Dec 24, 2012

The Gojes Blogger and Gojes Dress Wedding

salam......



first at all tahniah buat sapa2 yang merancang nak kahwin atau sebagai ..nya congartes wokeh!
and tak lupa pada kak iena or @MARIA ELENA AND ABANG AS...congratesss....hapy 4 you..
untung le kak datin a.k.a najah dapat g sana ...sampai salam sayang pada FL k ..sob3...


ok stop cakap benda merepek2 ni proceed....as we know many bloger cun2 dah kahwin and dah berpunya...kita bercakap bukan pasal ranking but pasal dress make up ...waa cun habis...kita stat dgn kak iena sbb dia baru kahwin hehehe ...hug*


maria elena

 
green gojes gaun..  cantik dowh....kak iena and datonyer
even kaler dia green pekat dia still nampak cun...tgk la sapa yang pakai kan...
nak tgk full g blog kak iena...<3


 after sah jadi suami isteri wah2.....

i love this picture..natural and sepandan plus PELIK.hehhe...
semoga kekal hingga akhir hayat plus syurga!


next my kak long saya..yang paling saya sayang nurul badiah lai....


 masa belum jadi puan sangat cantik kak long..kak long without makeup still cantik yuoolsss!
kak long ni pakai apa pun sangat cantek..


tahniah sbb dapat suami yang macam super badang abg mirull yang bley protect akak <3 hehe..yarrkkss!

kay tema kak long ala2 arabic sikit and pink tu penting!...kak long mmg cun sangat dengan kaler....smuga baby tu pun comel macam kak long kay..hug*



rozita che wan a.k.a ain salam..


 kak ain combination red and black..sesuai la kaler gelap2 or dark kos kak ain and suami beliau sangat putih ala2 mat salleh okey!
tgk baby diaowg pun waaah!


cantik kan kak ain ..... <3


ni baby dia tadaaa....


with irdina super bambam...comey mcm mama dia...




next irine nadia marcello...congrates...baru mengandung irine..ni hehe..

 so sweet irine and suami.. i love white dress .

ini paling suka kombinasi biru..wah cun habis gaun dress dia suka suka*
irine ni pandai dress bagi cwl..sbb semua kena dengan gaya!


last but not list akak amoi the gojes blog amoi heaxa...  akak bedarah manis and model baju yang selalu cwl beli minaz butik..

 alalalalala..cantinya akak amoi..
oooo melting k! untung suami dia sangat2 k!

kombinasi biru pink..yang sangat cantik kan??
suka dress dia...tak salah minaz design kan..and minaz butik also design untuk baju fatin liyana untuk wedding abg dia si as and maria elena...tu...mmg superb laa minaz butik!


all oh then cantik sangat,...hope i will be soon :P



puas cuci mata....which one you like??? tell me now..
tahniah buat diaowg ..kita bila lagi muacxxx...





all the picture is copyrite from uncle the google



Dec 7, 2012

Top list makeup Inspiration

salam,

muka ngah bajet chumellll~



hai harini nak update pasal make up as u  know kita semua kAum hawa memang suka mende2 nak jadi cantik ..takde sorang pun cakap tak nak jadi cantik kan ?..
cantik luaran dan dalaman.
lumrah kita sebagai pmpuan nak beli tu nak beli ni untuk diri sendiri nak looking cute and cantik...

aku BOLD disini KALAU MEMBAZIR UNTUK DIRI TIDAK MENGAPA OK!


so for me make up inspiration yang aku selalu layan video2 tutorial makeup diaowg ni ramai so aku bg toP 5 yang paling menjadi sumber isnpirasi la kunun~Mungkin juga bleh jd sumber utk korang review rite?


1.Michelle Phan

this video by MP ..the best makeup zombie

why mp?

mp sangat popular dengan makeup and style yang cool habis.
suka dia sangat cuz video tak bosan video2 semua ada nasihat2 yang best
also tips2 yang berguna..
gadis phan asia cwl selalu rujuk salah satu sebab kulit cwl
 ala2 dia kununnya so is easy folow cara dia heheh....
tgk muka nak sama x? ayat perasa~
dan Mp ni juga legend bagi cwl cuz first makeup cwl rujuk is from her tutorial...
awesome and kagum dgn dia.bukan sekadar makeup

but pesanan2 dia sangat berguna bagi gadis2 macam kita nie hehehe :)

2.LAURENBEAUTYY


lauren


the hot girl in youtube. suka dia juga kuz white girl with the 
brown hair ni sangat mempesona cara dia di depan wc.even 
tanpa makeup pun dia sangat cantik for me.
i love her .i love the way she talk and i love love her....try lah tengok tutor dia cool sangat...

3. PromisePhan


a sister-in-law Promise Tamang Phan


pendek kata promise ada kena mengena dgn mp ...
dia punya tutorial pun best juga...macam kita kulit2 asia ni
 elok lah makeup style cmni..nak makeup putih sangat 
kang jadi betepu tak bertempat.dia punya tutor pun not bad :) 
paling best tgk duet tutor dgn Mp mmg gempak!

4.violet beaux

violet beaux the cutey

suka gadis ni simple dan sangat cute sangat2...
tutor dia yang comel..tmbah tutor
 dia ajar style nak dandan rambut even aku bertudung...
wah so cute .suara dia yg comel miawwwwwwwwwww!!!


5.LILI SIMPLY



CUBA tengok muka kadang macam kak yong si yana tu kan..

lily simply..memang simple style dia
tak caya tengok lah..
suka tengok cara dia bersweet2...melting wehhhhh~



ok for all this cwl dapat kepercayaan dari housemate 
Bella Ann Jamal untuk make up dia for pra graduation 
dinner night...waahhh excited ..then ini for my hasil from
 5 combination inspiration hehehhehekkk......


tadaaaaaaaa~

ouch..karya....my hands  hehehehe... kalu hudoh harap ampun dipinta~


first timer makeup muka orang untuk majlis penting2 diberi kepercayaan..what love bella hugs*


last but not list conteng muka sendiri







p/s: ada cita nak wat tutorial makeup..but tak de bakat tak pasal kena kutuk je... =,=
berangan sorang2 cukup lah ..muahahhaa.

Dec 2, 2012

Tercekik ikea meatball

salam..

aku oder meatball sepulo biji,kek yang cedap tu and chicken wings yang menyorok kad sipi2 gamba


hehhehe..saja wat gempak title atas tu rasa nak sepak sepak je kan...


rasa entry pasal ikea meatball ni dah berjuta-juta kan.so apa ler heran sangat dengan cerita aku di kemalaman nak mencerita..disebab aku lapa dan aku teringat nak makan sebab tu aku typing pasal ikea  meatball nie .wuhuhuh.

price ikea meatbal ??

takdelah mahal nak mampus semua afford leh makan..yang aku makan ni ada orang belanja so aku tak fikir sangat sal harga kekeke.....ayat semak~
nak tau harga google le~



rasa?
sedaplah bebola dia kuah dia rasa cheezy2 korek kad tengah tu ada kuah raspberry sedap makan sekali.sedap la ...xde lah xsedap ikud atas lidah masing2 la.

tips?
makan time lapar ja.kud.kalu kenyang jangan pi gatai makan nanty muak.so tunggu kelaparan mcm nak pitam baru pi makan.kalau rasa nak sweet oder satu pingan makan sama2 berebut2 baru sedap mcm pasangan couple sebalah aku..sempat g ushaaa~

suasana
hermmm macam warung yang berebut2 nasi kandaq ala2 fuudKod hehe..
xdelah...ramai sangat sampai xde tempat .so korang kena wat strategy.sorang g beli makan sorang g jaga tempat.when jaga tempat duduk sebelah orang yang nak makan agak2 nak habis dan tunggu..
sebab terlalu ramai...sangat2

pesanan?
makan sampai habis nanti menyesal..esok pagi akan rasa bersalah..


nie gamba2 aku pi bersuka ria..


 secret garden dan lately aku nampak gemok..gemok ..gemok ..pleaze salahkan angin!

raihan berperang ..muka fokus...



at the last sebagai peminat tegar kucing2 sedunia..aku cukup suka topi ni teramat sangat...


byep :
thanks comment i will visit back :)


Nov 23, 2012

tutorial shawl:inspired Primadona Girls

hai salam..











hari nie adalah sikit wat benda alah lepas layan lagu primadona ..allalalal~ <3 awww
if korang nak wat style up 2 u .laa nak pakai iner neck or scraf ikud keselesaan...
hermmm...sangat malu tgk video ni ahahah..
sory la if anoy...kalu anoy juz pause...jgn tgk..kakah..byep!

cara2??

1 bawal and 1 shawl..simple rite?

all of us ada cara kreatif tersendiri..hijab fashionita..dan hijap adalah kewajipan bukan pilihan :)



tutorial just suka2..selamat mencuba..on the jumpa heliza helmi ..wuhu !!





Nov 15, 2012

sahabat backstaber

salam...


gambar hiasan semata2...


hai korunk sihat? ...
herm harini tetibe pas makan kitKat yummy..aku rasa feel nak tulis dengan feeling yum yum....


ok start ...korunk tawu tak apa tu sahabat backstabber???
which meanss... kawan tikam menikam hahaha.....
aku rasa semua penah alami benda ni .sangat bohong kalau cakap tidak right?
even depan kita dia senyum meleret..belakang? HAmpas je kan.

apa yang aku belajar tentang sahabat backstaber aku akan hadapi dengan cool relax dan tak melatah tak tentu pasal aku layannnnnnn je ..hehehe...

sometime kita kena muhasabah diri juga y? jadi macam ni ..y org tak suka kita.kita kena sedar cari kesalahn kita terlebih dahulu sebelum asyk salahkan org lain.
biasa laa kalu kita tak find out what problem..kita tak tawu.jadi betulkan diri sendiri terlbeyh dulu.

pesanan aku senang je..ignore je kawan-kawan macam tu
bcuz ramai lagi nak kawan dgn korang
one day ko akan berseorangan juga.
if one day ko masuk penjara ko rasa diaowg nak jenguk ko?
tak demakne kalu ada bagus laa
kad dunia ni kita kena berdikari ..
tak semua kita bole bergayut dekat orang..

tak guna nak membalas semua kejahatan orang lain 
sebab one day ..dia back to our..
so juz biar je. fahimtum?





p/s: belajar hadapi apa yang ada..sambil cool  beby~

Nov 5, 2012

kisah benar: DIARI AWEK untuk Kekasih yang tak setia

salam..

malam ni tergedik-gedik nak updte entry tertanguh.. .:)

aku bukan stalker tapi terstalker.....
kisah seseorang nak kata aku kenal pun..al maklum dia hOTS beby di fb sekali upload pic....em liker!!!
so...aku dpt tawu dia meninggal..
dia free hair,cantik comel..tapi aku tawu dia baik sbb dia penah berniat nak berubah tapi Allah s.w.t lebih sayangkan dia...

cuba nota terakhir copy from arwah blog...


sedihkan...
bila aku stalker blog si arwah aku tawu dia sangat syg kan lelaki tu :)
sbb tu aku rasa perempuan lebih setia berbanding lelaki but not at all t ada yg marah i...miaaaaaaaw!

so when stalker stalker aku tawu lah boyfriend dia and dia punya blog...and the boyfriend
aku agak kesian simpati dgn si boyfriend in the PERMULAAN...
aku ingat tahap kesetiaan dia sama macam si awek ni.aku kenal pgai si awek ni 24 update pasal pkwe dia...
sayang kan ...

Tak sampai beberapa hari si LELAKI dah ada ada awek BARU..
bai ,dee awek baru relax2 la..smlm lu sedey hari ni awek baru..
so..aku dah tak kesian kad mamat ni..
aku kesian kad arwah..
mmg dalam nota perempuan tu suruh teruskan hiidup tapi aku rasa bkn terlalu cepat pegantynya.
perhhh aku emosi pula....kacau2... hahahha

aku faham perempuan nak lupa lelaki dia penah syg take time...
lelaki pun ada yg take time if dia betul2 sygkan pmpuan tu la..

PERSOALAN...siapa setia ni???


apa yg termampu aku doa arwah ditempat dikalangan org beriman -Alfatihah


Oct 5, 2012

AKTIVITI BOSAN...

salam...

 ini lah aktiviti aku bila bosan berangan sorang-sorang...haha..
nak tergelak bila org ckp muka aku cam emma ma'embong sapa tu pun aku tak kenal dulu heliza helmi..huhu ayat tak bley blaa......

aku nak kembali beraktif blog bila freee ok.nak coment korang korang seko2 sampai lebam..

aktiviti aku kalau bosan aku akan tengok cermin belek muka aku kad cermin sambil heaven tgk bekas jerawat kad muka serta garis penuaan dan eye bag yg extreme....abaikan ayat kesedihan aku tu....

tak tawu la korang kalu bosan wat pe...tapi bagi aku berangan tu heaven la aku lah QUEEN time tu wakaka...ko ada?

soalan AKU: korang suka berangan tak?

layan je aku berangan~













 this iner neck dari butikpinkku..korang search mesti ada..best sangat ikud bentuk muka try ler beli!




the moral of story jangan kuat berangan cam aku #

p/s: cee isi ayat best2 dalam ballon tu haha....

Oct 1, 2012

KOTEX :UNDI CIK WANIE LOVELA......


 salam,

ehem ehem malu nak cakap...
malu malu....tapi mahuuuu,,
gini....citanyaaaa....
undilah saya untuk carian gadis konfiden kotex fresh...
i need suport terutama from dak2 blogger lah....

CARA mengundinya.....


first klik ini KOTEX
korang aloww ler semua like bagai~ >_<


second step KLIK UNDI ...CARI nama CIK WANIE LOVELA
(only my name abaikan gadis2 lain ek!)





after ada klik undi..jadi pas undi tekan TUTUP...

 cam tu....la undi ..ajak ramai2 undi..
thanks bangat!


p/s: haha..kalu menang..aku belanja tab samsung untuk bloger... siyes...

Sep 26, 2012

Mencari lelaki korea (WANTED) at sunway

salaammm...




hari tu je jalan bersama rakan rakan yang gila gila ke sunway....
masa hidup masih bahagia ....
ni lah rupa tengah bahagia..

LYAN JE PIC PIC TAK BEST NIE EK..
















SORE EYES 5 DAY MC...




nampak saat terakhir bahagia until.....

aku searching mamat ni.....




bila nak amek gamba dengan si ijat yang gila my clasmate tetiba....
NAMPAK TAK LELAKI KOREA MACAM LEE MIN HOO ...( hentam je eja  peminat min hoo jgn mara) HAA sambung balik ... HENSEM SANGAT..DAH JATUH CINTA .TOLONG CARI SAT>>!



K BYE~