelly Strange
Perempuan gaduh tarik2 rambut, tarik2 baju, tampar sana terajang sini, sidekick sana smackdown sini, terpekik sana terlolong sini, memalukan sana menyedihkan sini semata-mata berebut pakwe.
*sedang pakwe itu santai-santai keluar dgn rakan lelaki lain, mulut berkepul asap rokok disamping mata melilau usha awek cun lain*



ape...yang ternyata memang membuktikan lelaki suka enjoy dari serius relationship...

rasanyer semua penah rasa kud? gadoh3 dengan dia...dia wat deek.tak peduli tak heran pon 
kita..siap mengedik mengusha girl len adalah...lelaki oh lelaki..tak semua ...tapi 99/100


so selalu kita sbg perempuan selalu risau..pasal perasaan dia tapi yang diaowg buat entah...leh lepak2 ngn membe..

aku tak nafikan yang lelaki lebih sayang kawan dia dari awek.
berbanding perempuan yang sayang balaks dia dari kawan2!

so girl?

  • kenapa nak susah hati pikir dia?
  • kalau dia sayang dia akan cari kita!
  • ingat kumbang sekoq!
  • alaa..bukan hensem mana pon pgai pon xsupa bikin buat apa nak suka lagi?
  • jangan biarkan lelaki menindas kita!
  • kita pon boleh enjoy lepak ngn kwn2 usha balak len tapi aku phm kita perempuan yg jenis setia bukan PLAY!
  • dia tak amek powt sal engko wat ko susah nak amek powt sal dia!
  • mencintai ALLAH.S.W.T lebih terasa nikmat percayalah!
pesanan ni juga untuk aku..!


Jul 23, 2011

SEGMEN CWL : AKU INGIN KENAL DENGAN KAWAN BLOGER

SALAM...

Mari joined kawan-kawan simple ja!




letak ini banner klik2!


niat cwl hanya ingin membantu sesi perkenalan sesama blogger sahaja...
sambil menaik kan sesama blogger...


  1. buat tajuk entry: AKU INGIN KENAL DENGAN KAWAN BLOGGER
  2. TINGGALKAN LINK KORUNK DI KOMEN..

kalau tak nak wat entry pon tak pe juz boh link je...


link yang di tinggalkan cwl letak di entry nie selama dua hari..so korunk boleh klik2 and kenal each other
wokeh! jagn gado2 pula....kau ja kaki gado cwl




RAJEN-RAJEN SEARCHED MEREKA!

p/s: mood aku nak polow and komen blog owg..aku nak membaca sampai bijak ha3!

Jul 22, 2011

lelaki suka tak perempuan kuat melantak?

salam...

 





kedua2 gadis ni adala orang yang sama dan hobi dia adalah melantak!



PECAH RAHSIA AKU MELANTAK MACAM AHLI SUKAN!


BILA DAH HABIS MAKANAN AKU AKAN MARAH HA3!

OK... back of story bukan nk cakap pasal mknan yg aku mkn mahupon aku marah bila mknan habis!

Sememangnya aku kuat makan even badan aku macam tiang lampu! serius aku nak gemok  tapi xgemok2 juga.mb faktor metabolisme aku tinggi kud..never mine lah .aku syukur badan mcm nie so nak mkn byk mana tak jadi masalah kan kan..! gemok itu indah!

aku mmg kuat makan gila2...
sampai satu masa tu aku cakap dengan si lelaki masa depan b4 cple lah kan kan...
mb soalan korunk dgn lelaki masa depan or wanita masa depan mst korunk berjanji setia rite?

tapi aku lain...soalan aku...
Awak boleh terima tak saya makan banyak macam ahli gusti?
(naseb baek dia pon kaki mkn juga) 

ye la setengah lelaki suka perempuan makan sikit2 save buject kan?tapi nak wat cmna kalu aku nie makan berpinggan2 kadang2 sampai berebut aku makan dgn lelaki masa depan cee...!
aku mmg jenis xcover aku tibai ja bila lapaq...time tu tak da istilah pakwa makwa..lelaki masadepan 2x5..hehhe..

aku nak tanya lelaki suka ke pmpuan kaki melantak? hahaha...jujur wei!

wlpon aku kaki makan bila lah badan aku yang kerepeng nak membina!


korunk nampak tak aku? nampak tak kewujudan aku kad situ?
 seriusly aku sukabadan chuby2! baru shantek!

wei fernando toress! malaysia bOLEH!

P/S: KALAU aku merajuk makanan lah penawar aku~

Perlu ke kalau tubuh kumpulan mesti ala2 korea semua tu?

salam....




ACCT....
bukan juga aku nak bahas kan pasal harga gula!
bukan juga pasal maksud gula-gula
BUKAN juga pasal budaya mahupon lagu berorentasikan korea..
mahupon pasal nama kumpulan nie...

cuma benda yang aku terfikir malaysia nie takde identiti ke?
asal nak wat kumpulan berlandaskan wonder girl,girl generetion or bagai2nya?
saya di korea oh tidak ......lepas nie kita tak payah p korea lah dah wonder girl mesia! 


maybe lah alasanyer ikud cita rasa rakyat mesia  ( memenuhi keperluan ke kehendak semasa yg hanya chicken shit)
 aku pun layan lagu2 korea  ni..tambah2 lagu autumn in my heart..betul ke ejaan aku hehhe..fvt song sbb tu selalu gak aku buka blog abg stalker dengar lagu tu...cee klik abang stalker..

Cuma aku sakit mata tang pakaian tu..seluar pendek ketat2...kalau menyanyi cam korea baju pon kena korea ke? alasan nak cari feel ke tok feel bg aku tak munasabah....kata kumpulan berbakat asal nak feel dari segi pakaian betul idak?aku pon tak perfect,,,
cuma kad mesia mmg ada cuaca panas tapi kita xda musim panas..so tak payah pakai pendek2..bahang di neraka g panas adik oitt!
cadangan aku pakai baju sopan lah kita kad malaysia..remaja sekarang mudah tepengaruh diaowg perlukan bimbgan...sbg kumpulan yg berlandaskan wonder girl ke hape girl ke yg mungkin akan diminati oleh remaja2...pakain tu lah jaga lah..sbb ada juga artist yg success wlpon tak seksi betul tak? so renung2 je lah...sampai bila nak seksi smp tua ke? ...kita kena igt kita tak tau entah sempat ka tidak kita merasai hari tua..hidup manusia Allah s.w.t yg tahu ..kita merancang sahaja...kita sbg hamba dia kena bertaubat sebelum terlambat :)
mintak maaf kalau isu pakaian ni ada yang tak suka.cwl mintak maaf!


p/s: pendapat korunk perluka menyanyi pakai seksi 4 what?

Jul 21, 2011

penah korunk fikir tak?

salam....


penah tak korunk fikir apa akan jadi dalam hidup korunk?

  • masa depan?
  • matlamat?
  • life korunk?
  • stdy korunk?
  • keja korunk?
  • sapa yg korunk nak kahwin?
  • dan seberapa soalan yg serabut......
ya allah makbulkan segala impian dan teguhkan iman ku padamu...


 budak yg pakai mini skirt nie skg xpakai skirt dah dia dah besar...
dia nak jadi seseorang..
seseorang yg ada kedai kek,kedai makan sendry,kedai butik sendri....semua sendiri3...
semuanya dia berangan ja...

budak ni sapalah dah lah tak cute hehhe...

bye...

Jul 20, 2011

nak tanya LELAKI BOLEH?

SALAM...

ada surat cinta dan pertanyaan untuk lelaki....soalan ini kdg2 buat saya tertanya2 kenapa? dan mengapa?
skema minah aku ketuk juga kang hik3!

aku ada soalan kad lelaki nie..
antara dua gambar nie korang pilih yang mana jujur k!

(SOALAN INI HANYA LAH CONTOH SEMATA2 DAN TIADA KENA MENGENA DGN PEMILIK GAMBA YANG SEBENAR)

GADIS A


GADIS B


from google..

gadis A: WLpon tak cun tapi hati dia bersih.baik hati dan serta seorang yg bertaqwa.
gadis B: Memiliki paras rupa yang menarik tapi perangai tak semenarik rupa.

so GUYS jujurnya korang pilih apa? adakah gadis B?YE la perangai tak elok muka cun cukup ler opss!

soalan-soalan cwl dari pemerhatian cwl .sory lah kalau sapa2 terasa cwl mintak maaf ..tapi ini yang jujur dari hati dan mata cwl yang melihat.kalau korunk rasa tak betul cwl mintak jelas kan komen nama pon persoalan kan...

  1. adakah lelaki bangga jika punyai awek cun ?
  2. kenapa lelaki akan tetarik pada yang cantik dahulu even tahu pgai dia buruk but stil nak? adalah sbb cantik?
  3. kenapa tak nak kenal hati budi?
  4. kenapa jarang2 jumpa lelaki yang terima wanita itu seadanya?kdg dah kurus nak wanita tu gemok..wanita tu gemok nak dia kurus y? y?
  5. kadang yang tak faham lelaki tu tahu dia tu perangai entah hape2 kenapa stil suka? cth kalau fasha sandha ajak kahwin ke? cth la....korunk nak tak?


ADAKAH LUMRAH ALAM?

wahai lelaki silalah jawab~

INI KISAH BENAR!

OK..ini cerita kawan  cwl....perempuan ye bukan bapok!
dan bila dgar entry cwl terdetik nak wat entry ni..
sbb haku pon tak cun juga hahhaha!

dia cite cam nie 

dia ada pergi satu tempat untuk dengar ceramah lah...si A
tapi dia pergi dengan 2 orang lagi kawan dia.. si B dan si C
kiranya dalam 3 orang   (A,B,C) si C paling cun tapi dah bertunang..dan si A dan si B biasa2 jelah...tapi bg cwl dia cun juga pe!
then si A dan si B dengar2 ceramah ..ceramah tu diberi oleh lelaki bujang ler..tapi lelaki xde lah kacaks pon!
si A dan si B ni bujang juga..single mingle...
nak jadi kan cite si A dan si B nie ingat si penceramah ni dtg kud2 nak berkenalan dgn diaorang..
rupe2nye dia nak mintak no hp si C yang dah bertunang tu..
kata si penceramah tu : si  c tu cun lah korunk dua ni muka (ayat di tapis)

the moral of story kenapa lelaki tetarik pada yan cun dahulu?

mmg lah wanita pon sama... 2X5 JE..

tapi kebanyakkan wanita bukan kipas diri lah..terima lelaki tu seadanya...y?

lumrah manusia ke?

entah lah.....

p/s: kalau nak kahwen dengan fernando toress dia mau tak agak2?ahakz~
 cwl peminat setia the blues!

cwl dalam ket

Jul 19, 2011

ANON KEJAR SAMPAI DI SHOUTBOX!

SALAM~


ini lah anon tu yang mengejar cwl sampai shoutbox~


alkisahnya...


cwl ada wat entry dan entry mb tersalah letak penanda wacana ...
mula-mula ok lah dia tegur .ok cwl kata  tak pe nobody perfect dalam penulisan
dia tak puas hati lagi dia still ..still komen..acct cwl malas nak layan dia..buang masa.
tapi spanjang cwl bloging anon2 tegur sekali je tak penah lah kejar sampai shoutbox hehhee....
cwl kata kad anon juz moved your self...ye la blah la hehhe org lain tak kecoh pon aku salah tulis dia kecoh gila~
kononya dia macam nak bagi tau cwl dah wat kesalahan besar lah ibarat langgar kucing :P

yang tak tahan dan gelak tu cwl dah private tak nak bagi anon komen tapi dia sanggup cari kad shoutbox! padiyapa betol!

herm itukah menegur? menegur ke mencari GADOH?

surat cinta untuk anon yang bajet nyewwwwwwww!

  • saya tak da masa nak layan awak pliz3 jangan lah duk main komen2 lagi..
  • awak bukannya menegur awak dah cari gadoh tu..jum kita gusti!
  • nampaknya dah tak boleh komen? apa kata awak guna lah ID blog awak takut ke orang tahu siapa awak?mesti lah ta berani
  • kalau niat nak menegur guna lah id awak asal nak jadi anon?takut lah muka dia terpampang kd blog cwl..he3
  • saya bukan EGO tapi menyampah ayat awak yang macam tak pernah wat dosa~dia nak bg tau cwl jahat sgt ler..
  • boleh blah dari blog aku tak duk mencacat kad sini buat apa?

tegur sekali dah lah..nie tak puas hati duk komen-komen bila pvt tak mau bagi anon komen cari kad shoutbox pulak....tu bukan nak menegur tu mencari gadoh dah..yela saya dah terima apa awak cakap ..awk nak apa lagi? herm...

cik anon mcm nilah saya pun mintak maaf lah.cuma buang masa jadi anon jadilah diri awak yg dtg menegur.saya manusia biasa awak tak boleh nak saya ikud cakap awak.awak tak suka awak boleh moved dari blog saya.  sekian~



p/s : benda apa paling teruk anon yang pernah datang blog korunk?

hati mau bersih baru cuN!

SALAM


kami try make up smooky eyes konon ..tak jadi :p



cara-cara nak cantik?

  • hati mau bersih
  • solat dan pekara yg wajib jangan tinggal..
  • senyum sentiasa
  • hati mau iklas!


patang larang untuk cantik?

  • sifat dengki,busuk hati perlu di jauhkan~
  • jangan membenci orang sama mcm dengki one pakage la

madah cwl hahah layan~

semua orang suka jadi cantik dan semua orang nak nampak cantik....
tapi apakah cantik yang kekal dan abadi...
cantik bukan terletak pada kulit yang lincin,pakaian ,bentuk badan,makeup mahupon wajah yg cantik dan comel...
cantik yang sebenar adalah dari hati..
kepada lelaki kalau nak cari isteri jangan lah cari hanya berlandaskan rupa sahaja...


p/s: sory lah skg dah jarang blog korunk..insy beruk band laju saya ronda n folow..jus tgalkan psnan kad shoutbox k!

Jul 18, 2011

soalan melodi PANAS!



SALAM...


hari ini nak menjawab soalan2 yang di tag hehehe...walapon mood sebenar spt kematian kucing tapi saya CWL gagah kan diri menjawab soalan ini! hahaha!


do you think you are hot?
entah aku tak rasa panas pon.setakat ni duk taiping hujan memanjang ok lah hahaha! :P
(tidak menjawab soalaN)



upload a fvt  pic of you?




why do like this picture?
sbb ORANG cakap mcm HELIZA HELMI ahakz tui3..
ada yg ckp muka i mcm acha pon ada hahahah ! :P


what name you prefer beside yours?
ini rahsia alam..sesiapa pon tak tau nama nie...hanya family sahaja..
nama ni wani dapat masa kecik2..nama tu ada lah MIMIE..
even kawan terdekat ke bf ke sapa tak tawu nama ni hahaha..only my family!
tapi hari nie rahsiasudah pecah..

people to tag? 5 enough oke.

  1. nurul badiah lai
  2. abang teror
  3. abang stalker
  4. wan hazel
  5. semua yang baca entry nie


who is number one?
kakak tersayang saya .dia cantik,dia comel dia baik..syg dia sgt!



number three relationship with?
dia ada bini dah kud ...statment dia " kalau bini aku tau perang dunia ke 4 nieh"
mcm tu lah heheh...

say sumthing about no 5?
thank you lah baca blog i!



how about no 4?
wan hazel..yang mendesign blog aku.tapi dia katoon perut buncet!

and who no 2?
abang teror...abg saya yang telah menjadi bapa kepada anak buah saya yg comel! ahakz




bila nak kahwen?
OPPs sapa masuk minang i ..i terima ja..
mhg baca mati aku hahah...




bye selamat menjawab!

Jul 17, 2011

saya rasa sedih dan stress~

salam..

ia terlalu peribadi untuk di luahkan...
tapi saya rasa down sgt :(


ini lah wajah saya sekarang..

harap semua ni ada hikmah amin

jangan ingat kita dah bagus di blog ...realitynya?

salam...



hari nie cakap pasal pengunaan bahasa dan tatabahasa...
cwl mengaku  cwl mmg ambil kelas bahasa atau major dalam bahasa masa study..dan kakak2 cwl sendiri cikgu bahasa melayu...sengaja hang kan pemalas cwl suka redah2!
tapi cwl kalau dalam penulisan blog tak da nyer ikud undang2 cwl redah ja...bagi  cwl mmg lah bahasa jiwa bangsa tetapi kadang2 dalam blog cwl sekadar nak lepas tension..just seronok-seronok.malas nak tunjuk bakat  kad korunk ayat orang belagak... .cwl suka low profile cukup.mmg ada lah ORANG KUTUK TATABAHASA,AYAT CWL beterabur cwl tahu tapi cwl saja2 malas amek powt.ini style saya awak tak suka awak boleh tengok blog lain...tapi cwl nak ucap terimakasih yang sokong dan suka blog cwl...

KALAU NAK CAKAP PASAL tatabahasa pengunaan ayat mahupon pengunaan kata hubung ,kata majmuk,kata ganti diri dan banyak lagi cwl dah cari tak da blog yang perfect dalam pengunaan  semua2 ni .kecuali blog yang ilmiah mmg perfect! kalau korang nak belagak blog korang perfect dalam tatabahasa ...mai sini tggalkan link cwl chek ada berani??? HEHHE...ayat budak kejam...




kenapa saya redah-redah je dalam penulisan blog

  1. saya nak taip cepat hahhaha...!
  2. saya takut saya lupa idea ...dan saya takut saya lupa apa yg saya nak ckp sbb saya si PELUPA..
  3. SAYA PEMALAS MENGAKU JE LAH..
  4. I'M NOBODY :P


SETIAP ORANG ADA KELEMAHAN MASING-MASING DaLAM BLOG KITA TAK BOLEH SENTIASA MELIHAT KEKURANGAN DALAM BLOG DIA CUBA CARI KELEBIHAN~

orang baru nak belajar kita kena support lah sesama blogger baru boleh maju kalau sentiasa nak kondem ja tak boleh cakap apa2 lah kan..

p/s:hehhe ni opnion aku lah dia punya blog dia punya cara lah..kita dtg tempat orang jangan cari masalah betul x?

bye...




Jul 14, 2011

PEMENANG GA BUTTON CWL

p/s: nak tgk entry terbaru scroll bawah.. tq
salam...

it will be short n sweet mesagge...
pemenang my GA ..
( secara random my brother yg gendut berusia 13 tahun yg pick )
  1. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/06/cwl-giveaway.html
  2. http://sayasukamerapu.blogspot.com/2011/06/entry-suka-suka-contest.html
TAHNIAH..tuntut hadiah kad my fb yea send alamat and no hp..
yang tak menang boleh wat oder  :)

Jul 13, 2011

nombor ekor hari ini...

salam...

saya cikwanielovela.blogspot.com
entry hari ini lebih kepada penghargaan...
nak ucap banyak-banyak terima kasih yang support cwl selama nie...
rasa macam nombor ekor pulak cuba lihat..





makaceh sbb folow saya walaupon dah 4 bulan lebih bloging makaseh lah support budak baru macam saya nie .makaseh kawan-kawan !


161 people yang like saya hargai sangat-sangat..i love u!

doakan saya esok untuk result upu..mungkin saya tak update untuk beberapa hari..



  • p/s: sebenarnya kalau nak jadi blogger sejati jangan tengok folower kalau tengok folower kita akan jadi riak.
  • cuba pandang folower itu sebagai kawan.
  • biar folower sikit asal kita ramai reader..
  • hormat antara sesama blogger penting .DAN jangan sesekali kita mejahanam kan sesama blogger :)


thank you  <3





JADI DIRI SENDIRI jangan copy identity orang lain

salam

kadang-kadang seseorang cuba menjadi klone kita...rasa litle bit bit bit rimas...



ini serius2!

surat cinta pada klone......

  •  sesuatu yang saya suka awak pun nak...sy nak nak diet awak pon nak saya nk gemok awk pon nk~
  • stuf or baju-baju yang saya ada awak pon nak ada ...colour n benda yg sama pulak tu..herm..
  • boyfriend aku pon kau nak..
  • apa saya buat awak pon nak buat...padiyapa~ aku terjun longkang dia ikud tak ? :P
  • apa saya post di fasibuk pon kau sibuk nak buh juga..kau copy  tanpa edit ayat saya dan like ..em3
  • awak cuba tiru gaya,percakapan saya sedangkan itu bukan style awak..saya sememangnya suka gelak setengah mati dan awak cuba jadi mcm saya =,=..
  • ramai orang cakap dekat saya awak klone saya..saya rasa rimas.. woit kau ada kembar!
  • default pic fasibuk,myspace,twitter awak cuba possing style saya..emmm
  • dulu masa saya start berblog awak kutuk2 kini awak pon nk berblog emm...cakap ta supa bikin..
  • awak penah cakap awak nak jadi saya...saya terfikir kenapa awak berfikir mcm tu ..
 lepas ni apa pulak lah????? jgn tibai laki aku dah la~

saya ada pesanan untuk awak tak perlu jadi saya tak perlu jadi orang lain....
sbb diri awak terlalu berharga dan yakin lah awak lebih dari saya..awk kena fokus cari diri awak
awak jangan cuba jadi org lain sedangkan awak tak selesa...
saya bangga jugalah awak suka saya tapi ta perlu lah tiru segala outfit saya..segala macam tentang saya..
dear awak dah terbaik..hope kalau awak baca plz paham saya.sbb bila saya cuba bg tahu awak ..mcm ta sedar..em ta pelah.


 BE YOUR SELF...

Jul 12, 2011

orang masa depan melihat trend gambo dulu-dulu??? BIAR BETIK...

salam..

sememang nya aku tak ragu2 lagi yang sememangnya semua suka begambo..
tapi apakah jenis tabiat gamba mengikut peredaran zaman yang korang buat?

jom TERJAH~


TREND HITAM PUTIH....

 sememang ia agak trendy bagi mencover jerawat yang sedang bermaharaja lelela...
wee aku selalu buat hahaha! < pengakuan jujur..kui2

TREND AMEK GAMBO DARI ATAS...buject cute


mengambil gambo dari atas sambil mendongak dan terasa cute...
habis tangkap banyak-banyak kali upload sekeping ja...hehhe...

MENGENYIT2 MATA KETIKA BERPOSSING.


membajet hawt sambil mengenyit mata sambil mengharap orang komen
"u kenyit mata kad i ke comel" hahaha...

MEMBUAT MATA BESAR KETIKA BERPOSSE bukan puasa k!



dengan penuh bangga dan harapan buat mata besar sampai biji mata dah nak tersemboi dan terasa cute bila wat mata beso2...
common peeps mengaku jelah semua buat niat nak comel kan..muahahhaha...


MENGAMBIL GAMBO SEMUAT-MUAT CAMERA!



kalu boleh masuk dalam camera tu haa..mmg dah masuk tak keluar-keluar dah..duduk dalam tu..haa nak masuk sangat dalam camera kekeekek..

MEMBUAT PIPI KEMBONG...mcm ikan buntal..


akibat kempunan nak jadi ikan buntal....diri sendiri lah jadi ikan buntal sambil wat pipi tembong mlut muncung dan terasa cute upload kad fb wakakka..aku selalu wat konon2nya cute ler...

MEMBUAT MUKA NERD KETIKA POSSING

 herm..ada satu masa tu semua nak wat gaya nerd pakai cermin mata besar2 mcm dalam gambo nie..
terasa cute habis lah..
bila lelaki komen cute.. 
"mula lah ckp mana ada" -,- 
..dalam hati wooo melompat2! common..laah peep's

BERPOSSING DEPAN CERMIN..
ini aksi sebnarnya nak tayang out fit lah konon2..nye cun lah haha depan cermin ..hehhe


MEMBUAT AKSI PEACE...

membuat aksi peace kerana mati akal tak tahu nak wat apa..lalalalla~


AKSI PEGERAKKAN BADAN FULL

macam gaya ada yng melompat ada yg bediri tegak mcm haku nie..mcm tengah nyanyi negaraku pula aku nie!
mcm2lah...

SEBENARNYA banyak lagi aksi2 korang bila nak begambar tapi dia mengikut peredaran zaman..cwl dah malas nak senaraikan hahaha...

hahha mengaku tak korunk penah buat? biasa lah tu lah modal yang kita ada hehehe...aku selalu buat!hahaha..

TAPI APAKAH POsSE KEGEMARAN KORANG? bukan puasa tapi poss hehe...