Jan 11, 2012

Tanda-tanda lelaki bosan dengan wanita

salam....

cwl rasa ramai yang tengah ada masalah dengan boyfriend and or bla bla atau yang saja-saja search suka search menantang pelik nie.nak tau lelaki tanda-tanda dah busan ngn awek dia.ok dari sumber-sumber yang dipercayai cwl wat entry nie ..selamat membaca tanda-tandanya.cuma nak pesan boyfriend larik tak mati pun oxygen tak da mungkin lah boleh mati :P







1.Tiada masa walaupun sedetik (lagu anuar zain sedetik lebih tak boleh pakai)


sebelum dapat awek tu,tackle tengah mati.sms tak henti-henti,chat..sampai korunk akan cakap rimas mamat nie.normal lah perempuan ni mudah jatuh cinta bila ada lelaki yang bagi perhatian sikit lama kelamaan korang pun xcept cinta dia.after dia dah dapat and korang dah stat sayang dia.Dia mula jarang mesej korang if dia bz pun dia tak nak bagi tau korunk.kadang2 kita tertunggu mesej dia .i know aku pun perempuan wei~

p/s: lelaki kalau di sayangkan perempuan tu dia akan luangkan masa even sekejap .i knoe la wuhuhu :)

2.Apa korang cerita pasal korang dah minat nak tawu


DULU kemain semua pasal korang dia nak korek kini hanya tinggal kenangan~
korang ibarat bercakap dengan tunggul ,korang cakap blablabla...panjang nak mampus.dia ''O''
Sampai korang rasa sampai fedap and decide nak putus tapi korang tak sanggup sebab korang sayang dia but dia tak penah care pun apa korang rasa.so korunk terus bercakap-cakap dengan harapan dia akan berubah.hurt ur self. means dia tak bagi respon lasung.

p/s: kalau dia care sal korang atau dia tak boleh bagi respon dia akan infom korang dia bz sikit.so korang kena faham if dia respon pendek2.

3.Mengelak pasal kahwin


orang bila dah bosan dengan kita.kalau cakap sal kahwin pun dah tak berminat.Dia akan jawab you lambat lagi lah nak cakap pasal kahwin.Tapi dulu bukan main cakap bab kahwin dia lah SANG JUARA kalau cakap bab kahwin wah wah..sekarang nie macam-macam alasan.Kadang-kadang kita kaum hawa nie bukan nak ajak dia kahwin esok pun juz PLANNING..


dulu


sayang t kita kahwin anak saya nak 300 orang
rumah kita mesti bunglow
nati kahwen kita pi honeymoon ke bulan
kita amek orang gaji sbb i tak nak tangan u kasar wat keja rumah..bla bla..

sekarang

Takda soalan lain nak TANYA?
i duit tak da
mak ayah u tu belum tentu suka i
pening lah...

p/s: hampas dulu bukan main sekrang pening..LELAKI kitaorang bukan ajak kahwin esok k.



4. Susah Nak cakap SAYANG sayang dah....


bila korang cakap sayang dia.respon dia ''k'' atau tiada respon ..atau tak da respon.haaa tu aku tak tau apa kes dah.korang kena makesure sendiri lah hal tu...
atau dulu dia panggil korang sayang sekarang panggil nama pastu dia mesej korang dia panggil salah nama..tu dah parah ...haaa awek mana lak tuuu .
kalau dia memang dari dulu tak panggil korang sayang-sayang tak pelah tapi kalau dulu dia lain sekarang dia nak ubah mmg lain macam la...



5. Macam korang Tak wujud


Dia buat korang tak wujud walaupun korang dengan dia.dia still usha awek lain,puji awek lain buat korang sakit hati.kalau lelaki macam nie nak mengedik depan mata korang cadangan aku korang tinggal ja.dia tak layak jadi ayah untuk anak-anak korang sebab asyik usha perempuan lain t dia madukan korang merana sudaaa~


6.Pentingkan kawan tahap MELAMPAU...


Dia tak da masa untuk korang walaupun sekejap.tapi dengan kawan-kawan dia perghhhh apa pon bole.
kadang-kadang sampai korang terpaksa laluinya semua sendiri and rasa diri tak wujud.
tapi dia tak pedulikan korang juz habiskan masa dengan kawan-kawan dia.bila korang mintak tolong dia bagi banyak alasan tapi kalau kawan2 dia tak payah mintak tolong dia angkat tangan nak tolong.tapi kalau lelaki korang tak jeluz sangat ...TAPI kalau perempuan tak senang duduk dibuatnya kan...

7. Terlalu banyak alasan




bila dah bosan alasan apa pun bole rasa kalau suruh list satu juta alasan pun dia boleh buat....



kepada lelaki:

kalau anda dah rasa bosan tak nak kad perempuan tu cakap awal-awal supaya dia bleh cari lelaki yang nak siyes dengan dia.korang nak keep sakitkan aty dia mainkan dia wat apa.so kalau korang tak nak cakap terus terang.ingat jangan suka main perasaan orang nanti akan kena balik.

kepada perempuan:

kalau dah jadi macam nie korang kalau sayang korang bertahanlah..kalau rasa dah tak tahan terus terang apa korang rasa k.


p/s .INGAT SETIAP PERUBAHAN YANG PASANGAN ANDA BUAT BERUBAH JUGA HATI DIA UNTUK ANDA.

fakta baru: lelaki memang cepat busan :) jgn maraaa..

33 comments:

Juliet_iRa~" said...

hee..mmg kita sendiri blh rs kalo llaki tu da mula bosan..

paling baik..tanyee baik2 k..kalo btol dia xsuka..ckp kat dia..lepaskan sy..;p..tp sllnya lelaki ni kalo dh gertak camtu..dia mcm br tersedar y slm ni dia bsikap mcmtu..ada y menyesal n berubah jd mcm dl2..

tp kalo y da btol2 bosan tu ckp apa pon dia akn ckp 'ok'..so fhm2 la..

just sharing~

umie naziera said...

oo,kalau dya berubah mcm nie mmg aku bagiik sebijik..dushh!!

Anak Wak Mail said...

paling tak suka kalau balas mesej k je,,bosan sangat la tu..

Zakaria's daughter said...

ehe. menarik menarik. laik2

cik myena said...

menarik2...

ascil.punye.lah said...

woahhh doktor cintaaaa=)

iszieylyanziy said...

haha,,leh taw kot kalau seseorang tu da bosan,,,

semutsengal said...

i rest my case.


LALALALALALLALALALA

Picoz Shupalula. said...

weh selamba cakap 'i tak free kalau dgn u'. hahahampeh

shahrazali said...

jangan lupa,,,pompuan pun ada yg cmni tau.....hehehe....dn bukan semua lelaki cmni...

Dya Atira said...

ahahaha...pompuan klu xnak jmp bkn sbb bosan taw..
Tp nk amek msa sbb xready..
Lelaki klu xsabar sshla..
Bkn xske kne lamar..ske..
Tp klu mdesak pening plak...

Rumusannya..lelaki xsnggup menunggu..
Bila prmpuan xstart contact bg die kte xsyg..
Yg nyata just xnk thegeh2...

Lelaki boleh bosan dgn hnya menunggu...
Its ok..xde jodohla tue..:-)

clary kelly said...

sedang melaluinya sekarang...ada bf tp mcm xdak bf, huhuhu slalu bg alasan bz, mcm dunia ni dia yg conquer.. phieww~

DukeMacBryan said...

ini betul !
ini mmg ciri2 lelaki yg dah bosan dgn wanita ..

*pengakuan dari seorang lelaki :)

DukeMacBryan said...

ini betul !
ini mmg ciri2 lelaki yg dah bosan dgn wanita ..

*pengakuan dari seorang lelaki :)

DukeMacBryan said...

ini betul !
antara ciri2 lelaki yg dah bosan kt wanita :)

*pengesahan dari seorang lelaki

ahsfantasy24 said...

waduh2..
harapkan cinta yang abadi tak macam ni :D

Yaya said...

Senang cite la ni pengakuan dr kaum laki la ye..
Dorg kalo nk kan wanita tu dorg akan kejar smp dpt bila da dpt dorg akan abaikan..tp bg aku kalo aku da bg 2nd chance tp lg teruk sorri..aku xla mengharap kaum laki..bg aku..ada dorg ok xde pun okay sebab kerjaya pun bole bg aku bahagia..lg perit bila mana ssh bru igt gf ahaha bila sng lupa daratan..amboii sori bg aku kalo die kol pun aku xkn pick up msg apatah lg nk reply..org camni kene ajar sikit..hahaha

Yaya said...

Hahaha ada yg betul tu
Pengakuan dr kaum laki
Dorg akan kejar smp dpt wanita yg dorg nk tp bila da dpt dorg akan abaikan...bg aku kalo da bg 2nd chance tu patut lbh baik tp lg....teruk...hahaha..haih laki2...

fatma_conan said...

Mmng tgh alami, lnsung xda msa utk kita, tp law dgn kwn semua msa ada, x tdo pun xpa

fatma_conan said...

Mmng tgh alami, lnsung xda msa utk kita, tp law dgn kwn semua msa ada, x tdo pun xpa

fatma_conan said...

Mmng tgh alami, lnsung xda msa utk kita, tp law dgn kwn semua msa ada, x tdo pun xpa

fatma_conan said...

Mmng tgh alami, lnsung xda msa utk kita, tp law dgn kwn semua msa ada, x tdo pun xpa

muqri amin said...

pompuan pon ada kay..haha..jangan salahkan kaum adam saja! :)

muqri amin said...

perempuan pon ada kay..jangan nak salahkan kaum adam saja! :)

nazirah ahmad said...

urm sy p0n sma,ada bf mcm xad bf,sy mcm da pts asa,da xada apa2 prasaan da huhu..sy ase pasrah je.

xxpcxx said...

Lelak cuma inginkn yg tbait untk dri dan bakal anak-anaknya nanti..huhuhu

SiputSedut said...

Si dia sememangnya berubah .. paling tepat point kat sini , die pentingkan kawan dari sy sendiri .. haa ..

Gitana said...

Bkn jodoh yg baik la tu.. dri merana kmudian hari, baik blah lbih awal.. insyaallah akn jmpa yg btul2 ikhlas syg u all.. klu blum kwin pun dah kurng ksih syg, ehmmm lepaskan jer.. tak sesuai la tu , jgn dok pakse diri.. berlambak lagi lelaki yg berhak memiliki u all..

Nabila Barni said...

hmm tepat sangat kena kat batang hidung sendiri..padan muka nabila!

MDD WIFE ~STELLETO said...

Bila lelaki asyik tuduh kita ade affair dengan laki lain pun dah nampak yang dia mmg dh bosan dgn kita atau tgh cover sebenrnya dia yang curang ..

Datin Seri Nia Shamsudin said...

lelaki mmg camni... carilah lelaki yg mampu bimbing kita ke jalanNYA... bukan bawak kita ke jalan bengkok... sekian,,,,,,

Anonymous said...

betul... slalu lepk ngn member je tau.. cm sye ni xwujud..palng sakit hati die blas " k'

Anonymous said...

Cam betul je bab kawen tu..dlu ckp pas blajar nk masuk minanglh apalah..tny2 diam trus..xde jwpn..call plak sebulan 2 bulan skali..msg smnggu skali stakat nk tny dh mkn ke..pstu diam trus xterbls..bila kol dia ckp " eh bru nk msg" benci r...kalau skali xpe..ni bnyk kali... 7 tahun setia..ni je dpt.. Bila nk break baru sedar dri ..pastu buat lagi n buat lagi...sampai bilalah cmni....hmmm