Sep 30, 2011

Puas hati masak utk family

salam

kalau time cuti mesti masak utk family.cuz aku suka mask..dapat less tensen bila masak :)
puas hati bila semua makan sampai lincin ...

get ready dgn bahan2 dia dulu.cuz nk wat salad and daging berempah ..

bila dah siap hasilnya..



ni nama dia daging puyuh masak sos kicap je..hehhe..senang je..


yg nie belaja dari bakal abg ipar ..salad valencia.



yang last nie nama dia daging masak rempah..sedap tau!


ni pinggan aku..sikit sgt aku mkn..kan...cuz kenyang pas masak wuhu,,,,

 nie apy family makan..yg paling beselera adik lelaki aku lah.... :)

bye..

p/s :mask dgn penuh ksh syg..insy syg2 semua nti hehe....


adik aku ckp dlm plg byk2..kakak...kak wani plg pandai masak teharu aku..T_T

Sep 29, 2011

permainan dulu-dulu kian dilupakan....


salam...all readers

tak de modal ...hehe..



Tahla masa zaman kecik-kecik dulu aku tak main lah lappy 24jam main game layan facebook cam budak-budak skg.masa zaman kecik dulu aku banyak main dengan kawan-kawan lah.Now contoh paling dekat adik lelaki aku main polis sentry pon dia tak tau.yang dia tau game game...psp segala mak nenek game tu ja dia tau kalau duk umah dah start maen game hermmmm hareem duk lam bilik je bila dia lapo ja baru nak keluar choiii.tambah skang  zaman skg dak2 dah ada hp sendiri mulalah lerr nak pakwe-pakwe..apa boleh buat biasalah...fenomena nie dah jadi biasa brangkali...huhu..
Permainan masa kecik-kecik aku selalu main mai nak cita...adakah korang yg seusia atau sezaman aku main benda nie??? Hahha...rindu aku zaman budak kecik aku.

Main kahwen-kahwen

Aku dengan jiran sebelah aku yang lelaki tu dulu rajinlah juga main kahwin.tabur-tabur bunga.then kawan-kawan aku kipas dengan daun kelapa .bila tgat maluu siut haha...now budak lelaki yg main kahwin-kahwin dengan aku tu..kalau nampak aku mesti start ejen keta blahh...aku pun sama lari selaju mungkin malu hahaha...

 Polis sentri

Polis sentri one two three,Polis mati pencuri jagaa....
Penah main tak hahhaha..aku hafal lagu nie..main kejar2..yang paling bengong ada ke polis mati pencuri jaga hahhaa..tak pelah .tapi time ni plg best kejar2 menjerit2,,,pas tu penat beli ice cream mesia 10 sen sbtang..waaa bestkannn..

Batu seremban

Macam nie eh aku eh eja ? aku not sure..ya kud mcm nie..yang nie aku main dengan semua orang.termasuk budak china anak tauke kayu tu.selalu datang nak chaleeen aku haha...poyo kan.tapi dia teror..oo..tp lpas ada satu kejadian kitaowg tegur seluar dia tekoyak terus dia xdtg lepaking dgn kitaorg dah..rinduu aku kad dia..sbb xde org nak ajak chalen dah...

Satu lubang tikusss....

Ehehe korang tau kan game nie kena lompat segala rintangan yg diberi ..ehehhe...Game nie mengingatkan kad kawan aku...aku gelar dia jeton rajaa lompat muahahhaa...semua dia pas tau korang buat setinggi mana pon boleh je dia lompat.ye la dengan kaki dia yang panjang tu fuhhh jgn dibilang lah..skg dia athlte kud.dia maen acara lompat jauh kud tak salah.dia penah mewakili mesia kud.powerkan kawan aku tu...hehhe mis u jeton !!

Sett-set tom tom...

aku teror gak main nie..laju gila kud aku berset-set dgn membe aku.pas tu aku tak bapa ingat lagu dia..yang aku ingat last kali YU BODOH..thape2...

skipping...

blue blay,ikan pekasam cili olive over...
apeke benda punya lagu kan...tu lah lagu untuk hayun tali skipping tu..lompatlah semampu boleh...hahhaa...rasa semua tawu main kan. J

Ada mainan semusim...

Ada time tu semua pakat main wauuuu ja..dan ada time tu semua pakat memancing jaaa...dan ada time tu asyik main gasing jaa....beredar mengikut zaman..tapi best budak laki main aku ikud abang aku.tengok ja depa main ..best gila tapi malangnya aku dapat tgk je L

Aku kecik2 nakal.sbb aku kawan dgn abg aku.tu agak lasak..juga lah aku p terjun sungai panjat pokok..waaa bestnya zaman tu...masalah tak de masalah kud.kalau nak masalah aku kena pi cari muahaha...bestkan bestkan...best kalau tak akan membesar...
Zaman skg nie budak-budak dah lain tak macam dulu.lepak cc,lappy,facebook,game,moto..dan entah ape2..zamn dah berubah..dunia makin modern...biasalah tu .kita pon kena moved mengikut zaman...kan kan..

Bye...
P/s: korang main apa lak?



 

Sep 27, 2011

setengah perempuan puas memusnahkan hubungan orang lain?

salam...



Kadang-kadang aku tengok kbykkan pmpuan hbgn cinta dia musnah sbb perempuan lain.secara profs aku tak sanggup hancur hubungan kaum aku sendiri.kadang-kadang aku tak faham juga ada perempuan ni tahu yg lelaki dah ada awek tapi boleh dia buat selambe dia ja....konon dia nak bagi tau dunia dia boleh berpeluk2 duk rapat2 dengan boyfriends org.sedangkan girlfriends sendiri pon tak gedik mcm dia.yang lagi pelik dia ada boyfriends pon nak musnah hubungan orang.and bila hubungan kawan lelaki dia dah musnah.dia tepuk tangan.Penah aku tengok situasi nie sendiri depan mata aku..tp bkn aku lah kawan aku..MY NAK STORY...mula-mula orang mcm nie dia akan buat baik dengan girlfriend org tu juga,means dia ckp lain dekat girlfriend orang tu and the same time dekat kawan lelaki dia pon dia story lain.pendek kata dia melaga-laga dengan cerita gf dia tu jeluz dgn dia or burukkan dia.Now kawan aku dah brake up dgn BF dia.and pmpuan tu puas hati.so aku kesian tu ja lah.tp xpe busuk-busuk mana pon pgai seseorg tu akhirnya akan terungkai juga kan.so kawan aku tu chilx ja tgk ja lah apa yg akan jadi.Pendek kata bf dia tu pon melayan juga.back up kawan pmpuan dia tu teruk juga syg sgt kad kwn pmpuan dia tu.so ada yg ckp elok lah sama2 pgai tak elok ELOK LAH KALAU ADA JODOH BSAMA..membe kata kalau dia nak kacau balak minah tu jap je dia goda tapi dia ckp dia bukan mcm minah tu  tergedik2 dengan pakwe org.so konklusi jangan lah bila jd kawan baik kepada lelaki tu jaga lah perasaan awek dia.cuz if benda tu jadi kad kita cmana..sbg pmpuan kita lebih paham kan....

: ~ Berterima kasihlah pada orang yang telah...

☑ MELUKAI HATI mu kerana dia telah membuat HATIMU KUAT...
☑ MEMBOHONGI mu kerana dia membuat HIDUP mu semakin BIJAKSANA...
☑ MEMBENCI mu kerana dia yang MENGASAH KETEGARAN mu...
☑ Dan MENYAYANGI mu kerana itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu...♥





so jangan jd  madu yg  penuh racun....


p/s:entry tak da kene mgena dengan orang lain.ia sekadar peringatan sesama kaum sejenis.jgn tikam belkang..

Sep 25, 2011

Bila wat entry ada yg perasan lebih.....

SALAM...




Kadang-kadang dalam entry nie biasalah kita menulis dari sudut pandangan orang ramai.bukan cwl menulis ikud rasa hati cwl.bila cwl wat entry cwl kan kaji dulu and baru mengeluarkan statment-statment pedas.statment tu bukan datang dari mulut cwl atau hati cwl.statment-statment kadang-kadang cwl rujuk intenet,buku,orang dan lain-lain.cwl sedar cwl pun bukan perfect sangat nak bagi statment kan.saya manusia biasa tak lepas dari kesilapan.tapi apa boleh saya buat.So,susah la kalau semua benda nak pangkah.kita kena treima lah apa yg belaku skg.tul tak?Entry2 saya kadang-kadang tak menuju kad anda pun.tapi jika anda terasa saya banyak-banyak mintak maaf.bukan senang nak puas kan hati pembaca.jika anda tak puas anda buat lah entry anda sendiri.
NAK JAGA HATI SEMUA ORANG MMG SUSAH..HATI AKU PUN TAK TERJAGA....
pecayalah entry saya tidak berniat untuk melukakan hati sesiapa .jika anda terasa saya hanya mampu senyum dan memohon maaf.

semoga anda jelas apa yang saya sampaikan ..senyum tak perlu kata apa-apa .. :)

Sep 24, 2011

HANA FAUZAN MINTAK MAAF KAD SEMUA BLOGGER

salam...

hana fauzan nak stop bloging kalau nak tau kena baca sampai habis...



blogger hana fauzan @http://strawberrychocolatelicious.blogspot.com/..kenal kan?
sapa tak kenal dengan tutorial dan entry beliau...
dan cwl juga mengossipkan beliau dengan mas ahmad safwan ...mmg suka haty kau ja cwl.tak delah dua2 nie adik-adik kesayangan aku...pui3 bajet jap haha...

tiba-tiba adik aku si HANA FAUZAN..pagi2 buta fasibuk dia mintak maaf...aish pe masalah dia...apakah dosa-dosa yg beliau dah buat? tangan keperut (sbnaqnya lapaq) mata juling 2minit(sbnarnya lama mengadap lapy)...
no lah dia mintak maaf sbb dia nak stop bloging.haaa hana fauzan nak stop bloging??? kad mana lg kami nak cari tutor yg senang paham dan blog yg best? di mana-dimana? tu persoalan yg bermain difikiran anda kan..saya mengerti.itulah dilema saya juga....sabo2 semua...hana ni nie mmg sweet dan baik sbb tuh dia mintak maaf kad semua..menjaga perasaan semua pihak.teharu aku...
sedih kan dia nak stop..ye la blog dia best.waktu2 senja cwl selalu lepak kad blog dia sambil cekodoh dan teh panas ...hahha..

tak pe apa hana buat kita orang selalu suport anda ok sayang.apa yg anda buat itu lah yg terbaik untuk semua :)

dia nak stop adalah alasan-alasan dia sendiri tapi rahsia...

kalau korang tak nak hana fauzan stop sila hantar email ke hanajanganstopbloging.com (email ni tak wujud pun tipu ja .spa suruh pcya)
jangan lah sedih beliau berkata...

 hahahaha. sama-sama. takde jodo haa dlm bidang blogging. InsyaAllah, kalau ada jodo, hana buat comeback. haha . hana nak pass blog kat sorg blogger *RAHSIA nii :)) Cik Wanie 
 kita quit tapi kita ada kat balik tabir blog fakulti kelabdebest.blogspot.com hee. tau tak tau kena tunggu la :P


puas hati hati hangpa dengan jawapan hana fauzan?

nak wat entry lebih-lebih korang kena tanya tuan punya badan ler..

KLIK SINI --->HANA FAUZAN
jangan terkejut kalu lepas ni si hana tak bloging dah tp VLOGING....

p/s: any request video from me? mood rajen nak wat nih.. ;)

Sep 23, 2011

karma mainkan perasaan orang

salam...

entry ini ditujukan kepada orang-orang yang tengah patah hati,tak ada hati mahupun hilang hati.saya paham perasaan anda yang dikecewakan terkecewakan oleh mereka-mereka sang pemain hati.janganlah anda begitu sedih sehingga kecewa tahap menyorok bawah katil  okie! hidup kalau sedih kawan dgn kambing...sbb kambing pun boleh buat duit dan anda akn tersenyum ha3...

jgn mgharap karma itu belaku skrg.pcyalah keadilan itu ada utk anda hanya masa yg menetukan....

watak pelakon: bedah alamanda ,ah ahmad dan julia karat.


bedah ditinggalkan oleh ah ahmad atas alasan ituu baca sendiriiiiiiiiii.......
pendek kata bedah di mainkan....hati perasaan dan soul...


KARMA

Ah ahmad terkena karma dimainkan oleh julia karat AMEKKKAWWW....


sekarang ah ahmad menyesali perbuatanya setelah terkena karma kerna pernah mmainkan hati bedah alamanda..kini beliau berjanji tidak akan memain perasaan wanita lagi...manakala julia karat juga terkena hal yg sama dan cwl malas nak lukis hahaha..

my opnion: kadang-kadang pelik dengan setengah pihak .kalau tak cinta kenapa dulu dia ajak cple dan terima ja cple??? then mcm mana dia boleh say ilove kad hp,fb,keluar dengan kita smua.kan..tiba-tiba kata tak da perasaan..if we not love somebody tu jangan lah xcept .ia seolah2 korang mainkan dia secara tidak sedar.then korang boleh cerita dekat org yg korang brake cuz ,tak nk lukakan perasaan dia and bla bla blah nak tunjuk baik lahkan( mana ada manusia nak mengaku dia jahat mainkan hati org.mesti lah dia rasa dia betul)...tu semua alasan je.so mcm cwl yg single nie ehem2...cwl pk 2,3 kali nak cple mulai skg lah cuz cwl tak nk cwl terima dia sbb nak lupakan ex and lain-lain.sbb cwl pk dia mmg iklas . if cwl tak iklas bkn kah cwl mainkan dia?sbb mengambil masa utk kita try mencintai someone if kita dapat balas cinta dia oklah.kalau tak dapat balas...cmnew..so jangan mudah ajak cple dan terima lamaran cple.pikir byk kali dulu.. :)


What Goes Around...Comes Around


layan ini lagu.....



p/s: 
pesanan org yng berpengalaman.. bukan sy...k ( saya copy ayt dia je)

jangan permainkan haty ssorg itu kerana ikotkn pglaman,satu hari bila kita 

mula

 mnyayangi yg teramat kat ssorg tu,dia pula akan permainkan hati kita.

ALLAH, masa tu baru kita rasa sakit sgt n baru kita sedar rupanya ssorg yg 

penah kita wat dulu merasai benda yang sama kita rasa skg :)



Sep 22, 2011

anak dara balik lewat malam .MAK CAKAP TERBAIK!!!

salam...

isu anak dara balik lewat malam skang mcm dah trend kan? even aku salah satu kaum gadis ,alhamdulilah setakat nie cwl tak penah balik sampai senja mahupun smp pukul 2,3 pagi.paling kuat 6 lebih.Mb telah dilatih oleh mak and ayah aku.Alahammdulilah aku nie cukup kasih sayang serta didikan agama .aduii satGI gadis-gadis balik tengah malam terasa pulak.Kalau terpaksa balik lewat atas urusan kerja tak pe.mak ayah pun paham kan ..yela kalau anak keja shift malam nak buat cmnew...Tapi jangan balik sampai 2 3 pagi p enjoy dengan kawan-kawan kita gadis kena lah jaga maruah.sejahat-jahat mana lelaki pun dia nak buat isteri dia mesti cari calon yang terbaik tau untuk jadi isteri pada anak-anak dia.. :)

ZAMAN LAMA DAN SEKARANG LAIN DOWH....

ye la lain sgt...sebab manusia sendiri yang mencipta kelainan...bila benda tak baik berlaku jadi kan diri .. AMEK KAWW dowwwh!nak kelainan sangat kan dowhh?....HAHA...zaman MAK akulah..mak aku cite kalau anak-anak dara kena balik before senja means sblum azan mghrib bekumandang if balik after time tu mak akan popet-popet tak pun hambat dengan penyapu keliling kampung.sapa tak sayang anak ,tambah anak-anak dara mesti lah mak ayah jaga lebih sikit.bangga aku dilahir sbg anak dara hehe...mak ayah care :)

DILABEL BOSIIIA...SIA-SIA JEW..( then cari salah minah yg tak balik lewat malam choii)

budak sekarang ..kau budak zaman apa cwl?...Balik sampai dua tiga pagi p enjoy dengan kawan tak pun lepaking dengan balak.hermmm syook ke..tu bukan gadis dah tu kalau owg tengok owang cakap bosiaa..bila owg cakap kau bosia yg disia-siakan.. kau mengamuk kau cakap kau pandai jaga batas n bla bala...if pandai jaga batas dan maruah diri.balik lah awal jaga maruah mak ayah juga owkeh.tu semua dunia ja seronok2 dan terus leka...tak abadi..pon.duniaan saja....

SIKIT MAK BAPAK JUGA KENA...

kadang-kadang setengah pihak kalau wat esei point yg disalah kan mak bapa.betul tak? betul tak? ..aku besa jadi student dalam karangan aku adalah aku tulis mak bapa xbg perhatian,kasih sayang didikan agama dan bla bla..blaa. ngaku tak korang biasa tulis???
acct kadang-kadang lebih kasih sayang mak bapa and family pon jadi juga...bila mak bapa kawal kata stress.kalu mak bapa wat tak tau kata tak da perhatian.sebenarnya salah diri sendiri.korang yg wat diri korang jadi mcm tu.
cth : kalau korang kelar tangan korang sendiri? adakah mak kau kata nah zenab mak bgi pisau kad dapur kelar lah tangan n bapa kau bagi semangat GO GO GO !! kelar tangan dan yg kelar tu bukan diri kau ke? bukankah kau sendiri yg rosak kan dan sakitkan diri kau?kalu kau budak 2 tahun tak tau beza baik buruk tak pelah..,,so renung2 sejenak.....beb..

layan drama buruk aku..aku lukisan guna paint nie failed if guna tangan A1 kud..riak sebentar,,

pelakon : JOYAH..(selalu dpt watak tambahan dalam blog cwl kali nie joyah dpt watak utama)
situasi :anak dara balik malam diantar oleh rakan2 dan bf
pukul 3 pagi...
kediaman: rumah pinggiran che nab dan ahmad bahagia dia jalan damai.

joyah cukup kasih sayang segala2nya cukup....
disebabkan che nab penat dengan kerenah anaknya suka balik lewat malam..
lantas che nab berkata TERBAIKK kepada joyah!! :P

p/s: renung sendiri...kalau terasa pedas lekas-lekas minum air atau gula..kan manisss sweet gitu..

bye~


nama awek Mas Ahmad Safwan adalah " imas" ...

hai salam semua 
thanx datang keruangan gossip hehe...

hari nie nak cite sal bloger retiss kita Mas ahmad safwan a.k.a imas.imas nie bukan awek mas nie  imas nie nama baru atau branding baru oleh mas ahmad safwan.bila tanya i tu apa?

i = ingat..suruh awek ingat dia selalu?
i = itik takkan mas itik?
i = i pad? mb...

no lah. i mas means = saya mas.full stop...( ala cam nama glamer kaulah cwl :p)

who mas ahmad safwan? mcm ayat who that pokemon je...

 dari kecik sampai besar comel tu tak berubah gaya posing dengan beg sandar pon tak ubah itulah 
mas ahmad safwan jejaka jambu...tapi mengayat awek FAILED.

mcm mana cwl kenal mas?

Dah 20 tahun aku kenal mas nie.hehe tak de r  t.i.p.u..cwl kenal mas sejak mas start bloging masa tu sebut nama mas pun org tak kenal..skg sebut  mas ahmad safwan menjerit-jerit gadis di luar sana hehhee....masa tu sama-sama jadi admin.GOD..mmg cwl mengaku cwl penah hentam and maki dia sebab cwl rasa dulu dia sombong ! belagak !..cwl mengaku tu.tapi itu dulu sekarang nie mas nie dah lain dia dah matang dia dah matured biasa lah telah betukar menjadi lelaki yang penuh kelembutan dan ayat manis beliau.
bukan GAY k.lembut dari percakapan dan tingkah laku.bagus bagus yang inilah yang kita nak kan..
bla kaww cwl suka hati kata retiss kami...:P



paham tak??? tak paham lantak kau.....malas nak ujar lebih2...cuz banyak sgt entry sal nie..


MAS TAHAN MAKI..

 mamat nie agak lah mmg tahan maki.bila aku tanya dia on the fone tak takut kena hentam?
 dia cakap dia dah biasa ia ibarat makanan harian beliau ujarnya lagi...
biasalahkan lumrah blogger kalau tak kena hentam cmna dia nak 
grow up...hentam mengajar erti kematangan kata beliau"...
serius masa cwl tak kenal dia pon jugde dia macam tu lumrah manusia lah..
tak kenal maka tak cinta..haha..
so kepada para blogger yang suka menghentam stop do this .cause sia-sia ja :)

MAS dan scandal

miahahahaha....mas mmg banyak scandal dah retiss..aku juga scandal beliau ..sejak kapan kau banyak berbohong cwl.....f.i.ne T_T

mas pesan jangan wat gosip melampau2 sangat..OK BOS!

nely dengan mas semua tawu kud...

NELY & MAS

nelly is my luvly sister mas also my luvly brother kalu nak melanjutkan hubungan aku restu je.....

atau korang suka ini?

HANA & MAS
si hana blogger top yang tak lekanG dgn tutornya sapa xkenal..
nampak sweet ayu ..awek single nie..dgn mas pun okie juga..opps!


suka mas bersama  nely
or

undian ditangan anda sila hantar on mas nely @ on hana mas ke 8888...then ko kena sepak cwl.


GOD..kalu masa,nely and hana tawu aku wat gosip and gabung gamba dioawg camni mati gue,,,
ia sekadar gosip..tak da kena mngena antara hidup dan mati..if ada jodoh okie jugakan...


hehhehe..bai~

p/s: sekarang nie tengah layan cerpen MAS...serius best baca lah..KLIK INI ..
( serius cwl tak lepas baca cerpen nie nak tawu je apa jadi..nak ada psmaan mb sikit...)

Sep 21, 2011

10 soalan cwl jwb soalan ketika dia bosan

salam..


akhirnya soalan2 tu di jawab ..motif video nie sbb aku malas nak menaip so aku cakap je popet2...
thankyou mereka-mereka yg bertanya kan soalan kepada saya...maaf video nie jika kualiti dia tak bagus...

-suara dia xbagus
-tak cun pulak tu...haha..
-jawapan di spontan pulak tu...

jika saya agak gewdik maafkan saya..bukan gedik cuma saya adalah saya be ur self!

okie
layan je video nie hahaa....




bye....

p/s: ada soalan lg tanya ler hehehe..

perempuan lemah sbb cinta?

salam..

common girl kita boleh hidup tanpa cinta musang!


entah lah semenjak2 nie cwl ni ibarat pakar motivasi cinta..empunya diri single bajet mahir pasal cinta..
sikit2 bole lah..org kata pengalaman mengajar erti kematangan cinta wahhh! cwl klass kau..

Life's to short to have regrets
So I'm learning now to leave it in the past and try to forget



cwl ada lah sedikit tips untuk wanita pas brakeup

1. pertahan hak anda ...

2.diam dan lihat smbil wat muka nerd..biar dia nak wat apa.

3.jangan terlalu mengharap karma if ia berlaku ia akan berlaku

4.4get past..jangan fikirkan dia lasung!! fikir saat2 dia xhargai anda dan apa dia dah wat kad anda.

5.if dia pikir anda jahat biar ja...tuhan kan ada?so biar ja dia kata anda jahat.k.one day dia akan nyesal melepaskan anda.yakin anda terbaik sbb anda tak wat salah kan.? :)


6. jgn msj or g rayu and p tanya y dia tinggalkan kita..jangan k...maruah kita..kena jaga.!
dont do the same like i did..


7.jgn duk sorang2 k! ingat ramai lg mencintai anda...

(mula2 mmg sakit...tp makin hary makin ok insy..trust me.. alhmd cwl ada teman yg slu bg smgt kad cwl even cwl nie seorang yg xcerita masalah cwl kad family mahupun kawan-kawan tapi tanpa kita cerita pun org tahu apa yg jadikan kad kita..kita bukan harap simpati cuma kita mmelukan ssorg b4 kita wat benda bodo.. so meluahkan psaan kd 1 org yg boleh pcya bukan masalah )

mudah lah cakap sbb kau tak tangung..sbb penah jd lah aku ckp..

serius cwl rasa hidup lebih bahagia try lah tips tu hehe...bohong lah kalau kita ckp kita dah lupa sseorg yg penah ada dlm hidup kita even baik atau jahat dia.tp trust me pelan2 awak akan lupakan dia.. ok bebey!

Entah sikit aku nak komen yg wanita nie lemah r bab cinta-cinta.nie hakikat lah..
kecuali wanita yang ada sejarah hitam dalam hidup dia mmg dia kental..sejarah hitam tu means dia biasa kena main teruk tahap kauwww punya dengan lelaki mmg dia payah caya cintan2...sebenarnya jadi mcm nie disebabkan kita alpha dgn mencintai Allah s.w.t.apa yg kita harap cinta boyfriend yang belum pasti bila putus memang lah mengelupoqqq tahap gila ya la duk tagih cinta sang manusia .so disini pesanan aku kad wanita-wanita boleh mencintai seseorang jangan mencintai dia tahap gilaaa..pas tu Allah s.w.t kita lupa .ada juga syg boyfriend lebih dari mak ayah.pas tu nak buat apa-apa semua nak lapor kad boyfriend .why kad mak ayah kita tak trick mcm tu.sbnarnya mak ayah bela kita besarkan kita. lagi sakit kalau kita kehilangan mereka...kan? so bila cinta tu jgn tahap lautan api nak rentas and bla bla...semua plastik je k!


sedih putus cinta


lagi satu tak payah sedih-sedih..dia pun tak penah kenang anda.duk uha uhaahaa...usha awek len tackle awek len..tak ke tu buang masa anda? duk cry2?

( aku pon tak bagus sgt nak bagi tips...nak ikud up 2 u lah)


pesan aku kad wanita yg hancur hatiiii

jangan lemah sangat tanpa cinta lelaki..
kita wanita jangan biar lelaki merendah maruah anda.
Jangan nangis sebb lelaki jangan down sbb lelaki...
kuat sikit jangan lemah sangat..kuat sikit! k dear..
pecayalah ramai lagi yang layak and lagi mencintai anda!


mb sakit nak buat semua nie..tapi skrg2nya bemaruah..jgn jadi spt sy lemah sgt dulu..
skg sy belaja lemah itu xbawa makna kebahgiaan
tapi kekuatan itu menjamin kebahagiaan!


jika ex anda kembali..??


ingat lah antara gembira dan duka yang mana banyak bila anda bsamanya?
sebaik2nya jgn mengharap carilah lelaki yg lebih baik.. <3


p/s: BERCINTA BUKAN BENCIN + TA...
- cinta ..cinta juga tp kdg2 cinta nie boleh jadi benci .so bE WARE!!

Sep 20, 2011

Today My Life Begins

salam...

apa org fikir ttg anda sekarang to tak penting
berapa juta orang benci anda pon tak penting
mulakan hidup baru anda..dan jgn sesekali pandang ke belakang lagi...
goodluck!

friends ship never end ~

thanx to my beloved friend nuyun tolim....
 

enjoy this song..

to nuyun tolim

i love u bcuz u always wit me...when hard and easy..
i love u bcuz u my BFF...
i love u bcuz u always gives me support and good advice..
i love u bcuz just u noe what i feel
i love u bcuz u very cute cyg...
i love u i love u...

serius apa yg jdi aku cuma share dengan dia sorang je...
apa yg jadi dia pecya and support aku mcm tu juga lah aku..
wlpon someday aku ada bf kan kan...aku syg nurul lebih sikit hehe....
owang nama nurul nie semua nice kan hehe....


tcre bye!

Sep 19, 2011

AMBIL YG JERNIH BUANG YG KERUH

SALAM...







ACCT...bila pikir2 balik...aku nie seorang yg agak cepat kesian kpd seseorg even dia telah membuat jahat or salah kad aku.aku ttp akn maaf diowg..kdg2 sampai org2 yang mengenali aku akan cakap aku nie seorang yg lembut hati.thanx puji hehe...di sini aku rasa selepas tanya pendapat2 oleh bloger2 diaowg suruh aku delete cuz jgn biar ada sejarah hitam  ada kad blog kita nie pesanan bloger2 otai yg telah byk makan asam garam .ok sis and bro.diaowg kata dah bersihkan nama delete and lupakan saja hal ini.be profesional!

pesanan blogger otai secret: tak pa tak salah pertahankan diri ,but now baik delete dear cuz ur name tgah up mana tau u wil be famous someday ( itu xmungkin kata hati ku ),so mb this entry will rosak nama yu.juz lupakan u chantik .petik jari ja ramai nak..pas tu baik, lemah lembut mb u will got someone better and lebih menghargai yu ( bro nie puji aku lebih2).skg pun yu nmpk diowg cmne...lupakan apa je mereka nak buat .jgn lyn if lyn mmg menjadi cuz bro dah tgk cara penulisan dia.dia style nak menang 4get and start new life..

tq bro..patut lah bro sgt famous hahahah....

so entry yg bertajuk Bila abu memfitnah meah :) telah di delete pada tarikh 20.11.2011 :)
 ( apa yg berlaku aku tak akan sesekali pandang belakang lagi)

Muga2 hari nie dan esok adalah hari yg cerah utk cwl dan korang semua...
kepda yg menyaport blog cikwanielovela .blogspot.com. saya mengucap ribuan terimakasih even saya ni hanya bloger baru tapi sokongan korang buat saya sangat2 teharu...

sekali lagi saya meminta maaf seiklas hati saya kepada semua bloger dan rakan2 yg saya telah melukakan hati....anda .maafkan saya.saya tidak berniat  utk melukakan hati anda ...wah ayat dramatis...:)

p/s: mulakan hidup baru dengan senyuman :)


i wanna to say i love u Nurulbadiah Lai..i love u sis.byk support aku..

saya tak kejam sgt....need pandangan...

salam....

nak tanya patut ke tak aku buang entry yg ada unsur ada punca pergadohan? nie....
cuz aku ni bukan kejam sgt emm...tak sampai hati nak buat diaowg...
sbbnya aku rasa blog aku ..bukan blog burukkan org...
so nak tanya biarkan je entry satu tu atau delete?



someone answer plz  this? :)

ada yang tanya if ex akak nak akak balik akak nak tak?
my answer : herm tidak sama sekali. i can forgive but xkan xcept dia dah ..apa adik dia buat..dgn dia..susah nk lupakan ^^

Sep 18, 2011

segmen soalan untuk cwl (tanya jgn tak tanya)

salam..

See full size image


hehe..banyak soalan soalan hot kad fromspring......banyak yg tak terjawab..

so

cwl nak buka segmen nie tak kisah lah sesiapa pon boleh bertanya soalan wit id or no id...

nak tanya pasal

kecantikan?
blog?
masalah cinta?
maslah kawan?
how i faced my prob any else..

tanya la...insy kalau rajen i make a video answer ur question ok bebey!

dont wory i will answer u question..


leave u question now....

memohon seribu kemaafan to all..




salam..

meminta maaf tak bermakna kite yang salah..

dan memaafkan tak bermakna kita melupakan...

dont forget that..





hai, hai.........


pelik juga ada yg terasa dgn entry fitnah tu...lantaklah dia lah..juz ignore,,got many reason y did this entry..mb someone akan cakap cwl ni takut lah tu..cwl rasa bersalah lah tu...nope lah i think my blog is not to hentam and bla bla.bla...saya manusia biasa tak terlepas dari dosa dosa manusia....but kdg2 sometimes tak salah kita nak pertahan kan diri kita cuz kdg2 stgah pihak tu dah melampau...cuz kita msg2 ada hak utk pthankan diri.if dia kata tak tuju kad kita pun..kita bukan bodo sgt xphm dia tuju kad sapa..now terbukti she or him metioned my name rite? dan kita juga manusia..hati manusia mudah terasa.mb bg dia lantak? tp benda tu melibatkan maruah adakah ia dikira lantak? even kesal wlpon benda tu  xbetul rite?? so i think bila kita pertahankan diri ada mengambil advantge dengan menjadi soal pertahankan maruah kita sbg point atau fakta belit utknya. meraih kpcyaan org lain.mcm org ckp ta pelu melatah jika anda benar..mb i think she or him might be rasa takut sbb tu wat mcm nie.never mine lah tak kisah dah..cuz seriusly aku xnk ada hbgn dia.if dia nak burukkan sila kan...thank you very much give me pahala free hehhee...kiding.what eva orang buat dekat awak percya pda karma.jgn takut jika anda di pihak yg benar.

my friends said: tak abis2 budak tu eh...terbukti dia salah that yg dia mengelabah sampai 3 entry kud..and u just 1 entry so peep boleh nilai dia protect diri dia mcm kelam..and abg dia kononnya kenal awak wani.thape2 if kenal dia xkan burukan awak kud..emm saba jalah .jgn lyn kerenah mereka ini.k dar!

so saya pk yup betul juga juz ignore...if she and his brother yg konon knoe me??
 emm funy..hermm..kesian...if they two nak wat 4 entry pon nevermine lah  :)..
 u make me popular ..
but i understand if u want to protect u brother.if saya ada abg pun mb i will do like she do.sbb kita tak tau hal yg sebenar2nya kan ..so aku xnak judge dia n xnk hukum dia.as a profesional..aku mintak maaf kad dia cuz ada termentioned nama dia.nasihat aku dont even even sibuk ke kencah org lain lg.make u self straigh first and bru strghtkan org lain ...

so disini jg saya memohon banyak2 mintak maaf  kpd smua,selama saya berbloger,berfasibuk or anything else...yg melibat perasaan korang dan menyakitkan aty korang secara sedar atau tidak sedar atau scra lgsung atau tidak langsung... dgn merendah diri sy mengaku segala kesilpan sy..harap permohonan maaf nie jangan pending2 aprove ja k ^^..

what eva u want to said ..korang dah besar and boleh nilai sendiri... smile always!...


p/s: aku tawu korang sokong aku.tapi sory aku xaprove komen buruk2 tentang abu n jenab.cuz aku still menghormati mereka ...dan fans2 yg sokong aku.jangan serang blog ini . okie! lupakan sengketa ini k uolss thanks!


Sep 16, 2011

sedih dengan fitnah2 owg yg entah kenapa masalahnya..

SALAM...



dituduh menjadi fake ..utk kepentingan diri?

pergh kalu sepulo lelaki komen..sepulo akaun cwl buat..
kalau 20 lelaki 20 acc ccwl buat..
100 acc lelaki 100 acc lelaki cwl buat ye?

p/s: kelihatan daku seperti tak da kerja je kata2 mereka itew....

  • ye la mb aku ak sepopular mereka
  • tak secantik mereka
  • tak layak nak ada kawan banyak2
  • tak layak dipuji spt dia
  • kelihatan jahat di depan dan mereka lah perfector!
kawan facebook mula menghidupkan diri mereka bagi menonjolkan kebenaran...

saja wat ayat perasan jap..fb



tq kawan yg support aku :)






bye...