Jan 1, 2012

common melayu .....

salam...


saja nak letak gamba nie nak tayang juga hehehe...


act entry bukan racis atau what eva sekadar penkongsian kepada bloger2...

kadang-kadang tengok bila status dia speaking english sikit semua pakat nak hentam dia.

diowg hentam cmna?

  1. grammar ejaan u salah lah
  2. oit belagak lidah tu makan belancan juga
  3. huyoo speaking london aku pun bole.
  4. bla lahluuuuu
  5. bajet hebat english la tu...

ok tu antaranya. lah.......

korang biar lah dia nak cakap english dia nak belajar ,so korang jangan cepat mengondem orang sentap dia.nanti dia tak nak belajar.merajuk punya pasal.so kalau orang nak menuntut biar lah,bagi support kalau salah tegur jangan niat memalukan dia.nobody perfect.

P/s : selamat berfikir bye.

u thin u englihHH eh beter then otheh- ganu man Peace WORLD :p

21 comments:

Iqah QaQa said...

strongly agree with u. :)

Nursyahira izzati Ngadimon said...

agreee lagiiiiii ! em . takpaa laa . sekurang nyaa dia beminat nk blajaa BI kan ? even broken <3

khairul akmal bin azman said...

haha!
dont judge a book by its cover

Azree said...

Try is better than never. :)

umie naziera said...

mai cheq nk ckap pior utagha..hehhe..baguih entry hang nooo

Nurrul said...

SETUJU SANGAT !

biarlah kan nak belajar speaking.. at least ada usaha nak majukan diri dalam speaking :)

ascil.punye.lah said...

yeahhh betul ckp hg tuh. tegur cara baik.jangan " hoi itu is lah bukan are,kau tak blajar grammar ke dulu?" =="
kalau macam ni kompom budak tuh takmau belajar dah.

H.J said...

wow..angry bird..haha

budak penjara said...

biasanya org melayu kedekut ilmu..takut org pndai pada dia..x macam org cina suka kongsi2 study

shahrazali said...

emm..btol la tu... jgn lemahkan org yg nk blajar2 speaking english..

yg menegur tu sbnrnye jeles jek kot..

Rtp Farra Arisha said...

itu hak peribadi sebenarnya. siapalah kita untuk mengata dan menghukumnya.

Pondok Usang said...

tak kisah la kan.. yg baik kite bagi la sokongan..

eRza farEeha said...

hahaha..betol2..jnji die try their best utk try..

Norlida Ramli said...

hehe..biarla nk ckp lam bi..at least dia ada keberanian nk speaking..utk baiki diri..kita kena la support jgn pndai nk hentam ja...hehe

iszieylyanziy said...

jangan gelak kalau orang tu salah sebut,,heee

capt. keon alhan said...

itulah sikap pelik org m'sia ni...baru2 ni prgi interview utp,fuhh,kena speaking la pulak.berterabur habis saya bedal.*akibat tak praktis selalu*.jd,kita tak dpt menolak kpntgn english tp bm ttp bhsa kbnggaanku.yeah!

semutsengal said...

aku tak reti speaking. Sekian. #muka serius.

Ainn Hazwany said...

seeettuuujuuuuu :)

cik pinaz said...

hehe .. malu nk ckp english takot kena mcm ni la . huhu

Cik Jannah said...

haa. depa tak bagi semangat.

AwieKashi said...

hai CWL my skandal ..huhu
long time no chat.. ngee


#btw,cek hentam je speaking kat lecturer utk ujian peaking..entah cmne leh dapat higher marks dlm kelas...hahaha..kelakar pulak pikir2 balik...